Proljetno - ljetnje bebe 2020.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Boa35
    07. Prosinac 2019. 16:08

Fever

Ja ne znam sto da radim od dosade na komplikacijama ( radim s ljudima i bebama pa sam otisla pocetkom 11og mj na kompl., gripe i to)

Probudim se oko 8-9, jedem, lezim na kaucu i gledam tv do 2-3, napravim nesto za jesti, u jednosobnom smo stanu pa svaki dan malo pocistim i cisto je, jedem opet, suprug dode, ako odem negdje s njim ili frendicama na kavu. Vratim se, opet lezim i gledam tv dok ne idem spavat.
    Prakticki prelezim dan.
    Moji i njegovi su na selu, auto on uzme za posao, sve moje frendice rade do 4-5. Vec mi je muka hodat po trgovinama jee trosim novc bez veze.
    Netko je napisao da radi od doma na komplikacijama, rado bi nesto tako radila

Točno znam kako ti je..bila sam prije 3god bez posla i godinu i pol tako živjela.. kuhala, čistila i osjećala se užasno..zato sad na svakom pregledu kad me dr pita bi li ja išla doma: ja ko iz topa- neeeee, ako je s bebom sve u redu želim raditi.. ne želim opet to proživljavati.. 
    Naravno, da moram bila bi doma, ali ovako nema šanse.. 
    Vrijeme presporo prolazi kad si sam.. 🙄

Tina1803
    07. Prosinac 2019. 16:11

Lilypie

Tina1803

Lilypie

Evo sad poslije doručka secer 11. Pa ja ću poludit… ne znam kako je to moguće?! Zvali su dijabetologa pa ću dobit novih 8 jedinica inzulina prije ručka.

Moguce je jer pijes kortikosteroide. Oni jako povecavaju secer. Secerasi inace ne smiju piti korikosteroide upravo radi toga. Tati je jedan dr. na hitnoj dao kortikosteroide radi bolova u kičmi (nije znao da je seceras) i secer mu je skocio na 30!
    Tako da ne brini, imas povišen secer ali nije ti ovoliki.
    Javljaj novosti🤞

Ja sam ok curke, koliko to mogu biti…boli me sve živo i neživo. Kralježnica, vrat, pritisak u trbuhu stalno…ležim onako s uzdignutom guzom koliko god mogu ali mi je stalno u glavi: jeli šav popušta? Što ako dobijem trudove? Tako da mi je baš teško. Fizički i psihički. 😔

Znam kako ti je 😔 Bit će sve u redu s nama vidjet ćeš! Teško je ležati ali nemamo izbora. Grlim ❤️

I ja vjerujem da cemo mi biti dobro 💪❤

Jahanara
    07. Prosinac 2019. 16:16

Karla89

Fever

Ja ne znam sto da radim od dosade na komplikacijama ( radim s ljudima i bebama pa sam otisla pocetkom 11og mj na kompl., gripe i to)

Probudim se oko 8-9, jedem, lezim na kaucu i gledam tv do 2-3, napravim nesto za jesti, u jednosobnom smo stanu pa svaki dan malo pocistim i cisto je, jedem opet, suprug dode, ako odem negdje s njim ili frendicama na kavu. Vratim se, opet lezim i gledam tv dok ne idem spavat.
    Prakticki prelezim dan.
    Moji i njegovi su na selu, auto on uzme za posao, sve moje frendice rade do 4-5. Vec mi je muka hodat po trgovinama jee trosim novc bez veze.

Točno znam kako ti je..bila sam prije 3god bez posla i godinu i pol tako živjela.. kuhala, čistila i osjećala se užasno..zato sad na svakom pregledu kad me dr pita bi li ja išla doma: ja ko iz topa- neeeee, ako je s bebom sve u redu želim raditi.. ne želim opet to proživljavati..

Tako bome i ja. Prvu trudnocu sam prelezala, i sada kad me doktor pita da li mi treba bolovanje odgovaram isto kao i ti.

Boa35
    07. Prosinac 2019. 17:12

Jahanara

Karla89

Fever

Prakticki prelezim dan.

Tako bome i ja. Prvu trudnocu sam prelezala, i sada kad me doktor pita da li mi treba bolovanje odgovaram isto kao i ti.

A ja stvarno ne vidim razlog da budem doma ako to nije potrebno..poludjela bi doma nakon mjesec dana, a i plaća mi je duplo veća od komplikacija, pa mi ni na tom baš nije isplativo.. 
    Mada u zadnje vrijeme si mislim da ću nekih 2tj prije onih 45dana kad idemo na porodiljni, otvorit komplikacije.. kako čitam zimske bebe, većina njih je prije termina rodila, pa me malo i panika lovi hoću li stići sve pripremiti, oprati... 🙈😆

Fever
    07. Prosinac 2019. 18:10

A mi u patronazi idemo u kucne posjete, to nam je posao, osim beba i kod starijih bolesnih ljudi. To mi je rizik, i hodam cijeli dan iz kuce u kucu a vani nije bas toplo, da nije doba viroza, prehlada i gripa i da je toplije vjerojatno bi radila do 4-5 mj trudnoce, ovako mi je rizik.
    Sve kolegice odu zbog straha

It’s a baby boy💙

skoljka
    07. Prosinac 2019. 18:20

Cure prije sat i pol otpeilike sam pojela malu porciju cevapa sa kajmakom, popila caj i probiotik i vodu. Imam goste koji je secerasni ima onaj aparatic za mjerenje, sad mi izmjeri secer 8,1. Meni se to cini ok, ili grijesim, sta mislite, al nisam jela nista slatko cijeli dan. Rekla sam da cu poslije praviti palacinke pa da mi opet izmjeri da vidimo sta ce tad biti. 

skoljka
    07. Prosinac 2019. 18:21

Cure kojima je dosadno, slobodno vas primam kod sebe, kod mene se uvijek ima sta raditi i nikad nije dosadno 😂😂😂, hrpa zivotinja, velika kuca okucnica, posla ko u prici

Lilypie
    07. Prosinac 2019. 18:32

skoljka

Cure prije sat i pol otpeilike sam pojela malu porciju cevapa sa kajmakom, popila caj i probiotik i vodu. Imam goste koji je secerasni ima onaj aparatic za mjerenje, sad mi izmjeri secer 8,1. Meni se to cini ok, ili grijesim, sta mislite, al nisam jela nista slatko cijeli dan. Rekla sam da cu poslije praviti palacinke pa da mi opet izmjeri da vidimo sta ce tad biti.

Nazalost draga to ne da nije normalno nego daleko od tog. Još nisi vadila OGTT? Normalno je do 5,1. Nemoj se zezat, vadi taj OGTT, vidiš kakvi problemi mogu nastati. Ja sam od jučer na inzulinu prije svakog obroka.

Nase princeze rodjene 13.02.2020.
    Sara & Nora 💞

Boa35
    07. Prosinac 2019. 18:46

skoljka

Ne diže šećer samo slatko.. tu je tjeestenina, zapravo  brašno, krumpir, riža, ne bi vjerovala mojoj svekrvi lignje užasno dižu šećer..ima toga još al se ne mogu sjetiti.. 
    Sljedeći tjedan odi napravo ogtt da budeš mirna! 

Lilypie
    07. Prosinac 2019. 18:48

Nastavljam se na Karlu: voce, vode s ukusom i puno punk toga. 8,1 je stvarno visoko. Meni je cca oko 7 prosjek pa su uveli inzulin prije svakog obroka.

Nase princeze rodjene 13.02.2020.
    Sara & Nora 💞

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.