Proljetno ljetne bebe - nova tema

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    skoljka
    09. Ožujak 2020. 15:57

Vaki ne citaj dr. Google 😬
    Medleo bome ti ko da si u restoranu 😂. Ma nije glupo ako si panicar i bojis se to vidjeti. Bitno da sve prodje kako treba i bez problema.
    Jahanara i meni je tlak svaki put kod njih bio visi nego doma. Al ne bi ja rekla da je to do tlaka. To ti sigurno mala nesto pritisce, nemoj se sekirati unaprijed, smiri se. 
    Pupi iskreno da ti kazem, meni tecaj nije nicemu posluzio, posebno ne disanju. Potpuno sam drugacije disala na porodu od onog sto su nam na tecaju pokazali, i meni je tako bilo lakse i svaki sam teud prodisala i babica je rekla da dobro disem. 

skoljka
    09. Ožujak 2020. 16:03

Kod mene danas bila patronazna, obavili prvo kupanje, bebac odusevljen vodom, ali sad u 4 dana dobio samo 50 grama, sto je malo, neznam kako je tak malo dobio kad super papa, jedino da je problem u meni i da je manje mlijeka, al on ne izgleda gladan, ne place, lijepo spava. Kupila sam sad caj ok komoraca, mozda potakne jacu proizvodnju mlijeka 🤷🏻‍♀️, to me sad bas brine, nadam se da ce u cetvrtak biti bolje. 

Boa35
    09. Ožujak 2020. 16:12

skoljka

Kod mene danas bila patronazna, obavili prvo kupanje, bebac odusevljen vodom, ali sad u 4 dana dobio samo 50 grama, sto je malo, neznam kako je tak malo dobio kad super papa, jedino da je problem u meni i da je manje mlijeka, al on ne izgleda gladan, ne place, lijepo spava. Kupila sam sad caj ok komoraca, mozda potakne jacu proizvodnju mlijeka 🤷🏻‍♀️, to me sad bas brine, nadam se da ce u cetvrtak biti bolje.

Što ti je patronažna rekla zašto je samo 50g dobio? 
    Pa mislim da ako ima redovite stolice i dovoljno popišanih pelena, da je to sve ok..ne mogu dobivati svaki dan jednako.. vi nemate problema s grčevima? 
    Koje kapi koristiš sve? 

Jahanara
    09. Ožujak 2020. 16:19

Skoljka pij sto vise tekucine. Ja sam pila i caj za dojilje.
    Od sestricne mala je dobivala slabije na kilazi pa je znala na pocetku izdojiti se malo tako da dodje do masnijeg mlijeka. Pa onda malu staviti na sisu. 
    Sto ti je patronazna savjetovala?

MickeyMouse
    09. Ožujak 2020. 16:52

Skoljka slažem se s Karlom, ako je on zadovoljan, ako ima dosta popisanih i pokakanih pelena nemoj se zabrinjavati. Ja sam s malom prošla borbe s patronaznom i njezinim ne dobivanjem na kilaži. Kao stalno malo, nemam dosta mlijeka, obavezno dohranu (koju nije htjela primirisat)... i na kraju dobila 1 kg za mjesec dana, kasnije malo manje ali i sad je sitnija i slabije jede. A i ne dobiva stalno isto, meni je npr znala 1 tjedan dobiti 120 grama a drugi 450 grama, a ja ništa nisam mijenjala osim tehnike dojenja i to izdajanje prvog mlijeka i da cica samo to masnije. 
    Jel bljucka? Meni je puno bljuckala do cca tri mjeseca...ima i taj caj za doijlje i puno tekućine.
    Super za kupanje, to je nama bila bas velika uživancija 😍

09. Ožujak 2020. 17:25

Skoljka nemoj se kilazom opterecivati ako je beba sretna i zadovoljna, uostalom i manji je rođen pa isto se nemoze uspoređivati da ce jednako dobivati ko veca beba koja je jaca i vise jede. A i iskljucivo dojene bebe manje dobivaju. Za mlijeko ti je najbolje sto vise vode i juhe.

skoljka
    09. Ožujak 2020. 17:44

Ima redovnu probavu, prducka, ima dovoljno popisanih pelena, to sve stima stvarno. Koristimo samo D3K1 kapi, nema grceve, jedan dan je nesto sasvim malo se natezao pa sam mu dala Eapumisan. Brine me zato sto je prosli put u dva dana dobio 40 gr, a sad za cetiri dana 50gr. Da kupila sam taj caj za dojilje od Hippa. Bljucne jedan put na dan ako duze cica pa se valjda prejede. A savjetovala je da ga probam cesce buditi da cica pa da vidimo hoce li biti promjene. Ali stvarno mi nije jasno, jer se bas najede i spava ko top poslije. 

09. Ožujak 2020. 18:20

Skoljka meni su to fantazije i opterecivanje i bebe i mame. Znaci prva mi je curica nedonosce i jela je svaka 3 sata, nekad je dobivala manje nekad vise, patronazna nikad nije nista rekla, a pedijatrica je uvijek bila zadovoljna. Ako pocnes buditi bebu biti ce ti samo nervoznija, moje preporuke nastavi kao i dosad ako je beba zadovoljna. Ovako ces samo sebe stresirati i beba ce to osjetiti. Ponekad je najbolje vjerovati vlastitom instinktu.

• Sancy3
    09. Ožujak 2020. 20:55

Ribica12

Pozdrav cure, ima li koja da joj je termin u lipnju? Mene zanima sto kupiti od robice, dugi rukav ili kratki, koliko cega?

Bolje dugi rukav bez obzira na termin,nista sad debelo ali dugo definitivno.

Fever
    09. Ožujak 2020. 21:46

Skoljka, ovisi kada je zadnji put vagana, prije jela poslije jela prije kakanja poslije kakanja, je li vaga ista ili je vagan na drugoj
    Kod nas kazu da minimum tjedan dana od vaganja do vaganja treba proci, ostalo je opterecivanje

Ne znam tko je napisao za manjak zraka, kod mene zadnjih tj dana vecinom kad sjedim jer mi se trbuh podigne+ kad se najedem uzas

It’s a baby boy💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.