Proljetno - ljetnje bebe 2020.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Jahanara
    11. Studeni 2019. 10:17

Doznake se predaju na Hzzo do 5.u  mjesecu. Uzmi doznaku iz firme i ako prvi put nosis na hzzo, trebaju ti dati i ER1 obrazac. Mislim da treba i kopija osobne i tekuceg racuna. Spominjalo se cak da neke podruznice traze i kopiju ugovora, al po meni ugovor ne bi trebao ici. Sve odnesi na hzzo. Vjerojatno ti ovaj mjesec nece ici isplata, vec ces iduci mjesec dobiti.

• meddleO407
    11. Studeni 2019. 10:22

Cure kod mene vam ovako izgleda dnevni meni. Ujutro čim otvorim oči pojedem bananu, onda oko 9 10 doručak- sendvič, čaj ili tako nešto. Onda nakon doručka neka voćka. Za ručak uvijek bude kuhano. Kruh sam smanjila. Onda za užinu neki jogurt ili opet voće, ponekad grickam bundevine sjemenke ili suncokretove. Oko pet šest pojedem čokolino i onda navečer nešto opet iz fridža. Kako sam izbacila slatko i grickalice kažem fali mi stalno nešto, neka glupost jel  ali jedem puno voća kroz dan i za svaki obrok se do sita najedem. Od voća ne jedem grožđe, ovo drugo tamanim.Dobila sam 2,3 kile što je po meni ok, beba je 412 grama bila. Idem idući tjedan opet na ogtt pa ćemo vidjet je li se izreguliralo. Iako ne znam što ako je opet onako bezveze 5,6.  Mislim mogla bih ja još ekstremnije držat tu dijetu, ali čokolina se ne mogu odreć, to mi tak sjedne, ko budali šamar😂 kolače ne jedem. Nikakve grickalice, nikakve sokove, kavu ne pijem...ah valjda će ogtt bit dobar😶

sagi
    11. Studeni 2019. 10:34

Ja sam na otprilike na istoj kilaži od početka.
    Inače sam sklona debljanju, i jedem više nego prije trudnoće, recimo bez grižnje savjesti sendvič u 9, 10 navečer ak mi se jede. Inače bi se bez vježbanja sigurno vidle posljedice. I vidi mi se i trbuh tak da si već mislim da mi se vaga pokvarila 😂

sagi
    11. Studeni 2019. 10:38

Istina da inače jedem dosta slatkog, al u trudnoći sam skroz izbacila čokolade, kekse, bombone, kolače. Bilo mi je zlo čim bi pojela neš slatko tak da mi je u biti to bilo super jer mi je doktor rekao da pripazim s obzirom da mi je šećer bio 5.1 na početku.
    Sad mi više nije mučno, al svejedno izbjegavam slatko, ionako unesem dosta šećera kroz druge namirnice. Ne mami me ko prije 😂

• Bebac24
    11. Studeni 2019. 11:00

Pozdrav , mozda cete ovdje imati  vise iskustva. 
    Bio muz u apoteci trazio nesto za grlobolju za trudnice i dali mu pranarom spray gorge. Na kutiji nacrtana djeca 3+ i trudnice, a u uputstvima pise da ako dr nije drugacije odredio da trudnice i dojilje nesmiju?

Jahanara
    11. Studeni 2019. 12:13

Zvao me ginekolog, nalaz kombiniranog niskorizican. 😊 voljela bi da ga mogu vidjeti, al nisu mi iz laboratorija poslali na mail... preuzet cu ga tek 10.12.kad budem isla na pregled.

Moje prvo jelo je cim se dignem. Pojedem tek toliko da mogu popiti kavu. Oko pola 10, 10 pojedem ili zobenu kasu sa vocem ili neki sendvic i jogurt. Cesce sendvic...Do rucka ako sam gladna pojedem neko voce. Rucak mi je oko pola 4. Kuhano svaki dan. Uz rucak ne jedem kruh, nikad nisam jela. Oko 7,8 ako sam gladna pojedem ili od rucka ili ako radim kakve kiflice,ustipke i sl,  a ako ne onda nesto od voca. U zadnje vrijeme sam izbacila slatkise i grickalice, naravno da prekrsim nekad...
    Oko 2 kg sam dobila.

