Lilypie vidila sma tboje pitanje na zimskima pa da ti tu odgovorim sto sam nasla. U trudnoci s blizancima kad je hcg jako visok moze doci do tzv prolazni gestacijski tireotoksikozom. Cak i kod zena sa jakim mucnima se moze pojaviti. Sad je pitanje kakav je tebi anti-Tpo bio ranije jesi ga kad vadila? U pravilu se nalaz poboljsava izmedju 14-18 tt kad opadnu hcg vrijednosti. Hiper je rijetka, a ako je samo privremena cak se i ne lijeci do iza 18tt bas da se vidi da nije uzrok upravo hcg. Imce najsigurnijima za 1.tromjesjecje je skupina lijekova sa dijelatnom tvari propiltiouracil tzv PTU lijekovi, al koliko sam shvatila oni znaju zenama tesko past. Druga opcija su metimazol lijekovi koji su laksi al nisu toliko sigurni kao ovi prvi. Zato neki daju te PTU na pocetku, a kasnije s eprelazi na metimazol skupinu. U svakom slucaju vazno je da ti je pod kontrolom jer hiper moze uzrokovat raniji porod, a ti i tako ces vjerojatno ranije roditi zbog twinsa. Drugo bebe mogu imati jos i manju porođajnu tezinu, a ppstojinopasnost da razvijes i preeklampsiju. Uglavnom cim su te stavili n teraiju vjerojatno je veci benefit nego steta. Vjerojatno ce te kontrolirat kad krene opadanje hcg pa se mozd i situacija popravi. To na googlu sta svasta pise pol toga ne bi koristile draga moja. Znas i sama koliko smo toga nakrcale u sebe za IVF i sta sve od toga moze utjecat na bebu/e pa opet amo svijesno koristile. Sad je najvaznije da su tvoje bebice dobro, da rastu i razvijaju se. Moj savjet ti je da poslusas endokrinologa, a ako sumnjas u njegovu odluku savjetuj se s jos jednim.
Reni poviseni leukociti u krvi su normalni u trudnoci. Do 16 je granica u trudnoci inace zato ti je vejrojatno i rekla sestra da je to ok.
Lilypie vidila sma tboje pitanje na zimskima pa da ti tu odgovorim sto sam nasla. U trudnoci s blizancima kad je hcg jako visok moze doci do tzv prolazni gestacijski tireotoksikozom. Cak i kod zena sa jakim mucnima se moze pojaviti. Sad je pitanje kakav je tebi anti-Tpo bio ranije jesi ga kad vadila? U pravilu se nalaz poboljsava izmedju 14-18 tt kad opadnu hcg vrijednosti. Hiper je rijetka, a ako je samo privremena cak se i ne lijeci do iza 18tt bas da se vidi da nije uzrok upravo hcg. Imce najsigurnijima za 1.tromjesjecje je skupina lijekova sa dijelatnom tvaripropiltiouracil tzv PTU lijekovi, al koliko sam shvatila oni znaju zenama tesko past. Druga opcija sumetimazol lijekovi koji su laksi al nisu toliko sigurni kao ovi prvi. Zato neki daju te PTU na pocetku, a kasnije s eprelazi na metimazol skupinu. U svakom slucaju vazno je da ti je pod kontrolom jer hiper moze uzrokovat raniji porod, a ti i tako ces vjerojatno ranije roditi zbog twinsa. Drugo bebe mogu imati jos i manju porođajnu tezinu, a ppstojinopasnost da razvijes i preeklampsiju. Uglavnom cim su te stavili n teraiju vjerojatno je veci benefit nego steta. Vjerojatno ce te kontrolirat kad krene opadanje hcg pa se mozd i situacija popravi. To na googlu sta svasta pise pol toga ne bi koristile draga moja. Znas i sama koliko smo toga nakrcale u sebe za IVF i sta sve od toga moze utjecat na bebu/e pa opet amo svijesno koristile. Sad je najvaznije da su tvoje bebice dobro, da rastu i razvijaju se. Moj savjet ti je da poslusas endokrinologa, a ako sumnjas u njegovu odluku savjetuj se s jos jednim.
Draga moja Grizli ❤️ hvala ti od srca sto uvijek nadjes vremena za sve nas. Ti si jedna prekrasna osoba 😘
Do sad nikad nisam vadila antitijela jedino tsh, ft3 i fT4.
Doktorica u Vinogradskoj se činila dosta sigurna u svoju odluku i nije mi dala nikakvog povoda da joj ne vjerujem. Objašnjavala mi je da je to dosta mala doza i da je sigurnije da mi da terapiju nego da me ostavi bez nje. Vidjet ćemo za mjesec dana kakvi su novi nalazi. Uzela sam večeras prvu dozu.
Nase princeze rodjene 13.02.2020.
Sara & Nora 💞
Koji tjedan si
Tako i ja cim pomislim sta cu danas kuhat uopće nemam ideju jer mi je od svega zlo jedino voće
Lilypie vjerojatno zato ti je i dala terapiju jer ne zna dal si ranije imala probelma sa anti-tpo. Mala doze minimalno moze utjecati, a svakako je bolje da si n terapiji nego da dodje do pobacaja do kojeg nazalost moze doc zbog poremecaja anti-tpo. Cuvaj se samo i pokusaj umiriti. Nije lako uzimat nikakve lijekove u trudnoci, al samo si stvori sliku da je to najbolje za vas troje i to je to. Ne moraš zahvaljivati nista kad mogu pomognem, i sama sam paranoicna i da mi druge cure nisu pomogle kad je meni trebalo bila bi jos i vise.
Koji tjedan si
Tako i ja cim pomislim sta cu danas kuhat uopće nemam ideju jer mi je od svega zlo jedino voće
Koji tjedan si
Ja sam 9.tt, moj muž kuha jer ja izbjegavam kuhinju u širokom luku 😂 i razgovor o hrani je strogo zabranjena tema u kući 😂😂
Koji si ti tjedan?
11+2
Valjda će uskoro prestati
Moj mm stalno govori postat ćemo vegetarijanci samo povrće jedemo nigdje mesa 🤣Al dobro sad je počelo popustat nadam se da cu uskoro izac iz te faze ☹️
Grizli,tenkju ❤️
Tko ono rece da se muci s mucninama,i ja sam za poludit,nista ne mogu jesti osim pomfrita 😂
Grizli 😍🥰 je moj andjeo, sto puta me je umirila i savjetovala od pocetka posljednjeg ivf, hvala do neba 😘😘😘😘
Sortiraj odgovore
Najstariji