Proljetno ljetne bebe - nova tema

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Mom
    28. Ožujak 2020. 16:53

U rađaoni treba ili ne grudnjak?

Prolazim taj e-tečaj za trudnice od Rode. Njihova je preporuka prirodno roditi zbog tih hormona da se mogu sami regulirati, oni nisu za rezanje medice, nisu za brijanje dlačica, nisu za umjetne trudove ni za bušenje vodenjak ni za umetanje one cjevcice u ruku već da se žena mora slobodno kretati tijekom porođaja kako joj paše. Baš se mislim, doći ću tamo i izvolijevati, možeš misliti što se usudim. Svih broju e mene neće, ma nemoj. Pa da pitam vas koje ste rodile, jeste se smjele tijekom poroda kretati, šetati i ne znam šta ili ste ležale na krevetu non stop? Mislim mene je to sve razljutilo nekako jer koliko sam čula, u našim je bolnicama skroz druga stvar. 

28. Ožujak 2020. 16:56

mumtobe

Mellorine

mumtobe

I jel ima tko iskustva sa porodom u Gs-u, kakva im je bolnica i sl?

Sto te sve zanima. Ja sam na carski rodila, bila sam u sobi di su 3 kreveta, wc je odmah ispred. Sestre su mi sve uglavnom super bile. Beba je uz tebe stalno osim kad je uzmu na presvlacenje, kupanje i preglede. Spavacice njihove dobijes svaki dan nove, osim ako lezis ranije dok ne rodis onda mozes i svoje. Nema posjeta, ali mogu ti tvoji donesti pa ti sestre predaju.

O bas ti hvala na info, ma to si uzimam za rezervu,ako tu u zg se kaj poremeti pa se raspitujem. Oni isto imaju epiduralne i sve to?

Pa vjerujem da imaju kao svaka bolnica, ali eto ja sam na carski pod opcom nisu htjeli forsirati prirodno, vjerojatno isto koji te doktor zapadne kao svagdi. Meni je uglavnom dobro iskustvo sa svime. Drugi dan sam vec setala i sama uzimala bebicu i hranila. Ako trebas odmoriti sestre uzmu bebu preko noci.

Boa35
    28. Ožujak 2020. 17:14

Mommy

U rađaoni treba ili ne grudnjak?
    .
    Prolazim taj e-tečaj za trudnice od Rode. Njihova je preporuka prirodno roditi zbog tih hormona da se mogu sami regulirati, oni nisu za rezanje medice, nisu za brijanje dlačica, nisu za umjetne trudove ni za bušenje vodenjak ni za umetanje one cjevcice u ruku već da se žena mora slobodno kretati tijekom porođaja kako joj paše. Baš se mislim, doći ću tamo i izvolijevati, možeš misliti što se usudim. Svih broju e mene neće, ma nemoj. Pa da pitam vas koje ste rodile, jeste se smjele tijekom poroda kretati, šetati i ne znam šta ili ste ležale na krevetu non stop? Mislim mene je to sve razljutilo nekako jer koliko sam čula, u našim je bolnicama skroz druga stvar.

Haha 
    Za puno toga rode jesu ili nisu..ali to baš i nije tako u bolnici.. ja sam šetala prije rađaone..kad su me smjestili u rađaonu, prištekali ctg, nema nikakve šetnje..pošto je beba bila na desnoj strani ležala sam na desnom boku (od 4 do 13h) na leđa mi dali samo za vrijeme pregleda. 
    Drip sam dobila nakon epiduralne, jer se vjerojatno prirodno nebi do drugi dan otvorila do kraja.. 
    A epiziotomiju mi nisu radili, pa sam popucala do debelog crijeva..tako da bi bilo bolje da jesu.. 

Maja 3
    28. Ožujak 2020. 17:21

Nemojte samo rode previse slusat! Kako kaze Karla..ili jesu za nes il nisu..
    Brankica,eto,tako nam zena rekla kad smo pitali kak je prosao porod...sigurno se nismo ni ona ni ja sjetile da spominjemo rajski plin..ako ga nije zbilja dobila.
    Tako da...rode...🖕 

Mom
    28. Ožujak 2020. 17:36

A pa to mislim, da. Po njima, žena bi trebala biti u nekoj svojoj meditaciju, isključiti vanjski svijet praktički. I radati koliko god ti tijelu treba vremena da to djetesce izađe. Samo ono... 🙄

Maja 3
    28. Ožujak 2020. 17:44

Mommy

A pa to mislim, da. Po njima, žena bi trebala biti u nekoj svojoj meditaciju, isključiti vanjski svijet praktički. I radati koliko god ti tijelu treba vremena da to djetesce izađe. Samo ono… 🙄

