Proljetno - ljetnje bebe 2020.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    skoljka
    07. Prosinac 2019. 18:59

Lilypie

skoljka

Cure prije sat i pol otpeilike sam pojela malu porciju cevapa sa kajmakom, popila caj i probiotik i vodu. Imam goste koji je secerasni ima onaj aparatic za mjerenje, sad mi izmjeri secer 8,1. Meni se to cini ok, ili grijesim, sta mislite, al nisam jela nista slatko cijeli dan. Rekla sam da cu poslije praviti palacinke pa da mi opet izmjeri da vidimo sta ce tad biti.

Nazalost draga to ne da nije normalno nego daleko od tog. Još nisi vadila OGTT? Normalno je do 5,1. Nemoj se zezat, vadi taj OGTT, vidiš kakvi problemi mogu nastati. Ja sam od jučer na inzulinu prije svakog obroka.

Stvarnoo, a ja gledala onu karlinu tablicu gdje je napisala do koje granice smije biti, pa sam mislila da je to ok. Da moram iduci tkedan, trebala sam ovaj, al su mi rekle i gin i opca dr da ne vadim jos jer sad pijem antibiotike

skoljka
    07. Prosinac 2019. 19:01

A joj, a bas sam se i bojala secera jer ga imam u obitelji nasljedno 😵

Lilypie
    07. Prosinac 2019. 19:08

Bitno je provjerit! Referentne vrijednosti koje je Karla stavila su pretpostavljam vrijednosti OGTT-a, dakle nakon otopljene glukoze 75g. A običan obrok mora biti daleko manje vrijednosti.
    Ma ustvari gestacijski dijabetes nema veze s hranom niti time sto i kako jedeš. Može se donekle regulirati prehranom i dijetom ali evo kod mene npr bez inzulina ne ide ni na strogoj dijeti. Ne bi vjerovale cure koliko ga zena ima. Ja sam ovdje do sad od 5 zena koje sam upoznala, samo jedna nema ga.

Nase princeze rodjene 13.02.2020.
    Sara & Nora 💞

Fever
    07. Prosinac 2019. 19:37

Cure prijavljujem preslatke stvari za bebe na sinsay stranici, ( a prepovoljne) bespla je pt trenutno, ali sve djecje stvari su dostupne samo u trg, kao nije dostupno online (tipa jedna trg u Hr ima zato i  mislim da je neka greska) poslala sam im poruku.

It’s a baby boy💙

• thinkpink1
    07. Prosinac 2019. 19:43

Curke sorry na uletu, citam vas i navijam za curke koje su hospitalizirane, pogotovo Lilypie, koju jos znam sa druge teme, kao i Skoljku. Imala sam vrlo slican nalaz OGTT-a kao i Lilypie, ali sam ga uspjela regulirati prehranom, bilo je ili inzulin ili ce se regulirati...sva sreća uspjela sam izbjeci inzulin i sad ga mogu reci drzim pod kontrolom. 
    Skoljka referentne vrijednosti OGTT-a su sasvim drugacije od onih kad mjeris GUK kod kuce na aparatic. 
    Ovo su granicne vrijednosti kad mjeris kod kuce na aparatic:
    Nataste <5,1
    1h nakon obroka <7,8
    2h nakon obroka <6,7
    Imate i temu gestacijski dijabetes, pa se mozete pridružiti i/ili skicnuti sta vas zanima...
    Ps.sorry na onom kokosinjcu na zimskim🙄🥴

Jahanara
    07. Prosinac 2019. 19:55

Sinsay od druge godine uvodi online prodaju i za djecju kolekciju. Slala sam im mail prije 3 tjedna😊

Fever
    07. Prosinac 2019. 19:59

Hvala Jahanara, strpit cu se jos tih par tjedana onda!
    Nisam znala da imaju, slucajno sinoc vidjela i ostala paf sa cijenama :-D

It’s a baby boy💙

skoljka
    07. Prosinac 2019. 20:02

Sad citam da antibiotik podize secer, mozda su mi zato obje dr rekle da neidem vadiiti dok ne zavraim sa njim. Hvala cure na savjetima, sad neznam da li da antibiotik prekinem sutra navecer pa da u utorak idem radit ogtt, neznam sto bi?
    Thinkpink i ja sam sad nasla te vrijednoati, al sam mislila da su one od ogtt kao za nas, stvarno pojma nemam o tome, izmerit cu opet pred spavanje i ujutro na taste. 

Jahanara
    07. Prosinac 2019. 20:08

Fever nadam se da ce to biti odmah na pocetku godine jer su mi samo napisali da prve kupnje djecje kolekcije planiraju omoguciti 2020.god.

Fever
    07. Prosinac 2019. 20:13

Meni jos nisu odg jer je vikend pa cu odmah pitat jel od 1.1🙈🤣

It’s a baby boy💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.