Divna robica, LaLuna, iz koje je to trgovine?
Sretno na pregledima vađenjima krvi!
Karlajesu šta rekli za pupak? Trebaju li one stvari iz ljekarne ili ne? Svuda neka oprečna mišljenja
Pa za pupak su komentirale kako svaka bolnica ima svoje teorije i zahtjeve..
Vinogradska i Petrova stavljaju kvačice, dok sv.Duh samo sterilnu gazu..
One tvrde da mi nemamo što s pupkom, samo promijeniti gazu i to je to dok on ne otpadne, kad krene padati može se malo onog praška staviti i to je to.. ništa specijalno..
Ja se bojala tog pupka, al koliko vidim mi ništa ne diramo, one dolaze doma i gledaju pupak..
jedino se beba ne kupa u vodi sve dok pupak ne padne, do tad se samo prebriše mokrom krpom i to je to..
I da, što se kupanja tiče, rekle su nikakve šampone, kupke i te stvari kupovati..
Beba je prvih par mj kupa samo u običnoj vodi u koju se može dodati par kapi bademovog ulja..
.
Isto tako bolnice imaju različita mišljenja o spavanju..
sv.Duh forsira spavanje bebe na leđima, dok vinogradska na boku..
One kao isto preporučaju spavanje na boku (po noći).. tj.beba ne treba biti pod kutem od 90, ali joj staviti jastučić ili dekicu iza leđa.. pogotovo bebama koje puno bljuckaju, da se nebi ugušile..
Preporučaju i staviti ispod madraca ručnik ili nešto, kod dijela gdje je bebina glava, ramena, da bude kao pinkicu na povišenom..isto radi bljuckanja..
.
Uglavnom, kako je nama ovo prva beba, sve te neke informacije su nam jako korisne, pogotovo od nekog ko se time bavi i vidi jako puno različite djece..
.
e da, preporučile su da uzmemo aspirator za nos onaj za usisavač.. jer je kao on najbolji za izvući iz nosića.. ovi svi ostali izvuku ono površno, ali ne toliko dobro kao taj na usisavač..
Ako se sjetim još što korisno da su rekle, napišem
Što se tiče tog aspirator, sad je na akciji u Bubamari za 90 kn, BabyVac.
Joooj jesam se ismijala muzu, velim ja njemu kak je i Karla bila na tecaju, svasta im objasnjavali i prepricavam mu sta je pisala. Veli on "pa sta se sekiras sigurno tam gdje Karla zivi nema interneta😅 pa njima moraju sve lijepo objasniti😂,a mi ovdje imamo internet💪🏻, jel ti lijepo sestra rekla imate to sve na youtube da sad ona ne objasnjava i ne zamara nas" 🙈🙈🙈😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Stvarno ogromna razlika, sad mi bas krivo sto nisam isla na onaj u bolnicu, al sad je gotovo.
Divna robica, LaLuna, iz koje je to trgovine?
Sretno na pregledima vađenjima krvi!
Karlajesu šta rekli za pupak? Trebaju li one stvari iz ljekarne ili ne? Svuda neka oprečna mišljenja
Pa za pupak su komentirale kako svaka bolnica ima svoje teorije i zahtjeve..
Vinogradska i Petrova stavljaju kvačice, dok sv.Duh samo sterilnu gazu..
One tvrde da mi nemamo što s pupkom, samo promijeniti gazu i to je to dok on ne otpadne, kad krene padati može se malo onog praška staviti i to je to.. ništa specijalno..
Ja se bojala tog pupka, al koliko vidim mi ništa ne diramo, one dolaze doma i gledaju pupak..
jedino se beba ne kupa u vodi sve dok pupak ne padne, do tad se samo prebriše mokrom krpom i to je to..
I da, što se kupanja tiče, rekle su nikakve šampone, kupke i te stvari kupovati..
Beba je prvih par mj kupa samo u običnoj vodi u koju se može dodati par kapi bademovog ulja..
.
Isto tako bolnice imaju različita mišljenja o spavanju..
sv.Duh forsira spavanje bebe na leđima, dok vinogradska na boku..
One kao isto preporučaju spavanje na boku (po noći).. tj.beba ne treba biti pod kutem od 90, ali joj staviti jastučić ili dekicu iza leđa.. pogotovo bebama koje puno bljuckaju, da se nebi ugušile..
Preporučaju i staviti ispod madraca ručnik ili nešto, kod dijela gdje je bebina glava, ramena, da bude kao pinkicu na povišenom..isto radi bljuckanja..
.
Uglavnom, kako je nama ovo prva beba, sve te neke informacije su nam jako korisne, pogotovo od nekog ko se time bavi i vidi jako puno različite djece..
.
e da, preporučile su da uzmemo aspirator za nos onaj za usisavač.. jer je kao on najbolji za izvući iz nosića.. ovi svi ostali izvuku ono površno, ali ne toliko dobro kao taj na usisavač..
Ako se sjetim još što korisno da su rekle, napišem
Što se tiče tog aspirator, sad je na akciji u Bubamari za 90 kn, BabyVac.
Da, u bubamari je na akciji, ali ima ga u svim dućanima (bipa, dm, muller) i dođe oko 100-110 kn..
Školjka hahahahaha ali pa ako nisi zadovoljna, uvijek možeš otići negdje drugdje na tečaj..