Gle,ja ti mogu rec da sam imala savrsene porode..taman po rodinim smjernicama...
    Nit sam drip dobila..niti epiduralnu..nit me rezali..nista..
    Jedino sam glukozu dobila..ali to sam ja..hvala Bogu imala dovoljno jake svoje trudove..dovoljno brzo se otvarala..i brzo rodila..
    A sad..da mi neko ponudio epiduralnu..il nesto da si olaksam..objerucke bi prihvatila.
    S malom sam bila uza stol..jedino kad su mi radili ctg bi lezala..i pred izgon sam..
    S malim sam legla na stol i za pola sata rodila.

Mom
    28. Ožujak 2020. 17:44

I još jedna stvar, ja imam cijelu jednu vrećicu za rađaonu spakiranu: dokumentacija, voda, cokoladice, štapići, papuče, ručnik veliki i mali za to tuširanje nakon klistira, dezic, 2 mrežaste gaćice, 3 Chicco uloska, 1 čarape, 1 toaletni papir, labelo, vlažne maramice, spavacica, ogrtac. Toga je masu i ja je znam hoće li mi dati to uopće unijeti u rađaonu?
    Ja ću roditi u Rijeci, ako je tko ovih dana da ima to iskustvo, pliz da me savjetuje. Jer frendica koja je rodila u Varaždinu kaže da nema ni hrane ni vode tijekom poroda-znači ne smiju to ni unositi u rađaonu, da si cijelo vrijeme prikopcan na CTG pa ne možeš ni doći do te vrećice da si uzmeš nešto, da mi za porod treba samo spavacica, ne ni ogrtac ni čarape ni ikakve gaćice i ulosci-njih u sobi navlacis. Ja sad više ništa ne znam. 🤷‍♀️

Mom
    28. Ožujak 2020. 17:45

Aaaaa da, i da mobitel ne smijem imati jer ometa CTG?? 

• Sancy3
    28. Ožujak 2020. 17:56

Mommy

I još jedna stvar, ja imam cijelu jednu vrećicu za rađaonu spakiranu: dokumentacija, voda, cokoladice, štapići, papuče, ručnik veliki i mali za to tuširanje nakon klistira, dezic, 2 mrežaste gaćice, 3 Chicco uloska, 1 čarape, 1 toaletni papir, labelo, vlažne maramice, spavacica, ogrtac. Toga je masu i ja je znam hoće li mi dati to uopće unijeti u rađaonu?
    Ja ću roditi u Rijeci, ako je tko ovih dana da ima to iskustvo, pliz da me savjetuje. Jer frendica koja je rodila u Varaždinu kaže da nema ni hrane ni vode tijekom poroda-znači ne smiju to ni unositi u rađaonu, da si cijelo vrijeme prikopcan na CTG pa ne možeš ni doći do te vrećice da si uzmeš nešto, da mi za porod treba samo spavacica, ne ni ogrtac ni čarape ni ikakve gaćice i ulosci-njih u sobi navlacis. Ja sad više ništa ne znam. 🤷‍♀️

Za Rijeku ti netreba ni spavacica jer budes u njihovom mada sam i ja sve zivo potrpala nek se nađe jer neznam kako ce mi nosit pa vise iz tog straha,isto su mi rekli za mrezaste gacice da netreba ali eto neka njih,ove cure sto su nedavno rodile zbilja hvale da imaju svega njima je sve bio visak😂😂

MickeyMouse
    28. Ožujak 2020. 18:27

Meni su trudovi krenuli u 17 sati, i do 22 sam šetala, hopsala po lopti, išla par puta na wc, muž mi je masirao leđa. Onda su me u 22 pitali da li želim drip pa sam rekla da želim jer sam jedva čekala roditi jer sam pola dana prije i cijelu noć prije i cijelo jutro do 15 sati bila spojena na ctg radi otkucaja od bebe. Rodila sam u 00:18. 
    Tako da i ovaj put se nadam tom kretanju prije nego me polegnu na stol. 
    Za rađaonu ne treba ništa osim spavaćice, meni su dali i vodu, al do ničeg drugog mi nije ni bilo 😄
    Mobitel su mi dali dok mi nije muž došao, ali kao inače se ne smije koristiti u rađaoni.
    Čula sam i da je u Sisak došao taj rajski plin, ak ga ponude mislim da ću ga uzeti 😄
    Sagi ja sam slala tu u lokalni HZZO, prvo sam ih zvala telefonom, ali mislim da će i tebi brzo odgovoriti. I njima je u cilju da to tako riješe 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.