Simptomi nakon embriotransfera - čekanje BETE

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    kikovica
    17. Veljača 2020. 22:29

Odbolovati se mora...svatko na svoj nacin...nakon toga reset i idemo od pocetka opet. Ako ste stvarno pod velikim stresom stalno i ne mozete se umiriti mogu vam jedino preporuciti jednu knjigu koja je meni svojevremeno pomogla da uvidim kako mi se mozak ne gasi i tuce paralelku sa tri cetiri teme odjednom 😂😂. Zove se Proces prisutnosti i uci nas disati u sadasnjem trenutku, bez misli o proslosti ili buducnosti. Meni je bas bila fora sebe ispitati je li moguce da se ugasim barem na sekundu. I danas kad mi mozak bruji ja krenem samo disati na pravi nacin i to me smiri. 
    Vidjela sam i nedavno da jedna psihijatrica Dragica Barbaric ima tecajeve Mindfulnessa sto nije lose za ovaj ubrzani tempo zivota kojim svi zivimo. 

• maltezer
    17. Veljača 2020. 22:43

Kikovica 
    Pogledat ću o čemu se radi.
    Koliko sam shvatila nakon prvog neuspjeha ne rade se nikakve pretrage?

kikovica
    17. Veljača 2020. 22:55

maltezer

Kikovica
    Pogledat ću o čemu se radi.
    Koliko sam shvatila nakon prvog neuspjeha ne rade se nikakve pretrage?

Mislim da ne.

JECIKA
    18. Veljača 2020. 08:35

Ja nisam radila nikakve dodatne pretrgae sem sto je hzzo sada trazio i kolposkopiju. Ostalo standard. Ja se bas trudim da odagnam crne misli. Evo vidjecemo jesam li uspjela. Mene jr u prvom procesu malo Dr istraumirao. Na dan ET mi je rekao da je aspiracija ispala sa losijim rezultatima i u prevodu - nista od ovoga. Mislim da je momenat podrske naj naj najbitnija stavka koju dr treba da pruzi. Ja sam preplakala cijeli dan na dan ET. I ono malo pozitivnog sam otjerala

MM sve OK ('80), ja bez oba jajovoda iz dvije vanmatericne ('92)

1. IVF oktobar 2019. dva dvodnevna embriona (gonal, cetrotide, ovetrille) - beta negativna
    2. ICSI mart 2020 - dva trodnevna embriona (puregon, menopur, orgalutran, ovetrille) - 14dnt beta 340 ❤️
    02.12.2020 došao naš garavi čuperak - tatina i mamina princeza

vuky
    18. Veljača 2020. 08:48

maltezer vidjela sam da si slicno pitanje postavila i na temi potpomognuta! Nemoj se opterecivati zasto nije uspjelo, nemoj sebe kriviti ili misliti sto se moglo drugacije.... proslo je, idemo dalje... i boli, bas jako boli, ja sam poslje svog prvog mislila da ne mogu nastaviti ovu pricu... ali to ne glupo, jer uspjesnost ivf nije tako velika kako mislimo ( kako sam ja mislila) i kad je ko sve ok... I evo me opet u fazi cekanja .... uvjerena da i ovsj put nista...i vec pomalo slazem plan za dalje .... moramo tako... 

18. Veljača 2020. 09:28

Cure, kako vi s bolovanjem u tom periodu od transfera do bete? Ja sam imala transfer u subotu, a razmišljam da bih išla sutra radit. Zvala sam gina i kaže mi da kako hoću. Kao nije problem pokrit mi bolovanje do bete, ali mogu ići i radit ako se osjećam ok. Ne znam sad ni sama. Već mi je doma malo dosadno. Vuče me pospremanje, ribanje kuće što je više fizički posao nego da idem na posao... Kako vi prakticirate bolovanje u postupcima?

• ZaZa
    18. Veljača 2020. 09:38

vuky

maltezervidjela sam da si slicno pitanje postavila i na temi potpomognuta! Nemoj se opterecivati zasto nije uspjelo, nemoj sebe kriviti ili misliti sto se moglo drugacije…. proslo je, idemo dalje… i boli, bas jako boli, ja sam poslje svog prvog mislila da ne mogu nastaviti ovu pricu… ali to ne glupo, jer uspjesnost ivf nije tako velika kako mislimo ( kako sam ja mislila) i kad je ko sve ok… I evo me opet u fazi cekanja …. uvjerena da i ovsj put nista…i vec pomalo slazem plan za dalje …. moramo tako…

