Evo ja prijavljujem da nema zgaravice zasad, bit ce da mi je stvarno kecap na pizzi zasmetao. Ja nisam nista vjezbala u trudnoci, meni dosta bude letanja za malom i dok sto koje kroz dan obavim 🙈
Jel stavljate onda vec jastucice kad vam je pocelo curiti, meni u prvoj trudnoci nije ranije( doduse nije ni stiglo), ali kad sam rodila stalno sam te jastucice stavljala.
Jel koja vec kupila i vrecice za zamrzavanje mlijeka, ima koja preporuku gdje su najpovoljnije.
Anita za rajski plin sam čula da nije baš da pomaže kod bolova, tj ne smanjuje ih, više te opušta kao. Ne znam, stekla sam dojam da je bezveze, al možda se varam 😕
Ja hodam na vježbe za trudnice negdje od 12 tjedna i zadovoljna sam. Inače su me jako rano počela boljet leđa i sad mi je super.
.
Mislim da ću ja uzet epiduralnu.
Ja cu uzeti epi ali iskljucivo ako mi ju daje anesteziolog koji je zaposlen, ne zelim da se specijalizanti uce na meni pa da mi prvi porod ostane u losem sjecanju zbog necijeg nabadanja😂😏🙈
It’s a baby boy💙
LaLuna, daj malo opiši taj postupak prijave. Evo mene baš zanima. U kojem se roku treba prijaviti? 15 ili 30 dana? Što treba od papira biljega, sve piši!!
Prijava na matični- Dakle s osobnim iskaznicama oba roditelja, 2x20 taksenih, brojem IBAN-a za uplatu na tekuci jednim posjetom maticnom uredu rjesavate sve- OIB, izvod iz matice, rodni, domovnicu, zatim MUP (dobivate potvrdu o prebivalistu), HZZO (uplata onog iznosa, zato i treba br tekuceg), zdravstvena stize na kucnu adresu za 15 dana (nama je stigla i ranije). Teta je bila jos dobra pa nam je isprintala i potvrde o prebivalistu za mamu i tatu da možemo do općine tražiti onu naknadu. To sve funkcionira preko nekog novog sustava koji imaju instaliran u malom mjestu gdje smo mi pa se nadam da imaju i drugdje. Samo, prije odlaska u maticni (a morate oboje), provjetite jesu li stigli podaci koje prikupljaju i obrađuju u samom rodilištu. Tako to bar funkcionira s Riječkim...eto, mala već puna papira :)
LaLuna, daj malo opiši taj postupak prijave. Evo mene baš zanima. U kojem se roku treba prijaviti? 15 ili 30 dana? Što treba od papira biljega, sve piši!!
A rok, hm...mislim da je 15 dana za prijavu (to može samo 1 roditelj), a u roku 30 morate oboje doci radi imena... ali nisam 100% sigurna. Najbolje nazovi podrucni maticni i provjeri :)
My baby - ne brini. Tako mi je bilo i u prvoj trudnoći pa je bebolino imao što jesti. Valjda se kod nekih žena grudi ranije pripremaju...
🤞❤️🙏
url=https://lilypie.com]
My baby meni su isto bradavice baš osjetljive zadnjih dana..bude na vrhu onako žučkasto, ali nisam primjetila da mi curi išta..a to žuto mi bilo i prije trudnoće zbog povišenog prolaktina..
Mellorine rajčica inače diže kiselinu i meni..kaotično bude ako je jedem navečer, očito ti je onda bilo od te pizze.
Za rajski plin sam i ja čitala da opušta tijelo, a sad koliko i da li ublaži bolove ne znam..ni jedna od mojih poznanica nije uzimala, pa ne znam iz nečijeg iskustva, samo što sam pročitala.. a epiduralnu mislim svakako uzeti..ja zub ne mogu popraviti bez injekcije, tako da ne želim roditi u 21.st bez nje..jedino ako će biti prekasno, al fakat se nadam da neće, jer ne znam kak ću to preživjeti 🙈🙈
Rekli su nam na tečaju da je stvarno rijetkost danas da se nešto oko epi zakomplicira..ali kao mjesto uboda zna boliti neko vrijeme kasnije, no to je opet od žene do žene..
Mislim dol pogledati od jednog lupoceta se može svašta dogoditi (alergije, nuspojave) pa ga svi pijemo..sve uvijek ima svoje prednosti i mane, pa tako i to..
Ja gledam na to ako mi nešto može pomoći - pristajem! Zašto da se mučim i trpim bolove ako ne moram..neću zbog tog biti bolja/lošija mama..isto kao i žene ne doje nisu manje mame nego one koje doje..
.
Ne znam jel znate, prijavu djeteta možete i napraviti preko e-građani ako imate nove osobne (oba roditelja).
Jahanara i meni su jako razdvojeni misisci, bas kako kažeš kad se ustajem bude kao piramida ali bez vrha, i kad me BH kontrakcije šoraju bas se vidi gdje je rub.
Čestitam svima na dobrim pregledima, nove cure dobrodošle ☺️☺️
Tina super da su te pustili da se malo opustis i uživaš.
Cure meni danas zadnji službeni dan na poslu 🎉 kreće porodiljni. Još ću morati kroz ožujak tu i tamo na posao ali dobro, nije strašno.
Jesu ti ostali razdvojeni nakon prve trudnoce ili su ti se u ovoj razdvojili? Planiras steznik nositi?
Uzivaj sada kod kuce!
.
Sto se tice epiduralne, nisam ni razmisljala o tom da bi je trazila jer se bas bojim tog uboda u kicmu.
Meni je gin rekao da je rajski plin u stilu: boli vas, al vas nije briga sto boli :D
Ja naletila na Sanytol na akciji u Kauflandu pa skicnite.
Fever obavila sam tecaj jos dok sam bila neki 20. tjedan.
Meni mlijeko curi vec par tjedana. Ne prestaje i svrbi me. Kad svrbi znam da curki, sve poflekam
Sortiraj odgovore
Najstariji