Proljetno - ljetnje bebe 2020.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lemon
    10. Studeni 2019. 10:08

lorina_02

Lemon naruceni smo u 1.mjesecu na kariogram.. Navodno se nalazi čekaju i do 2 mjeseca… Da li znate što o tome?

Da dugo se čekaju nalazi, nama se žurilo pa smo ih obavili privatno ali onda opet se mora ako su loši ići na genetsko savjetovanje. Vidjet ćeš što će oni pokazati, može biti usljed lošeg kariograma greška na plodu a možda se neće više ponavljati. Svakako je to prvi korak da se ustanovi

💔💔💔💔
    28.06.23. ❤️

Vaki
    10. Studeni 2019. 10:51

U prvoj sam trudnoći radila do kraja, 28 dana prije poroda. Sad isto tako planiram jer je sve o. k. Još uvijek mi je muka, ali ujutro nekako izduram na poslu. Mučnine su mi najčešće od 14h pa na dalje. Ako mi bude teško onda ću ranije, vidjet ću još... 

🤞❤️🙏
    url=https://lilypie.com]

skoljka
    10. Studeni 2019. 12:43

Vaki

U prvoj sam trudnoći radila do kraja, 28 dana prije poroda. Sad isto tako planiram jer je sve o. k. Još uvijek mi je muka, ali ujutro nekako izduram na poslu. Mučnine su mi najčešće od 14h pa na dalje. Ako mi bude teško onda ću ranije, vidjet ću još…

Sjetila sam te se prije par dana. Razgovaram sa jednom poznanicom, trudna, i veli u prvoj trudnoci se jako napatila sa mucninama. Ustanovila da je od prenatalnih tableta, mijenjala je nekoliko vrsta dok nije nasla koje joj odgovaraju, pa sam pomislila da je mozda i tebi do tableta, kad se pocnu razgradjivati stvaraju ti mucninu, mozda 🤷🏻‍♀️

• monalisa
    10. Studeni 2019. 13:17

Karla89

Ne razumijem zašto su tako škrti na tim brisevima..oke, na papu imamo pravo jednom godišnje preko hzzzoa, ali mislim da briseve nemaju ograničeno.. i meni je moj soc gin rekao kao da ne treba..ali je mpo dr inzistirala i onda mi je napravio, a tražila je zato jer sam nakon kiretaže početkom god pokupila ureaplazmu.. no, evo sad su uredni, sve je ok.
    Cure koje još radite, mislite li skroz do onih 45dana prije poroda raditi ili malo ranije otvoriti komplikacije?
    Na svakom pregledu mi se gin čudi što ne želim ići doma i odmarati, komentirao je da sam jedna od rijetkih koja to odbija..al glupo mi ići doma i sjedit, ako se ok osjećam i s bebom je sve u redu..još k tome moja plaća je duplo veća od primanja na komplikacijama..

Ja sam na komplikacijama od 8 tt, u dogovoru sa seficom i ginekologom odma nakon ustanovljene trudnoce tj potvrde da srceko kuca sa 7+3 su mi otvorili komplikacije jer radim fizicki tezak i stresan posao (med. sestra sam u starackom domu) stajanje i hodanje 12 sati + nocne smjene, jednostavno neizdrzivo, eto tak da sam ja od pocetka na komplikacijama, a u prvoj trudnoci sam otisla sa 34 tjedna, ali nisam radila taj posao

Jahanara
    10. Studeni 2019. 13:44

Moj plan je raditi do kraja 2.mj ako sve bude ok. Tad cu biti 30tt. Ne vjerujem da cu nakon tog, al nikad se ne zna. 

Tina1803
    10. Studeni 2019. 14:06

Karla89

Ne razumijem zašto su tako škrti na tim brisevima..oke, na papu imamo pravo jednom godišnje preko hzzzoa, ali mislim da briseve nemaju ograničeno.. i meni je moj soc gin rekao kao da ne treba..ali je mpo dr inzistirala i onda mi je napravio, a tražila je zato jer sam nakon kiretaže početkom god pokupila ureaplazmu.. no, evo sad su uredni, sve je ok.
    Cure koje još radite, mislite li skroz do onih 45dana prije poroda raditi ili malo ranije otvoriti komplikacije?
    Na svakom pregledu mi se gin čudi što ne želim ići doma i odmarati, komentirao je da sam jedna od rijetkih koja to odbija..al glupo mi ići doma i sjedit, ako se ok osjećam i s bebom je sve u redu..još k tome moja plaća je duplo veća od primanja na komplikacijama..

