Proljetno ljetne bebe - nova tema

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Maja 3
    24. Ožujak 2020. 12:33

skoljka

Anita91

Skoljkana tecaju je patronazna spomenula da dijete moze cudno disati, kao da mu je nosic pun ili da imamo osjecaj da ce se ugusiti ali da je to sve normalno i da ne brinemo ako nam se desi. Bitno da normalno papa i ima uredne nuzde :)

Neznam da li je ovo normalno, zvuci kao svinja, kao da rokce.

Moja mala je hroptala..i to dobra 2-3 mj...meni isto bilo cudno..al je normalno..
    Tocno se sjecam frendice koja mi rekla da cu ostat u soku kad prestane..tako je i bilo..samo jednu noc to prestalo..a ja ju 10 puta do jutra isla provjeravat jel dise uopce u kimbi. Svakakve zvukove proizvode nasi malci!😀

Maja 3
    24. Ožujak 2020. 12:36

Meni stiglo jaje danas za bebu! A jucer je naruceno. S kolicima cemo pricekat da vidimo koju boju cemo uzimat,kad se beba rodi.

Maja 3
    24. Ožujak 2020. 12:39

https://ibb.co/g70bDHR
    Htjeli smo tirkiznu,al stiglo plavo,a nece mi se sad to slat natrag..i cekat drugo.

Tina1803
    24. Ožujak 2020. 13:11

Curke ne stignem vas popratiti, mi smo totalno u elementu prilagodbe i učenje. Nas troje sami u nasoj karanteni, nitko nam ne smije doci😔 uglavnom, mlijeko mi je pocelo dolaziti, on cica ko lud, spava super...jako dobar dječak, zaljubljeni smo do ušiju🥰 moj jedini problem trenutno je bol dolje od šava. Svaki dan sve više boli,dolje kao da mi je upaljena sluznica ili nešto..ne znam jeli to treba tako biti ili? Krvarenje oke. Kupila sam caj od hrastove kore pa cu stavljati obloge na to. Jeli pomaze to? Sto jos pomaze? Popijem brufen svaki dan jer ne mogu izdrzati. Pliz pomoc ako koja ima rjesenje. Inace ispirem samo toplom vodom, to su rekli da je naj. 
    Cim uhvatim vise vremena procitat cu sve zaostatke,saljemo poljupce ja i moj bebi 😘

Fever
    24. Ožujak 2020. 13:33

Tina mozes spricati octenseptom, i obavezno iza svake nizfe otusirati lagano toplom vodom i potapkati cistim rucnikom.
    Pogledaj ogledalom ili neka suprug pogleda jel se crveni
    Zna boliti jer se steze i ako se ne varam stavili su ti savove koji sami otpadaju.
    sto se tice cudnik zvukova kod novorodenceta- zna ih biti jer hrskavica nosa nije razvijena pa se cuje kada beba dise, ali ako vidis da ima nesto u nosicu- uzmi fiziolosku u spricu, 2 ml kroz jednu onak brzo, dva kroz drugu ( da izade na suprotnu stranu) neka ti suprug pomogne drzati bebicu dok to radis, i onda nosnim aspiratorom ( najbolje nastavkom za usisivac ak imas taj) povuci, ak ide sta van ponavljaj par x dnevno.
    Ako grijete sobu a nemas ovlazivac stavi na radijator casu s vodom ili mokar rucnik da ovlazis zrak

It’s a baby boy💙

mom3
    24. Ožujak 2020. 15:30

Evo da javim, uspjela sam dobiti propusnicu za sutrašnji pregled u Jaski. Slala sam mail na stožer civilne zaštite Karlovca. Odgovorili su u roku 3 sata sa propusnicom u prilogu. Upravo sam ju isprintala.
    Kada šaljete mail trebate napisati svoje ime, prezime, adresu i adresu gdje trebate ići, te razlog zbog kojeg idete. U prilogu stavite fotku svoje osobne iskaznice (barem sam ja tako dobila uputu). Na kraju napišete da želite da vam ju pošalju mailom u .pdf-u i samo isprintate.
    Da nisam slala njima, ne bih mogla na pregled sutra jer su i sestra i doktor bili skroz zbunjeni oko propusnice i slanja iste mailom..

skoljka
    24. Ožujak 2020. 15:31

Fever

Tina mozes spricati octenseptom, i obavezno iza svake nizfe otusirati lagano toplom vodom i potapkati cistim rucnikom.
    Pogledaj ogledalom ili neka suprug pogleda jel se crveni
    Zna boliti jer se steze i ako se ne varam stavili su ti savove koji sami otpadaju.
    sto se tice cudnik zvukova kod novorodenceta- zna ih biti jer hrskavica nosa nije razvijena pa se cuje kada beba dise, ali ako vidis da ima nesto u nosicu- uzmi fiziolosku u spricu, 2 ml kroz jednu onak brzo, dva kroz drugu ( da izade na suprotnu stranu) neka ti suprug pomogne drzati bebicu dok to radis, i onda nosnim aspiratorom ( najbolje nastavkom za usisivac ak imas taj) povuci, ak ide sta van ponavljaj par x dnevno.
    Ako grijete sobu a nemas ovlazivac stavi na radijator casu s vodom ili mokar rucnik da ovlazis zrak

Ej jesam tako sam napravila ali sa jedan i pol mililitar i nista nije izlazilo na drugu nosnicu 🤷🏻‍♀️, ali smo svakako aspirirali lagano sa Nosijem, mene tog strah da mu nesto ne ostetim unutra. Ugl izaslo je malo sekreta.

Tina mene je isto uzasno bolilo i bas to sto kazes svaki dan sve vise, i jedno jutro vise nisam osjetila bol. Ovak sve sto ti je Fever napisala, i redovno uloske mjenjaj da ti rana bude suha.

Promjeni Lilypie trakicu 😉

sirenita
    24. Ožujak 2020. 15:37

A sto ako nemamo gdje isprintati propusnicu.. bilo bi u redu da prihvaćaju na uvid i u E-obliku 🙄

👩🏻32
    👨🏻32
    👶🏻💙 2020.
    👶🏻💙 2022.
    👶🏻🩷 2024.

mom3
    24. Ožujak 2020. 17:50

sirenita stvarno ne znam sto ako nemas printer.. mozda zamoliti nekog da ti isprinta pa ubaci u sanducic?

Fever
    24. Ožujak 2020. 18:07

Skoljka ma nemas se sta bojati, aspirator ide na vrh nosnice ne moze to duboko unutra, a usisivac i da je na najjace nece napraviti nista jer je ogranicen protok zraka kroz asoirator, ako je samo malo sekreta izaslo ako nisu onak balci onda je vjerojatno to sto cujes hrskavica i nerazvijene jos koscice u nosu :-)

Da bas je zeznuto kad nemas printer, na to nisu racunali, moj suprug ima na poslu a tamo nitko iz firme ne ide jer svi rade od doma al dobro pa mi sve imamo u gradu za sad ne moramo izvan

It’s a baby boy💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.