Proljetno ljetne bebe - nova tema

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    skoljka
    23. Ožujak 2020. 23:46

Moj je rodjen u 37+4 tt sa 2670gr, otpusten sa 2540gr sad ima 3000gr. LaLuna ako cu se mjeriti po tvojoj bebi onda ce mi trebati jos par paketa jedinice.
    Fever ako ce beba biti ispod 3 kg onda treba vise jedinice, ja sam davno potrosila 2 velika paketa ako sve saberem koliko sam potrosila.

Žuža
    23. Ožujak 2020. 23:53

Pozz svima. Evo mene s ljetnih trudnica. Htjedoh vas pitati jesu li vam odgodili preglede u trudnickim ambulantama ili vas odbili pregledati? Cula sam da su jednoj curi otkazali u Petrovoj s obzirom na sve i onda ju ni jedna bolnica u Zg nije zeljela primiti 😱 Zanimaju me vasa iskustva jer cu ja vjerojatno morati ranije na preglede u TA radi placente previe (tako mi je moja doktorica rekla) i sad sam u brizi sta ako stvarno ne primaju. Uopce ne znam sto bih mislila o svemu 😭

Fever
    24. Ožujak 2020. 00:00

Skoljka hvala
    Zuza primaju, nisam cula da su neoga odbili primiti jos. Ali ne znam kad ce te dr poslati s obzirom na situaciju.
    Ja idem jos jednom kod nje sa 35+3 i onda mi daje uputnicu za TA.

It’s a baby boy💙

Mom
    24. Ožujak 2020. 00:01

Vezano za tu zabranu kretanja i propusnice, danas sam se baš raspitivala i saznala ovako: moraš imati propusnicu gdje god da ideš. Tražiš ju od svoje općine i pišeš razlog kretanja. Također moraš navesti gdje ideš, adresu i ime osobe. Ja ću recimo za koji dan ici u posjetu mami koja je 20 km od mene, morat ću tražiti propusnicu od općine za taj i taj datum kad želim ići i navesti nježno ime i adresu.
    U idućih mjesec dana imam 3 pregleda kod privatnog ginekologa koji je u centru (opet 20ak km od mog prebivališta), za svaki taj datum ću općinu tražiti propusnicu. Jednostavno, nema kretanja bez propusnice jer ako te policija zaustavi, kazna je 8000kn. I ja sam na prvu mislila da to nije tako i djelovalo mi je apsurdno ali nažalost tako je. I isto sam rekla mužu, pokazat ću im trbuh i reci da idem na pregled ali to ne ide tako izgleda... 🤷‍♀️ Mislim, ne želim riskirati takvu kaznu. Vi provjerite sa svojim općinama, moja je na svojoj stranici objavila...

Što se tiče straha, vjerujem da ste uplašene, pogotovo vi iz Zg i okolice i žao mi je. Ipak, pokušajte se smiriti zbog bebica koliko je moguće. I dobronamjerno vam savjetujem da ne razmišljate generalni "ajme kakva je ova 2020 godina, tko zna što će nas još za desiti" jer ćete prizvati još piz****. Ispravljanje same sebe kad krenete crnjak razmišljati. Sve je u redu, sve je ok, fokus na bebice koje trebaju stabilne i zdrave mame i hej, 2020 je krasna godina jer je to godina u kojoj ste/ćete roditi svoja mala čudesa i to u ovakvim okolnostima zato hrabro! Nema kukanja! 💪❤️

Mom
    24. Ožujak 2020. 00:09

Žuža, baš mi je poznanica trenutno u rodilištu u Rijeci, kaže mi da je nisu ni primali na one preglede na koje se ide svaki drugi dan kad ti prođe termin poroda već samo kad su u trudovima za roditi. Srezali su sve što nije hitnoca. Sad primaju samo žene koje moraju roditi. E sad, kažem, to je za te preglede NAKON termina.

