po cemu to oni uopce vide.bas oni mogu znati kad ce mene trudovi strefiti
Ma nemam pojma,po meni oni to uvale samo da te se prije rijese a tebi onda oci ispadaju!Jer moji trudovi nisu bili losi,kad sam dosla u osam na ctg,bili su na 80-85,nakon pregleda,probijanja vodenjaka i klistira kad sam dosla na stol u 12 bila sam 4 prsta i vec su bili preko 100 i isli su do 120 do 13h kad sam bila na 6 prstiju i tu je dr rekao ajmo mi to malo ubrzati,spicio mi 10 kapi dripa i automatski su mi trudovi poceli skakati do 200,to razvaljuje jer nemas predaha,nema pauze dolaze jedan za drugim i za 10 min ja sam morala tiskati,znaci za 10 min sam se otvorila jos 4 prsta i rodila u tri truda u 13 i 15!Po meni ja bi rodila i sa svojim trudovima al bi trajalo malo duze,jedino je to bio problem za njih!Naravno da bi ja trazila ako je moguce bez dripa osim ako je bas potrebno,ako moji stanu ili se beba umori,to je druga stvar!
Njima se ne da čekat. Realno, kad gledam kako fukcionira sve u bolnici i ne krivim ih... Jedan doktor pregledava, radi uzv i ctg.... A rodilja ima jedno 30 npr.... A kako je tek kad sve počnu rađat odjednom ... luda kuća... i ko je kriv...
Rađala sam bez dripa i ubijali su me trudovi kad su krenuli oni pravi, bilo jako ali i kratko trajalo. Probala sam i inducirani gdje sam od samog starta bila na dripu. Znači porod je krenuo sa dripom bez mojih trudova. Vjerujte mi umirala sam od straha, a ono zapravo ništa drugačije nego kad sam rađala sa svojim trudovima. Krenulo sve lagano, polako, sa laganim bolovima, probušili mi vodenjak i krenuli moji trudovi i onda sam imala i svoje trudove i drip, ali tako mi je bilo i prirodno jedan za drugim. Sve skupa je trajalo niti 3 sata.
Ja mislim da oni baš ne paze koliko će tog dripa dati. Kad ga daju previše jadnu ženu ubijaju bolovi, sve se ubrza i oni se prije riješe. Nekad je to potrebno a nekad nije.
Vjerujem da će i ovaj put biti kao i do sada - brzo gotovo. Grozim se od pomisli da mi neko da drip na najjače dok mi tijelo još nije spremno na to.
Ma samo da sve prođe dobro... Ima gamadi u svakom poslu... To je jednostavno tako... Oni valjda prestanu bit ,,osjetljivi,, na neke stvari. Kad ja vidim kako se odnose prema penzionerima meni se plače....
imam jedno pitanjce...jel moguce radjati na onom stolčiću ako mi moraju drip dati? ili to bas moram imati 100% svoje trudove i prirodno se otvoriti da bi mogla na stolčić roditi
Njima je najlakse dati drip i epi jer tada imaju kontroliranu situaciju. Ja ga isto radije ne bih ako bas ne moram, samo sto mi nikad ne mozemo bit sto posto sigurne da ga nismo morale primiti
jeje imamo stolčić,a svugdje čitam po netu odlična iskustva i sama sestra nam je rekla na tečaju da onj koja je isla roditi na stolčić da je svaka bila odusevljena i nitijedna nije odustala.al da u zadnjih god dana nitijedna nije u zadarskoj bolnici rodila na taj stolčić,da stvarno ne zna zasto se niko ne zeli odluciti za to...da preporucuje
Neko bolje podnosi bolove ležeći, ja isto ne mogu zamislit da se odmaram sjedeći ali i ja ću tražit stolčić jer je žena u položaju na stolčiću ,,šira,, i reć ću dr da mi da stolčić ako može jer ionako ne znaju koliko je mali točno velik...
Ali je problem što onda nisi prištekana na ctg i ne mogu te pratit ako ne daj bože nešto krene po zlu... Pa mislim čak i da kombiniraju jedno i drugo... A i treba im extra osoblja dok si ti na stolčiću neko te mora držat ne možeš baš sama tamo stajat nek ti dođe loše i skljokaš se po podu...
Sortiraj odgovore
Najstariji