maltezer i vuky žao mi je. Vjerojatno si ta pitanja postavljaju svi kojima ne uspije. I prvi put i drugi put. Ja još ni ne znam ishod iako osjećam da neće biti dobro pa imam tisuću pitanja i pretpostavki. Možda sam trebala više odmarati, možda nisam trebala ići na posao jer iako sam rekla direktoru da moram mirovati, nije to baš registrirao. Možda nisam smjela popiti onu kavu ili pojesti onaj veeeeliki komad torte. Možda sam trebala ostati na mediteranskoj prehrani zbog povišenog TSH-a iako sam se noćima budila gladna i osjećala da mi je imunitet od svega toga pao. Brdo toga. Onda se sjetim da u tome svemu nisam sama. Imam njega koji mi je podrška i zajedno smo u svemu bez obzira na sve. I ako je suđeno, suđeno je. Iako znam da i meni samoj ta rečenica teško pada. Život nam je i ovako lijep, ali bio bi popunjeniji s jednom mrvicom. Tisuću zašto, tisuću zato. Cure, držimo se i budimo jedna drugoj podrška. ❤🙏

kikovica
    18. Veljača 2020. 09:47

Ajme cure moje...ja pijem kave cijeli dan, cak sam i na party-u popila 3 case vina...i pivo nekad s muzem popijem navecer. Ne mogu stalno razmisljati sto ako ovo sto ako ono. Mislim da to nista ne utjece na ishod. Moguce da opet dozivim spontani ali rekla sam i muzu da ne zelim tako razmisljati. 
    Ovaj put sam malo bila pazljivija i prva dva dana bas odmarala (prvi put nisam ni 5 minuta mirovala). Ne pijem nikakve dodatke prehrani osim magnezija jer treniram 4xtjedno i do transfera sam bila na keto/lchf prehrani. Sad opet gledam kako cu smanjiti ugljikohidrate jer sam prosli put dobila 25kg 🙈. 

18. Veljača 2020. 09:50

ZaZa

vuky

maltezervidjela sam da si slicno pitanje postavila i na temi potpomognuta! Nemoj se opterecivati zasto nije uspjelo, nemoj sebe kriviti ili misliti sto se moglo drugacije…. proslo je, idemo dalje… i boli, bas jako boli, ja sam poslje svog prvog mislila da ne mogu nastaviti ovu pricu… ali to ne glupo, jer uspjesnost ivf nije tako velika kako mislimo ( kako sam ja mislila) i kad je ko sve ok… I evo me opet u fazi cekanja …. uvjerena da i ovsj put nista…i vec pomalo slazem plan za dalje …. moramo tako…
    maltezer i vuky žao mi je. Vjerojatno si ta pitanja postavljaju svi kojima ne uspije. I prvi put i drugi put. Ja još ni ne znam ishod iako osjećam da neće biti dobro pa imam tisuću pitanja i pretpostavki. Možda sam trebala više odmarati, možda nisam trebala ići na posao jer iako sam rekla direktoru da moram mirovati, nije to baš registrirao. Možda nisam smjela popiti onu kavu ili pojesti onaj veeeeliki komad torte. Možda sam trebala ostati na mediteranskoj prehrani zbog povišenog TSH-a iako sam se noćima budila gladna i osjećala da mi je imunitet od svega toga pao. Brdo toga. Onda se sjetim da u tome svemu nisam sama. Imam njega koji mi je podrška i zajedno smo u svemu bez obzira na sve. I ako je suđeno, suđeno je. Iako znam da i meni samoj ta rečenica teško pada. Život nam je i ovako lijep, ali bio bi popunjeniji s jednom mrvicom. Tisuću zašto, tisuću zato. Cure, držimo se i budimo jedna drugoj podrška. ❤🙏

ZaZa, ovo si baš lijepo napisala. Ipak, kod tebe još postoji nada. Nemoj potpisati poraz prije završetka bitke 🙂🙂 Kakav god ishod bio, opet će biti sve u redu jer jednostavno sve se dogodi s razlogom i u pravo vrijeme.. ali ako se ne varam, ti se još možeš nadati do bete... Simptomi i ne simptomi ne znače ništa. Dvije trudnoće u jedne žene nisu iste da bi više žena jednako reagirale na trudnoću...

vuky
    18. Veljača 2020. 10:00

TajTaj ja sam ma bolovanju od pocetka folikulometrija jer mi je klinika daleko od posla i ostati cu do bete da budem ovaj period sa muzem, 2. put mi je da prolazim ... sljedeci cu peomjwniti kliniku i mislim da necu na bolovanje vise... glupo mi... mislila sam bila iz prve cemo... a sad reko idemo jos jednom ... bo...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.