Poštovanje,
odlučila sam se uključiti jer sam jako nemirna i smatram da će mi možda biti bar malo lakše ako svoje iskustvo podijelim s nekim tko je nažalost imao isto ili sl. kao ja.
Imam 34 god. i dva spontana pobačaja iza sebe (s bivšim mužem),od toga je prošlo 12 i 9 god.
Prvi put sam bila trudna 11 tjedana kada je doslo do spontanog (razlog nepoznat)a drugi put 8 tjedana(razlog bakterija,liječena poslije).
Sada imam novog partnera s kojim pokušavam dobiti bebu jer smatram da mi je krajnje vrijeme ali dodatni problem mi stvara utvrđena dijagnoza policističnih jajnika zbog koje nemam redovan ciklus niti mogu pratiti plodne dane.
Posljednjih par mjeseci imamo odnose bez zaštite ali ništa..i slučajno sam prije 10 dana cca. išla svojoj gin. na pregled (jako počeli boliti jajnici prilikom odnosa i mokrenja).Dr. mi je ustanovila da su jajnici normalne veličine,da je sve ok te da vidi spremanje na ovuaciju,s obzirom da sam izrazila želju za bebom odmah mi je propisala Folacin i odlučila je pratiti kroz par dana proces ultrazvučno pa sam bila svaka dva dana na pregledu.U konačnici je utvrdila da se ovulacija dogodila 13.09. a te dane sam konstantno imala odnose.
Oprostite sto sam ovako detaljno opisala ali smatram da je svaki detalj vazan prije nego se dotaknem onoga najvaznijeg sto me zapravi muči.
Prije dva dana 17.09.,točnije 4 dana nakon ovulacije nakon prvog jutarnjeg mokrenja primjetila sam nakon mokrenja blijedo crvenkastu krv na papiru..ostatak dana je nije bilo.
Jučer ujutro 18.09. oko 4:30 h probudila me bol u donjem dijelu trbuha i bolilo me neka dva sata te sam također nakon prvog mokrenja imala tu roskastu krv i ostatak dana ne.Tek navecer pred spavanje sam primjetila tamno smeđu krv na gaćicama ali jako malo.
Jutros sam zvala dr i rekla joj sve,propisala mi je Duphaston koji sam odmah pocela piti i odlučila sam lezati cijelo vrijeme jer me strah ako sam zanijela da nemam spontani i treci put.
Stalno moram mokriti,vrti mi se kad ustanem...pa mislim da sam mozda i zatrudnila ali memogu napraviti test jer je jos rano.
Ubija me sada ova neizvjesnost koliko god se trudila ostati smirena i pozitivna.
Pišite mi...da mi olakšate i prikratite vrijeme dok ležim i nadam se najboljem mogućem ishodu.
Pozdrav za sve
Ova rozasta i tamno smedja krv moze biti i implatacijsko krvarenje, pogotovo ako nije obilno ili je stalo. Bolovi takodjer. Ja sam na otprilike 6dpo imala blage bolove dolje, ali bez ikakvog krvarenja. Ako se krvarenje pojaca mozda je i hematom. No za sad je jos rano.. najbolje da uzimate duhpaston kao sto vam je prepisano i na dan izostanka m napravite test. Ako bude kakvih problema, javite se doktorici.
Be the change you wish to see in the world.. 💚
Bok ELLA, moja situacija je sljedeća. imala sam jednu biokemijsku i jedan spontani prije ove trudnoće, spontani bio početkom 5. mj ove godine. Ginekolog mi pripisao gynostitol jer tvrdi da imam policistične jajnike, makar ja nemam apsolutno nikakvih simptoma koji bi ukazivali na njih, M točna na 26-27 dana svaki mjesec. Od 5. mj pokušavamo dobiti bebu i svaki mjesec razočaranje. Ovaj mjesec sam odlučila jednostavno da ne budem ni mjerila bazalnu, ni pišala lh trakice, niti ništ, gynositol sam i dalje pila, zadnja M bila 23.8. Sedmi dc imali odnos, 9. dc ja primijetila plodnu sluz koja je bila toliko izražena da mi ej bilo čudno jer inače mi je ovulacija 12-13 dan, odmah popišala lh trakicu koja se pokazala pozitivnom i taj dan imali odnos, i dan poslije, ali mislim da je ključan bio onaj 7 dc dok nismo ni zali da bude ovulacija tak rano ni ništ. Problem u skraćivanju ciklusa je bio u gynositolu, on skraćuje cikluse, odnosno regulira ih kod žena koje imaju policistične jajnike. 8. dan nakon ovulacije primijetila sam smeđkasti iscjedak koji mi se i danas 18. dno zna malo pojaviti na papiru nakon pišanja. Znala sam odmah da sam trudna i 11. dno sam napravila test neki jeftin s ebaya, osjetiljivosti 10 mUi/l i pokazala se jako svijetla crtica. U ponedjeljak, 16. dno vadila betu, bila 542, danas sam vadila opet i čekam rezultate da vidim dal se dupla.
Držim ti palčeve da ugledaš plusić
Ova rozasta i tamno smedja krv moze biti i implatacijsko krvarenje, pogotovo ako nije obilno ili je stalo. Bolovi takodjer. Ja sam na otprilike 6dpo imala blage bolove dolje, ali bez ikakvog krvarenja. Ako se krvarenje pojaca mozda je i hematom. No za sad je jos rano.. najbolje da uzimate duhpaston kao sto vam je prepisano i na dan izostanka m napravite test. Ako bude kakvih problema, javite se doktorici.
