I još jedna stvar, ja imam cijelu jednu vrećicu za rađaonu spakiranu: dokumentacija, voda, cokoladice, štapići, papuče, ručnik veliki i mali za to tuširanje nakon klistira, dezic, 2 mrežaste gaćice, 3 Chicco uloska, 1 čarape, 1 toaletni papir, labelo, vlažne maramice, spavacica, ogrtac. Toga je masu i ja je znam hoće li mi dati to uopće unijeti u rađaonu?
Ja ću roditi u Rijeci, ako je tko ovih dana da ima to iskustvo, pliz da me savjetuje. Jer frendica koja je rodila u Varaždinu kaže da nema ni hrane ni vode tijekom poroda-znači ne smiju to ni unositi u rađaonu, da si cijelo vrijeme prikopcan na CTG pa ne možeš ni doći do te vrećice da si uzmeš nešto, da mi za porod treba samo spavacica, ne ni ogrtac ni čarape ni ikakve gaćice i ulosci-njih u sobi navlacis. Ja sad više ništa ne znam. 🤷♀️
Sta ce ti toliko stvari za radjaonu, pola ti tog ne treba, kad mislis to sve koristit? . Dokumentacija, Rucnik, japanke, spavacica, voda i grickalice ( u predradjaoni smijes ako procjene da izgon nece jos dugo, cokoladica ne, da ne bi povracala) , ostalo ti netreba. U kofer za sobu stavis uloske i mrezaste gace, ogrtac ti nikako netreba, spavacice, jos ricnika i pribor za osobnu higijenu, i nesto za jesti i vode, sokove, ostalo ti ne treba.
Aaaaa da, i da mobitel ne smijem imati jer ometa CTG??
Moj je sve vrijeme stajao uz sam ctg, i koristila sam ga, nitko mi nista nije rekao
Meni su trudovi krenuli u 17 sati, i do 22 sam šetala, hopsala po lopti, išla par puta na wc, muž mi je masirao leđa. Onda su me u 22 pitali da li želim drip pa sam rekla da želim jer sam jedva čekala roditi jer sam pola dana prije i cijelu noć prije i cijelo jutro do 15 sati bila spojena na ctg radi otkucaja od bebe. Rodila sam u 00:18.
Tako da i ovaj put se nadam tom kretanju prije nego me polegnu na stol.
Za rađaonu ne treba ništa osim spavaćice, meni su dali i vodu, al do ničeg drugog mi nije ni bilo 😄
Mobitel su mi dali dok mi nije muž došao, ali kao inače se ne smije koristiti u rađaoni.
Čula sam i da je u Sisak došao taj rajski plin, ak ga ponude mislim da ću ga uzeti 😄
Sagi ja sam slala tu u lokalni HZZO, prvo sam ih zvala telefonom, ali mislim da će i tebi brzo odgovoriti. I njima je u cilju da to tako riješe
Kako si me scimala 🙈🙉😂.. Pocela citat tvoj post, pa reko pa kad je rodila kad sam to propustila🤪
Kad te spoje na drip i epiduralnu onda nema hodanja, ali samo na ctg to u svakom momentu mogu skinuti i vratiti, to ovisi samo o osoblju.
Evo maleni se uspavljuje, nateze se ali jos uvijek bez vristanja, jos nije kakao, par puta je prduckao. Tek sam iscitala sta ste pisale danas, sprry na ovoliko postova 🙈
Karla, Melorine jel ste vi madrace povisili ispod glave. Kod mene je svugdje poviseno gdje beba lezi, i nas madrac( srecom podnice se mogu podizat), njegov madrac sa knjigama. Jel se onda moze i na povisenom madracu stavljati na trbuh? On dosta podize glavu i vrti je pa me malo strah, kad je na meni uspije se odgurati, bas je nekako zilav i jak, ali mu odgovara na stomaku pa cu ga probati stavljati bar jednu rundu da tak odspava.
.
Gdje su ostale mamice, sta se nejavljate???
Hvala svima na savjetima. Ako proguram vodu i mob mogu biti sretna. Vidim da ovisi o rodilištu, neke od vas su pisale da je tus nakon klistira, neke ne. Malo mi je jasnije, tako da hvala. 😊
Ja planiram isto podići madrac nekom knjigom...
Skoljka jesi probala ovo? https://youtu.be/OAe1C-kAliU
Mommy prije mjesec i pol rodila u Rijeci, u rađaonu sam u maloj toaletnoj uzela labelo, bočicu vode, mobitel i punjač... ostalo nije trebalo. Nakon pregleda i zaprimanja i klistira sam se otuširala (njihov gel, rucnik), obukla njihovu spavacicu (od ispod si kompletno gola), stavila svoje čarape i papuče. Kako je sada ne znam... moj savjet je da si staviš uloške i mrežaste gaće na sam vrh torbe, lakše je za dosegnuti ako imaš šavove...
I zaboravila sam, u Rijeci je rađaona super... mlade sestre skroz ali jako ljubazne... ja sam dobivala prostin jer se nisam otvarala, priključena na ctg, kad god sam pitala mogla sam na wc, prošetat, loptu su mi donijeli... bez problema... jedino nakon epi više nije bilo ustajanja...i na kraju završila na carskom.
Dakle, za rađaonu sve pohvale, a za 5. kat ne baš, ali prođe i to...
Sortiraj odgovore
Najstariji