Drage mame, evo čitam sve o skokovima i nisam sigurna dal moj dečko sad prolazi isto..
Moj dečko je danas navršio 4 mj, od početka nam dojenje ide odlično i do sada nisam primjetila skokove. Imam mlijeka i više nego dovoljno, dečko jede i raste nenormalno Zato sam se sad i zabrinula jer već 3 dana (od nedjelje navečer) mi se čini da mi je jedna sisa prazna. On jede normalno, mijenjam stalno jednu pa drugu bez obzira što je jedna sisa puna stalno, a druga prazna. Kada jede prazniju sisu onako u polusnu zna ju dosta dugo sisati, evo danas je čak 1h jeo i sve ok, ali dok je budan i jede jako se počne ljutiti i svađati sa sisom nakon par minuta kao da mu ide presporo ili da ništa ne ide. Kolko čitam vaša iskustva, kod skokova su vaše bebe stalno na sisi, moj dečko nije cijeli dan, on jede svakih par sati, kao i inače. Njegovu laganu razdražljivost sam povezala s tim da se prije 2 dana cjepio pa je jučer dobio temperaturu. Inače nije uopće razdražljivo i gunđavo dijete pa ovo sad što se malo bunio zadnja 2 dana sam sa cjepljenjem povezala..
Još jedna stvar, u nedjelju je krenuo s jakim okretanjem i pao je s kreveta. Sve je u redu bilo, on je plakao i nakon toga smijeh i normalno njegovo ponašanje, ALI sam se ja jako prestrašila i meni je bilo gore nego njemu. Taj dan nisam tako puno jela jer sam stalno oko njega bila, išli smo i u Klaićevu da ga za svaki slučaj pregledaju. Navečer sam shvatila da to moje sekiranje i što sam zaboravila jesti kao inače je možda utjecalo na gubitak mlijeka u jednoj sisi kad se navečer počeo buniti.. Što vi mislite? Skok ili moje sekiranje? Kako da potaknem da mi se počne stvarati još mlijeka?
Buby, imam sličan slučaj, nekud sa 3,5 miseca bebina života mi se počelo činit da je jedna dojka praznija, i da nju izbjegava, a na drugoj se nasisava. I evo sad, par miseci poslije, je očito da je jedna stvarno praznija, i da joj je ova druga draža, vjerojatno zbog bržeg protoka. Meni je pomoglo to da je svaki put stavljam sisat na prazniju pa je prebacim na drugu, tako se stanje djelomično izjednačilo. Neko vrime sam se i izdajala samo na tu 'prazniju', i to je pomoglo. Počni odma više davat tu 'prazniju' i bit će ok!
I samo još jedna stavr Buby, uz sve ostalo što su ti mmama i Mirka napisale. Meni je trebalo duuugo da se riješim tog straha i još me ponekad uhvati, ali prava istina je da se mlijeko NE gubi u jednom danu, potrebni su tjedni i mjeseci da bi se izgubilo, osobito nakon 4 mjeseca uspješnog sisanja. Znači zbog toga što si se uzrujala se moglo dogoditi da se zblokirao refleks otpuštanja, ali mlijeko DEFINITIVNO NIJE nestalo, tako da ne brini. Samo laganini, sisajte i dalje, riješi se brige i sve će opet biti kao prije!
Hvala vam puno na ohrabrenju. Probat cu tako da ga stavim na tu slabiju svaki put pa da navuce mlijeko. Nadam se da ce se i ta druga napuniti..
Dal je moguce da skok dode tjedan dana prije ? Tek 16og punimo 6 mj a ja s njim i po danu i po noci u krevetu i samo cica nis dr ga ne zanima
Sortiraj odgovore
Najstariji