Proljetno - ljetnje bebe 2020.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Vaki
    28. Kolovoz 2019. 14:36

Lina674

Lina674

Zdravo svima, i ja da se priključim, trenutno sam 6+4 po zadnjoj Men. Bila sam na pregledu jučer pa mi je ginekolog rekao da je još rano, vjerovatno zbog zakašnjele ovulacije, vidjela se samo gestacijska vrećica, naručena sam ponovo 26.8 pa me malo sada prpa do ponedjeljka, jer sam 12.3 ove godine imala spontani (blighted ovum) pa me malo strah, nadam se najboljem ❤️ Želim svima urednu i sretnu trudnoću. Šaljem vam veliki pozdrav😘😘

Zdravo svima opet, morala sam naci zadnji post kako bi me se sjetileda vam javim da sam bila u poendjeljak na drugom svom pregledu, kojeg sam jedva docekala bas me bilo strah, kada sam otisla, plod velicine 0.62cm i po UZV trudna 6t4d i vidiii se skroz malo kako srce titra, rijecima ginekologa vidim da pulsira al zelim biti siguran 100% pa se vidimo opet za 7 dana…sto me opet naravno malo stavilo u razmisljanje do ponedjeljkanego sam vas htjela pitati da li je normalno da me bas od jutros neka ne moć uhvati, znači jedva gledam, citav dan sam u horiznotali… s tim da me povremeno boli na desnoj strani iznad kuka tj ispod rebara… kada sam bila na pregledu spomenula sam mu bol u janicima sve je pregledao i reko da je sve uredno i da su bolovi skroz normalni jer se sve rasteze, prva mi je trudnoca nakon spontanog pa me sve brine…. izvinjavam se na dugom postu, i svim ostalim novim trudnicama zelim dobrodoslicu

Mene uhvati umor svako malo. Da nemam sina koji je jako aktivan, većinu dana bih najvjerojatnije prespavala. I ta boluckanja su o. k. dokle god nisu baš oštri bolovi. 😁

🤞❤️🙏
    url=https://lilypie.com]

28. Kolovoz 2019. 14:51

mamasita05

Lilypie

Cure ja ne znam kako vi podnosite ove vrućine ali ja sam na izmaku snaga 🥵 Ovo vise nije normalno. Ima perioda u danu kad se ne mogu pomjeriti, toliko mi je loše. Trbuščić već raste 🤗 Mogu samo pretpostaviti koliki će onda do kraja biti 😱
    Pokušala sam se jučer naručiti u nekoliko klinika za endokrinologa. Jedino su mi iz Vuk Vrhovca dali termin za mjesec dana a ostali se nisu ni javili. A sestra kod ginekologa mi rekla da ću najviše čekati tjedan dana 🙄 Ako mi ne ponude nikakv termin prije, morat ću privatno jer sam citala da je štitnjača koja ispravno funkcionira jako bitna za ishod trudnoće pa me strah tako dugo čekati s ovim nalazom na kojem nikako nema hormona.

Da, jako ti je bitna stitnjaca. Ja inace imam hipotireozu i odmah cim sam saznala za trudnocu isla sam vaditi hormone. Tsh mi je bio u granicama normale, ali visok za trudnocu pa su mi uduplali terapiju da ga spuste oko 1. To mi je rekla ginekologica, a isla sam odmah i privatno u endokrinologa, koji mi je potvrdio isto sto i gin.
    I inace sam osoba kojoj je uvijek hladno, ali zadnjih dana ne mogu od vrucine zivjeti.

Karla89 i ja sam prosli tjedan bila u 10.tj i mozda je slucajnosti, ali isto me je tako peckalo, samo na desnoj strani. Valjda je normalno da nas nesto bolucka stalno, samo da nije jako i da ne traje dugo.

Jesu li ti ga uspjeli spustit? Ja za dva tjedna ponovno vadim nakon podizanja doze. 

28. Kolovoz 2019. 14:55

Lina da ti nije pao tlak? Znate kako sam ja bila super, a evo zadnja dva dana iza ručka ne znam za sebe, kad ono tlak 90/60. Tako da me ne cudi da ne ma snage ni volje za ista i samo bi spavala. 

• Maya20
    28. Kolovoz 2019. 15:24

Lina674

Lina674

Zdravo svima, i ja da se priključim, trenutno sam 6+4 po zadnjoj Men. Bila sam na pregledu jučer pa mi je ginekolog rekao da je još rano, vjerovatno zbog zakašnjele ovulacije, vidjela se samo gestacijska vrećica, naručena sam ponovo 26.8 pa me malo sada prpa do ponedjeljka, jer sam 12.3 ove godine imala spontani (blighted ovum) pa me malo strah, nadam se najboljem ❤️ Želim svima urednu i sretnu trudnoću. Šaljem vam veliki pozdrav😘😘