Joooj jesam se ismijala muzu, velim ja njemu kak je i Karla bila na tecaju, svasta im objasnjavali i prepricavam mu sta je pisala. Veli on "pa sta se sekiras sigurno tam gdje Karla zivi nema interneta😅 pa njima moraju sve lijepo objasniti😂,a mi ovdje imamo internet💪🏻, jel ti lijepo sestra rekla imate to sve na youtube da sad ona ne objasnjava i ne zamara nas" 🙈🙈🙈😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Stvarno ogromna razlika, sad mi bas krivo sto nisam isla na onaj u bolnicu, al sad je gotovo.
ali po tome onda si sve mogla s neta i yt pročitat i vidjet i ne treba ti uopće tečaj..
ja sam dosta toga već pročitala na netu, pa mislim kao da puno toga znam.. tj.mislila sam .. al opet je drugačije kad čujete iz prakse kako to ide, nego kad pročitate neki članak..
Šokiralo me koliko boja stolice kod bebe ima.. pevo crna kad izbacuje plodnu vodu, pa može biti zelena, žuta, smeđa, zlatna.. ono wtf ako je nekoliko dana zaredom zelena znači da je beba gladna.. tako neke stvari nisam nigdje pročitala..
Joj sad kad pričaš o stolici, sjetila sam se kako sam bila u rodilištu i natakala sam se sa sokom od marelice/breskve i dojila sam bebu, ugl nakon toga kad se kćer ukakila stolica joj je bila narančasta! Sve to prodje kroz mlijeko do bebe
ali po tome onda si sve mogla s neta i yt pročitat i vidjet i ne treba ti uopće tečaj..
ja sam dosta toga već pročitala na netu, pa mislim kao da puno toga znam.. tj.mislila sam .. al opet je drugačije kad čujete iz prakse kako to ide, nego kad pročitate neki članak..
Šokiralo me koliko boja stolice kod bebe ima.. pevo crna kad izbacuje plodnu vodu, pa može biti zelena, žuta, smeđa, zlatna.. ono wtfako je nekoliko dana zaredom zelena znači da je beba gladna.. tako neke stvari nisam nigdje pročitala..
joj, samo se nadam da ga niste morali tečaj i platiti..
Test sam obavila, malo mi je pred kraj bilo muka al pecivo je čekalo u torbi 😄 al nalaze neću dobiti dok ne dođem do ginekologa... znaci najranije u ponedjeljak ili da čekam do pregleda.
Sto se tiče masiranja međice ima u Mulleru weledino ulje bas se tako zove ulje za masiranje međice, malo je skuplje. Ja sam u prošloj trudnoći pokušala to raditi ali je mene bas jako boljelo. Onda kad sam došla na porod i kad mi je to babica radila skužila sam da sam krivo radila. Možda pokušam ovaj put 😄
Pupak sam ja samo sa oktaniseptom špricala jednom dnevno, i stavljala one kao gazice sterilne. Ispao joj je pupak već 7 dan, tako da nisam imala previše peripetija.
Skoljka zao mi je sto nisi zadovoljna tečajem, bas sve ovisi do predavača. I ja se nadam da je bar besplatan 😄
Strije sam dobila zadnja dva tjedna prošle trudnoće i to samo oko pupka, za sada sam na tih par oko pupka al očekujem ih još obzirom da već sada imam trbuh kao zadnji put na porodu. Meni je veći sok bio koliko sam strija dobila po cicama 😰
Meni je žao što ne mogu na tečaj, muž ide i snimi mi na mob i dosta korisnog se ima za čuti. Neke stvari ipak internet i youtube ne mogu zamijeniti a to su iskustva i znanja doktora i babica iz prve ruke...tako bar ja mislim😊
Btw danas smo ušli u 32.tjedaaan i meni je danas veliki okrugli 30-ti rođendaan🥳🥳 gotove dvadesete a ja ih ne mogu ispratiti kako im priliči i kakve su bile - lude i nezaboravne! Proslavit ce mamica kada sve sjedne na svoje i kad sve prodje kako treba😊🥂
Test sam obavila, malo mi je pred kraj bilo muka al pecivo je čekalo u torbi 😄 al nalaze neću dobiti dok ne dođem do ginekologa… znaci najranije u ponedjeljak ili da čekam do pregleda.
Sto se tiče masiranja međice ima u Mulleru weledino ulje bas se tako zove ulje za masiranje međice, malo je skuplje. Ja sam u prošloj trudnoći pokušala to raditi ali je mene bas jako boljelo. Onda kad sam došla na porod i kad mi je to babica radila skužila sam da sam krivo radila. Možda pokušam ovaj put 😄
Pupak sam ja samo sa oktaniseptom špricala jednom dnevno, i stavljala one kao gazice sterilne. Ispao joj je pupak već 7 dan, tako da nisam imala previše peripetija.
Skoljka zao mi je sto nisi zadovoljna tečajem, bas sve ovisi do predavača. I ja se nadam da je bar besplatan 😄
Strije sam dobila zadnja dva tjedna prošle trudnoće i to samo oko pupka, za sada sam na tih par oko pupka al očekujem ih još obzirom da već sada imam trbuh kao zadnji put na porodu. Meni je veći sok bio koliko sam strija dobila po cicama 😰
Mickey ja isto planiram kupiti to weledino ulje ovih dana... jesi ga nosila sa sobom u bolnicu pa ti je snjim babica masirala ili? Jel ti stogod pomoglo?
Uf ja isto nemam uopce nista strija po trbuhu , ali zato cijele cike sa svih strana sarene, vise strija nego normalne koze
Draga sve najbolje za rodjendan ❤️
Eto, pregurala si ono najgore. Još malo i stiže nagrada 🥰
Nase princeze rodjene 13.02.2020.
Sara & Nora 💞
Sortiraj odgovore
Najstariji