U prosloj trudnoci sam dobila 14-15kg do kraja. S tim da sam do 27tt dobila 8kg i ginicka me stavila na dijetu 1700kalorija. Ogtt mi je bio dobar. Ali sam po njoj previse dobila.🙄

skoljka
    11. Studeni 2019. 12:15

Ipak sam na +6 malo sam fulala 🙈, al svejedno mislima da je puno. Lilypie ispada da si ti ista kao ja samo duplo jer nosis duplice 🙈😂, al ipak mislim da si i ti puno dobila 😄ma ja nista ne izbjegavam, jedem normalno, nista mi se negadi, bit cemo kao one drvene bacve za vino do kraja 😂. Karla i mene vec dva tjedna lupka bas jako, i kad gledam u stomak bas se vidi i pod rukom sr bas jako osjeti. Fora mi je kako ima intervale izlupa me u nekih desetak minuta puno puta i onda nista, valjda zaspe 😄

A sta je sa onim silnim curama od prije sto su se javljale, ribi, apciha, katarina, tockica, ilovecats, isabela, chapie, ona cura iz Turske i jos hrpu njih, bit ce da su se totalno preselile na fb

Boa35
    11. Studeni 2019. 12:23

💙✨🤴🏻✨💙

Ipak sam na +6 malo sam fulala 🙈, al svejedno mislima da je puno.Lilypieispada da si ti ista kao ja samo duplo jer nosis duplice 🙈😂, al ipak mislim da si i ti puno dobila 😄ma ja nista ne izbjegavam, jedem normalno, nista mi se negadi, bit cemo kao one drvene bacve za vino do kraja 😂.Karlai mene vec dva tjedna lupka bas jako, i kad gledam u stomak bas se vidi i pod rukom sr bas jako osjeti. Fora mi je kako ima intervale izlupa me u nekih desetak minuta puno puta i onda nista, valjda zaspe 😄

A sta je sa onim silnim curama od prije sto su se javljale,ribi, apciha, katarina, tockica, ilovecats, isabela, chapie, ona cura iz Turske i jos hrpu njih, bit ce da su se totalno preselile na fb

Izgleda da su se cure preselile na face.. ja sam izašla tamo iz grupe..ne mogu na dvije strane nikako, možda da sam doma bi i stigla tipkati više, al ovako uz posao ne mogu..
    Ma lako za kile, skinut ćemo mi to nakon poroda, bitno samo da su naše bebice dobro

11. Studeni 2019. 12:49

Lilypie

Jutro cure ☺️
    Lemon sretno draga. Svima si nam u mislima ❤️
    Sto se tiče kilograma, ja sam + 12 🙈 do zadnjeg pregleda. Večeras ćemo vidjet novo stanje!
    Stomak mi je kao pred porod. Noge mi polako natječu i sve se bojim kako će biti do kraja.
    Od slatkiša skoro ništa ne jedem. Otkako sam trudna zgadilo mi se nekako i ako pojedem par kockica čokolade tjedno, to je to! Kolača inače nisam ljubitelj.
    S hranom uopće ne pretjerujem… jedem možda mrvicu vise nego prije ali ništa drastično. Ali kile samo stižu 😂

Bok nova sam ovdje i povremeno čitam kad stignem, ali na tvoje moram reagirati jer me podsjeca na moju prvu trudnoću. Molim te provjeri tlak i proteine u urinu da nisu pozitivni. Ako je tlak povišen procitaj malo o preeklampsiji. 

skoljka
    11. Studeni 2019. 13:34

Podigla sam nalaz UK sterilan 👍. Lilypie zasto se vagas navecer, automatski imas najmanje kg viska a mozda i vise. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.