Zdravo svima opet, morala sam naci zadnji post kako bi me se sjetileda vam javim da sam bila u poendjeljak na drugom svom pregledu, kojeg sam jedva docekala bas me bilo strah, kada sam otisla, plod velicine 0.62cm i po UZV trudna 6t4d i vidiii se skroz malo kako srce titra, rijecima ginekologa vidim da pulsira al zelim biti siguran 100% pa se vidimo opet za 7 dana…sto me opet naravno malo stavilo u razmisljanje do ponedjeljkanego sam vas htjela pitati da li je normalno da me bas od jutros neka ne moć uhvati, znači jedva gledam, citav dan sam u horiznotali… s tim da me povremeno boli na desnoj strani iznad kuka tj ispod rebara… kada sam bila na pregledu spomenula sam mu bol u janicima sve je pregledao i reko da je sve uredno i da su bolovi skroz normalni jer se sve rasteze, prva mi je trudnoca nakon spontanog pa me sve brine…. izvinjavam se na dugom postu, i svim ostalim novim trudnicama zelim dobrodoslicu

sma super je znak da srčeko titra <3 kolika ti je razlika između trudnoće po mengi i UZVa? Da te utješim, i meni je plod bio manji za tjedan dana, pa je sada sustigao gestacijsku dob :D  I ja sam ponovno trudna nakon spontanog, tako da ti želim svu sreću i vjerujem u pozitivan ishod! :D <3 strpi se još tjedan dana.

Lilypie, ja sam u prvoj trudnoći imala previsok TSH, bila cijelu trudnoću i 6 mjeseci poslije poroda na terapiji Eutyrox, sve bilo Ok :D I u ovoj trudnoći mi je normalan, ne trebam terapiju...

• Maya20
    28. Kolovoz 2019. 15:28

Karla89

ribi1234

Karla89

Jutro curke, kako ste danas?
    Mene jučer kroz cijeli dan bolilo s lijeve strane pupka i malo niže.. prvi put tako neka čudna bol.. nije onako žiganje kao kod naglog pokreta, nego baš nešto skroz drugačije.. javilo mi se u nekoliko navrata kroz dan.. prestane nakon nekoliko sec, pa se nisam opterečivala previše.. danas evo sve ok.. pretpostavljam da je to rastezanje unutra, ne znam.. jel se i vama to događa?

Jel kao pikanje? Peckanje? Ne znam kako da opisem. Ja sam u 10.tt osjetila s lijeve strane kao da mi nesto dosta neugodno pulsira. Tako mi je bilo 2-3 dana i onda nestalo.

Pa više je kao peckanje bilo.. i ponovi se par puta i onda mirno nekoliko sati.. uglavnom 4-5x mi se ponovilo kroz dan.. danas nije uopće.. ne znam, valjda to tako treba biti jer dr mi je rekao da je sve normalno u trudnoći, jedino ako bude bol jaka i konstantna, onda da mu se javim..

rekla bih da je normalno. ja sam isto imala nekakva probadanja u 10om tjednu, al kažu da se onda maternica spušta, pa vjerojatno zato. I dan danas me nekaj "pikne"/zapeče/zaboli..  al vjerujem da je sve OK i normalno. Čekajte da krenu udarci nogom pod rebra. Plakala sam od bolova zadnjih mjesec dana, a moja pizdarija se baš tako narihtala, da joj je noga bila ispod mojih rebra (lijeva strana) 

Lina674
    28. Kolovoz 2019. 15:41

Mrvičak moguće provjerit ću, inače spava mi se svaki dan jer po noći slabo spavam jer idem na wc često, ali danas me bas ono bacilo u trans... 😩 ❤️
    Maya20 hvala ti na pozitivnim riječima ❤️ sama sam sebi utuvila u glavu da moram bit pozitivna Haha, pa eto nadat mi se svemu najboljem, razlika mi je isto tjedan dana, na pregledu po zadnjoj M trebala sam biti 7+3 međutim UZV je pokazao 6+4 👶🏻

• mamasita05
    28. Kolovoz 2019. 17:19

Jesu li ti ga uspjeli spustit? Ja za dva tjedna ponovno vadim nakon podizanja doze.

Da, isla sam na svoju ruku nakon 4tjedna ponovno izvaditi jer me bilo strah da mi puno ne padne, inace sam pila najmanju dozu terapije. Sada je na 1.5 i to je skroz ok. Opet cu za 4 tjedna ponoviti nalaze. 

Chappie
    28. Kolovoz 2019. 18:35

Meni je bila na zadnjem uzv koji je bio sa 10+4, beba 11+6. Sutra idem na pregled bas me zanima koliko je narasla 🤗 ne mogu docekati. Ide jos netko sutra na pregled? 

🧔39
    👧31

Boa35
    28. Kolovoz 2019. 19:00

Chappie

Meni je bila na zadnjem uzv koji je bio sa 10+4, beba 11+6. Sutra idem na pregled bas me zanima koliko je narasla 🤗 ne mogu docekati. Ide jos netko sutra na pregled?

Aaaaaa 🥰 sretno sutra! 
    Moj bebač je 5 dana veći prema uzv, al dr kaže da je to sve ok 🤗 javi nam se sutra nakon pregleda! 🥰🥰

Boa35
    28. Kolovoz 2019. 19:04

Ode mi post, a ja nisam završila s pisanjem.. 
    Ne znam kako ste vi današnji dan preživjele, al ja sam mislila da ću umrijeti..ubija me ova sparina i vrućina..muka mi je bila od podne do malo prije..muka u trbuhu, u glavi, slabost..užaaas.. kao da sam sinoć bila turbo pijana i danas mamurluk teški..al je iza podne krenulo.. 
    Došla doma s posla, legla i odmaram..sad je ok..al opet nisam najbolje 🥴😒

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.