Proljetno - ljetnje bebe 2020.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Maja 3
    22. Siječanj 2020. 09:00

Mellorine, ja ne mazem svaki dan. Ima dana kad preskocim..ne cesto..ali dogodi se.
    Inace iz prve trudnoce nemam strija po trbuhu..dobila sam ih po sisama..i to u bolnici nakon poroda.
    2 trudnoca..sa svake strane trbuha po 1 mala strija..i sad imam na bedrima da su se pojavili. 
    Pijte puno vode...jer kolko god vlazile kozu izvana..treba i iznutra hidratizirat. 
    Mickey-sretno na ogtt-u!

bejb1
    22. Siječanj 2020. 09:08

Curke, ja se mazala i mazem svaki dan sa Biobazom i čistom aloe verom poslije kupanja i jucer primjetila po trbuhu strije i to hrpu malih.. Pijem i puno vode, dnevno 2l najmanje.. A tek 25tt..mislim da je jako puno do genetike i kilaze.. 

Boa35
    22. Siječanj 2020. 09:26

Jutro!
    Čestitam svima na urednim pregledima, samo nek se tako nastavi!
    Lady33 - bit će to sve ok, miruj kako ti je rečeno, bitno da dođete u sigurnije tjedne.
    Školjka ruksak je LaLuna robica istooo, preslatka!
    Baš su sinoć na tečaju govorile patronažne vezano za strije i međicu.. ako koža nije dovoljno elastična žena će popucat mazala se ili ne.. oke, ulje i kreme vjerojatno malo i pomognu i naprave kožu elastičnijom, ali opet sve ovisi o vašem tipu kože.. tu stvarno nema pravila.. Ja se mažem svaku večer nakon tuširanja, onom krenom od biobaze što se dobije u dm paketu i običnim bademovim uljem.. rekla nam je sestra da od 34 tj bi bilo dobro počet i međicu masirati (rastezati), što meni zvuči kao sf stvarno ne znam kako ću to, haha
    Uglavnom za sada sam zadovoljna s tečajem kako je bilo jučer, danas je doktor (valjda će nam pričat o samom porodu) i kasnije sestra o dojenju..

22. Siječanj 2020. 09:38

Ja isto mislim da je najvise do genetike. Imam bijele strije po guzici od osnovne kad sam kao naglo narasla ako se to moze nazvati narasla 😂 U prvoj trudnoci mi je skroz sporo rastao trbuh i stalno sam odgađala mazanje i onda je trbuh odjednom buknuo i ranije rodila pa se nisam ni stigla mazati, a tad nisam dobila strije zacudo. Sve se nadam zbog toga da ih necu ni sad dobiti, ali eto svejedno se mazem tu i tamo i trudim se vode dosta piti.
    Karla to za međicu i meni sf i mislim da to necu raditi, rađe cu se natjerati pojesti 5 datulja dnevno 😂

Jahanara
    22. Siječanj 2020. 10:12

Jutro cure! 

Mi smo za divno cudo spavali do 9 sati. 
    LaLuna prekrasna robica😃
    MickeyMouse drzim fige za dobre nalaze!

Sto se mazanja tice, navecer bademovo ulje iz apoteke, a ujutro nekad kad se sjetim namazem sa nekim losionom od Alverde za hidratizaciju.

Medicu necu masirati, pa sta bude. Na prvom porodu su me malo rezali, nije mi to poslije stvaralo probleme i nije me bas nesto ni bolilo. 
    Tamo od 34-35tt cu jesti datulje i piti caj od lista maline.

• meddleO407
    22. Siječanj 2020. 10:37

Divna robica, LaLuna, iz koje je to trgovine?
    Sretno na pregledima vađenjima krvi!
    Karla jesu šta rekli za pupak? Trebaju li one stvari iz ljekarne ili ne? Svuda neka oprečna mišljenja

22. Siječanj 2020. 10:49

Kako masiranje međice?

Majuska
    22. Siječanj 2020. 11:13

S cim se masira međica? Jel itko to radio prije da nam kaze jel ima efekta ? 

Boa35
    22. Siječanj 2020. 11:14

meddleO407

Divna robica, LaLuna, iz koje je to trgovine?
    Sretno na pregledima vađenjima krvi!
    Karlajesu šta rekli za pupak? Trebaju li one stvari iz ljekarne ili ne? Svuda neka oprečna mišljenja

Pa za pupak su komentirale kako svaka bolnica ima svoje teorije  i zahtjeve..
    Vinogradska i Petrova stavljaju kvačice, dok sv.Duh samo sterilnu gazu..
    One tvrde da mi nemamo što s pupkom, samo promijeniti gazu i to je to dok on ne otpadne, kad krene padati može se malo onog praška staviti i to je to.. ništa specijalno..
    Ja se bojala tog pupka, al koliko vidim mi ništa ne diramo, one dolaze doma i gledaju pupak..
    jedino se beba ne kupa u vodi sve dok pupak ne padne, do tad se samo prebriše mokrom krpom i to je to..
    I da, što se kupanja tiče, rekle su nikakve šampone, kupke i te stvari kupovati..
    Beba je prvih par mj kupa samo u običnoj vodi u koju se može dodati par kapi bademovog ulja..
    .
    Isto tako bolnice imaju različita mišljenja o spavanju..
    sv.Duh forsira spavanje bebe na leđima, dok vinogradska na boku..
    One kao isto preporučaju spavanje na boku (po noći).. tj.beba ne treba biti pod kutem od 90, ali joj staviti jastučić ili dekicu iza leđa.. pogotovo bebama koje puno bljuckaju, da se nebi ugušile..
    Preporučaju i staviti ispod madraca ručnik ili nešto, kod dijela gdje je bebina glava, ramena, da bude kao pinkicu na povišenom..isto radi bljuckanja..
    .
    Uglavnom, kako je nama ovo prva beba, sve te neke informacije su nam jako korisne, pogotovo od nekog ko se time bavi i vidi jako puno različite djece..
    .
    e da, preporučile su da uzmemo aspirator za nos onaj za usisavač.. jer je kao on najbolji za izvući iz nosića.. ovi svi ostali izvuku ono površno, ali ne toliko dobro kao taj na usisavač..
    Ako se sjetim još što korisno da su rekle, napišem

Boa35
    22. Siječanj 2020. 11:18

Za masiranje međice su rekle bademovo ulje..ništa drugo..
    Prvih nekoliko puta bi kao moglo peći malo kad se koža rasteže, ali već nakon nekog vremena bude ok..
    Ima na netu objašnjenja kako se to radi.. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.