Drage moje trudnice,
što mislite o seksu u trudnoći?
Ginekologica mi jer rekla da je u prvom tromjesečju zabranjeno, makar mi je sa trudnoćom sve u redu.
Problem je što me strah pokušati i nakon prva tri mjeseca. Kakva su vaša iskustva?
Život se mijenja od tame do sunca, kad kraj tvog srca još jedno zakuca!
ma ne trebaš se bojati! čak mi je čudna ta zabrana za prva tri mjeseca ako je sve bilo ok. u svakom slučaju, sada sigurno možeš probati pa vidi kako ti je... mislim da je najvažnije pratiti svoj osjećaj, prije svega želju za seksom, a onda ako je potrebno prilagođavati položaj da bude ugodno, no to je možda više tema kasnije, kad je trbuh veći
iskreno, niije mi jasno da ti je rekla da je zabranjeno ako je trudnoca uredna i ako se ti dobro osjecas..naprotiv, seks je preporucljiv (dobro utjece i na tebe i na bebu)..ja sam se seksala od prvog pa skoro do zadnjeg dana i sve je bilo u redu. nemoj se zabrinjavat, samo opusteno ;)
meni je zabranjen sex do 37tt(kada je čak i poželjan i neopasan za bebu) jer sam se počela otvarati u 18tt,a sperma potiče omekšavanje vrata maternice i njegovo otvaranje.prerano otvaranje kao što i same znate stvara rizik za bebu i još mi je rečeno obavezno kondom zbog bakterija i sperme...to mi je sve rećeno u 16tt dok je još sve bilo uredno...bilo je sexa u međuvremenu,ali jako malo jer sam ja osjećala da dolje nije sve kako treba,pokušavali smo sve poze,ali eto...odbrojavamo tih 5 dana da uđem u 37 tt :-D
Ne znam ni ja točno zašto nisam smjela. Kada sam ju pitala na prvom pregledu u vezi toga rekla je kako su prva tri mjeseca najrizičnija za bebu i da mi ona savjetuje da to ne prakticiram
Možda i zbog toga što je prva trudnoća završila spontanim, ali kakve to veze ima s ovom trudnoćom koja je u redu i beba napreduje baš kako i treba. Uglavnom sad sam u drugom tromjesečju tako da se više ni ne moram brinuti.
p.s. hvala na savjetima
Život se mijenja od tame do sunca, kad kraj tvog srca još jedno zakuca!
Drage trudnice, pitanje o seksu u trudnoći postavili smo i na Facebook stranici Klokanice https://www.facebook.com/klokanica.hr
Izdvojili smo nekoliko odgovora iz te rasprave:
- U trudnoći je dozvoljeno sve što vam ne smeta! Meni su npr. u 7. mjesecu trudnoće naredili mirovanje jer sam se otvorila 1 cm, i po njima sam trebala ležati, i dočekati porod oslabljenog tijela i duha zbog neaktivnosti. Nisam slušala nego sam radila što sam mogla i što mi nije smetalo. Drage buduće mame, u trudnoći slušajte svoje tijelo, a kad rodite svoj instinkt, nećete pogriješiti jer priroda vam je dala čulo koje nema niti ginekolog niti pedijatar
- Ljuljanje bebe svih 9 mj !
- Još samo to fali, da nam i to zabrane
- Kad se pređe termin ako je sve ok, doktori preporučuju seks! Prva trudnoća do zadnjeg dana kad god, e druga već ne tako, teža trudnoća, a treća još teža i rijetko kad bi mi odgovaralo
- Sve prema preporuci ginekologa. Meni je oba puta rekao kada treba prestati
- Zašto ne. Ja sam s prvom trudnoćom imala odnos sve do zadnjeg
- Naravno i lakši je porod
ja sam u trecem mesecu trudnoce i lekar mi nista nije rekao po pitanju sexa ,imamo normalno odnose kao i pre i sve je uredu
U prvoj nisam ..svega sam se bojala,a i imala sam stalno neke gljivice i koristila vaginalete...tako da mi ni nije bilo do toga.U drugoj sam imala hematom,pa sam prilikom odnosa i prokrvarila...tako da više nakon toga nisam htjela,a i zabranili su mi ! U trećoj sam mirovala jer sam se otvarala već u 30 tj.,ali nisam slušala..haha ovaj puta smo cijelu trudnoću uživali,do samoga kraja i nakraju sam i prenjela 4 dana.Mislim da treba slušati svoje tijelo i osjećaje,naravno i doktora ako za to ima opravdane razloge !
U obje trudnoće mi je bilo jako neugodno tokom seksa, boljelo me, peklo, grozno. Tak da se nismo ni seksali u drugoj trudnoći više od jednom :D A ni poslje prvog poroda nismo dugo jer se nisam osjećala ugodno, a nakod ruge, još gorje :D Bude i to došlo
Sortiraj odgovore
Najstariji