Meni gin.uzima briseve pri svakom pregledu jednom mjesečno. Ali mislim da je to radi prijevremenog poroda koji sam imala (iako su mi tada brisevi i urinokultura bili uredni!). Ali sada kod mene pušu i na hladno pa mi briseve rade jednom mjesečno a urinokulturu nosim jednom u 2 tjedna-ta e.coli se pokupi u trudnoci samo tako i moze biti jako opasna. 
    Što se tiče bolovanja-na komplikacijama sam otpočetka, ali to je opet radi moje situacije...da nisam rizicna trudnica i da se dobro osjecam-radila bih koliko mogu. Zbog plaće a i da doma ne ludim 😁
    Ja sam doma na strogom mirovanju-doslovno wc i krevet, tv vise ne mogu gledati koliko ga gledam, procitala sam hrpu knjiga...nemam vise ideju sto bi od sebe. Ima tko kakvu ideju? Help! 

Vaki
    10. Studeni 2019. 14:21

💙✨🤴🏻✨💙

Vaki

U prvoj sam trudnoći radila do kraja, 28 dana prije poroda. Sad isto tako planiram jer je sve o. k. Još uvijek mi je muka, ali ujutro nekako izduram na poslu. Mučnine su mi najčešće od 14h pa na dalje. Ako mi bude teško onda ću ranije, vidjet ću još…

Sjetila sam te se prije par dana. Razgovaram sa jednom poznanicom, trudna, i veli u prvoj trudnoci se jako napatila sa mucninama. Ustanovila da je od prenatalnih tableta, mijenjala je nekoliko vrsta dok nije nasla koje joj odgovaraju, pa sam pomislila da je mozda i tebi do tableta, kad se pocnu razgradjivati stvaraju ti mucninu, mozda 🤷🏻‍♀️

Vidiš, nisam uopće pomislila na to. Od početka pijem Novalac. Baš ću kupiti neke druge da vidim, nemam što izgubiti. 

🤞❤️🙏
    url=https://lilypie.com]

Boa35
    10. Studeni 2019. 14:36

Jasno mi je da ako imate rizičnu trudnoću ili težak fizički posao da ste na bolovanju..nikog ne osuđujem ☺️ 
    Samo mi nije jasno zašto mene dr sili svaki put da idem doma..radim uredski posao, kad mi bude teško sjediti malo prošetam min dvije po hodniku i idemo dalje..možda zato jer sam mpo trudnica..nemam pojma. 🤷
    Da i meni je dr rekla da su joj se žene žalile da im te tablete izazivaju mučnine..pa mi napomenula ako mi bude mučno nek promijenim. 

MickeyMouse
    10. Studeni 2019. 14:50

Ja sam ovaj put probala sa Elevit i okej su, uz njih jos po potrebi popijem magnezij (cisto radi probave jer mi je spas). 
    Ma da naravno, ako je rizicna trudnoca ili su uvjeti na poslu takvi da ne mozete raditi trudni - apsolutno odmah komplikacije. Ja radim uredski posao, i isto kao i Karla sjedim i kad osjetim da mi je tesko malo prosetam.
    Zadnji puta sam lezala u bolnici sa 34 tjedna radi sumnje na zastoj u rastu, ali su me pustili nakon tjedan dana jer je sve bilo okej. I radi manjka plodne vode sa 40 tjedana - to je stvarno bio manjak plodne vode jer nisam ni osjetila kad mi je pukao vodenjak samo su mi rekli da ga vise nema. 
    A u prvoj trudnoci me svaki put pitao da li cu na komplikacije, sad mi je drugi ginekolog.

MickeyMouse
    10. Studeni 2019. 14:52

Tina1803 ja sam naucila steikati 😂 kad vise nisam mogla gledat tv i knjige citat ja uzela igle i vunu i strikala - dekicu za bebu i one trakice za glavu.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.