Hvala Omerta :) Pozdrav
Bok ELLA, moja situacija je sljedeća. imala sam jednu biokemijsku i jedan spontani prije ove trudnoće, spontani bio početkom 5. mj ove godine. Ginekolog mi pripisao gynostitol jer tvrdi da imam policistične jajnike, makar ja nemam apsolutno nikakvih simptoma koji bi ukazivali na njih, M točna na 26-27 dana svaki mjesec. Od 5. mj pokušavamo dobiti bebu i svaki mjesec razočaranje. Ovaj mjesec sam odlučila jednostavno da ne budem ni mjerila bazalnu, ni pišala lh trakice, niti ništ, gynositol sam i dalje pila, zadnja M bila 23.8. Sedmi dc imali odnos, 9. dc ja primijetila plodnu sluz koja je bila toliko izražena da mi ej bilo čudno jer inače mi je ovulacija 12-13 dan, odmah popišala lh trakicu koja se pokazala pozitivnom i taj dan imali odnos, i dan poslije, ali mislim da je ključan bio onaj 7 dc dok nismo ni zali da bude ovulacija tak rano ni ništ. Problem u skraćivanju ciklusa je bio u gynositolu, on skraćuje cikluse, odnosno regulira ih kod žena koje imaju policistične jajnike. 8. dan nakon ovulacije primijetila sam smeđkasti iscjedak koji mi se i danas 18. dno zna malo pojaviti na papiru nakon pišanja. Znala sam odmah da sam trudna i 11. dno sam napravila test neki jeftin s ebaya, osjetiljivosti 10 mUi/l i pokazala se jako svijetla crtica. U ponedjeljak, 16. dno vadila betu, bila 542, danas sam vadila opet i čekam rezultate da vidim dal se dupla.
Držim ti palčeve da ugledaš plusić
Hvala draga Tenci :) Nadam se od srca da ce ti rezultati koje cekas potvrditi trudnocu i da ces do kraja iznijeti kako treba! Javiii :*
Drage trudnice i trudilice, evo ja sam nova ovdje iako sam do sada samo čitala vaše komentare. Imala bih pitanje ako se je mozda netko pronasao u slicnoj situaciji. Muž i ja već neko vrijeme ppkusavamo dobiti dijete, do sad uvijek neuspješno. Moji ciklusi su zaista svakakvi, od 29 do 43 dana. U posljednja 3 mjeseca menga mi se je nesto regulirala, dobivala sam na 28 i 27 dana sto nikad nisam. Ovaj mjesec smo spavali oko ovulacije, međutim 18.dana navečer pojavilo mi se je na papiru kod brisanja roskaskasta krv, a ujutro svjetlo rozi iscjedak koji je trajao do navečer. Drugih simptoma nemam osim toga iscjedka. Malo me je to i uplašilo jer zaista moze biiti svašta. Za test je jos rano s obzirom da mi je danas 20.dan od zadnje menge. Je ima mozda tko slicna iskustva da ih podijeli samnom? Isprike na poduljem postu i pozz svima.
08:57 22. RUJAN 2018.
Bokic cuke 😀
Dali mizda koja zna meni je ginekolog reko da je zadebljenje maternice 13 mm,ovulacjja mi je bila 12.9 po mom izracunu otprilike…rwko je da je zadebljana ali da jos nezna zasto,da dodem za tj dana…menga mi je za 5 dana,dali je moguca rana trudnoca?a prije neg me pregledo na popip trbuha je rekk da se maternica siri polako...sad sam zbunjena
Hej ćao svima.. nova sam ovdje. No zanima me par informacija. Ovakoc,imala sam odnos sa dečkom tjedan dana prije menstruacije. Svaki odnos je bio pokušaj za trudnoću. E sada,pojavila mi se menstruacija kada je i trebala doći,ali je trajala tri dana,i krvarenje je bilo drugačije no inače,slabije,svijetlije. Inače imam redovnu menstrua ciju. Zanima me dali je moguća trudnoća?
Unaprijed hvala!!
Hej ćao svima.. nova sam ovdje. No zanima me par informacija. Ovakoc,imala sam odnos sa dečkom tjedan dana prije menstruacije. Svaki odnos je bio pokušaj za trudnoću. E sada,pojavila mi se menstruacija kada je i trebala doći,ali je trajala tri dana,i krvarenje je bilo drugačije no inače,slabije,svijetlije. Inače imam redovnu menstrua ciju. Zanima me dali je moguća trudnoća?
Unaprijed hvala!!
Hej imas onu aplikaciju za skinuti na mobitel Moj Kalendar i tamo upises svoje podatke, tj.dane zadnje mjesecnice i tako pratis plodne i neplodne dane. Naravno, ta aplikacija je ajmo reci opcenita, za detaljnije pracenje plodnih dana i O trebalo bi koristiti one trakice. 7 dana prije M kako si napisala ne bi trebali biti plodni dani, tada je vec O zavrsila.
Stize nam Mihael ♡
A opet sam citala da su neke cure zatrudnile u tim danima, jer im je O bila kasnije
Stize nam Mihael ♡
Sortiraj odgovore
Najstariji