• meddleO407
    24. Ožujak 2020. 07:10

Jutro cure, ajde vi recite jel ovo vrijeme normalno, kod nas snijeg pada ko lud. Stvarno će ovo biti godina za pamćenje🙄 
    Evo dok beba spava a ja ležim, da vam napišem malo kako nam je zasad - cicamo, mlijeka ima. Curu mi malo muče vjetrovi i podrigivanje, ali čini mi se da je to povezano sa onim što sam jela - čokolada, brokula, suhomesnato. Jučer sam pazila i bilo je bolje. Preko dana lijepo i odspava, po noći je malo veselija🤪 ali podnošljivo. Čak zna biti i mirna, gledati oko sebe, osluškivati. Dajemo espumisan i dalje, ja popijem šalicu čaja za dojilje i mamine kapi. Ne stižem baš po kući spremati, ali bit će i za to vremena haha. Beba mi uvijek zaspe na cici, a u kinderbet neće, spava s nama u krevetu😁 malo je to i zbog moje komocije jer mi se neda po noći stoput ustajat. Ne motam ju po noći. Inače dobro puni pelene, poslije svakog jela. Robica 56 nam je knap, pogotovo pidjamice, obučem ih jednom i mogu ih maknut. Pelene sam potrošila iz dma i lidla dva mala paketa i otvorila jučer pampers new baby, one su mi nekako veće od ovih ostalih, ali najmekše i najljepše. Još imam jedan paket pampera premium care 1 i tad planiram preći na dvojku. Pupak nam nije otpao, valjda će uskoro, visi na jednoj niti. Danas će opet doći patronažna da to pogleda...
    I eto, tako nam dani prolaze. Oko bebe, muž na godišnjem još tjedan dana, kćer starija se dosaduje, malo na tv  pa mob pa se družimo pričamo. Bože pomozi nek ovo što prije završi!!!

bejb2
    24. Ožujak 2020. 07:31

Jutro curke, mi se sve ranije budimo! Nadam se da ste se smirile zbog situacija koje nas prate, ali biti ce sve okej :) ja jedva cekam svoje malo cudo prigrlit k sebi.
    Kod nas isto snijeg i to podosta, meni ne smeta, a mislim da ni djeci koja ga ocekuju cijelu godinu ⛄️
    Ima koja trudnica iz Kc-kž zupanije? I da, znam da smo pricale o steznicima, ali nisam to zapisala pa ne znam..koje steznike ste nosile? Ili koje cete nositi?

• MiniMa
    24. Ožujak 2020. 07:41

Jutro svima🤗
    Ja eco nakon dva dana dosla malo k sebi 
    Skoljka hvala ti na rijecima podrske 🙏🏼

Znam da se nekad prije pisalo o tome, al nezz vise gdje je.... 
    Ja prelazim sa komplikacija na porodiljni od 1.4.
    Dobila sam od gin doznake i za jedno i za drugo... Medutim ne mogu nigdje online naci onaj zahtjev za komplikacije, uvijek sam to ispunjavala na salteru na hzzo.... Ima li mozda koja od vas to slikano ili nesto?
    I da, sto je jos potrebno za porodiljni? Vec imaju i moj tekuci, i osobnu i onu listu plaća jos od komplikacija... 

Boa35
    24. Ožujak 2020. 09:07

Jutro cure! 
    Joj baš se sve ovo skupilo..te potresi, te korona, sad i ovaj snijeg..na jednu stranu sam sretna da sam rodila i da ne moram u ovim uvjetima izlaziti van, a na drugu me bome strah svega zbog malene.. 😔
    Ja cijelu noć nisam oka sklopila.. mala od jučer 5popodne krenulo grčenje, stenjanje, plakanje..jeedva zaspala oko 22h i spavala do ponoći i od tada opet isto..više nisam znala što bi pa sam ne stavila u krevet kod sebe i prištekala na sisu.. nisam je mogla gledati više.. malo sisa, uspava se i svakih 10tak min je probudi to iz sna..tako smo se mučile do 5ujutro..onda je neekako uspjela odspavati do pola 7..sad spava nekih sat vremena, ali uz meškoljenje i stenjanje, prdi
    .. 
    Ja sam skroz mliječno izbacila, baš pazim što jedem, sad se mislimo da nije možda od dohrane?! 
    Više ne znam što promijeniti da joj bude bolje..jer prekjučer je bio super dan i noć..i onda jučer opet kaos.. 🤷
    Čekamo patronažnu, nadamo se da budemo nešto pametniji i da će nam pomoći nekim savjetom.. 

• adidas12
    24. Ožujak 2020. 09:15

TOP QUALITY COUNTERFEIT MONEY FOR SALE. DOLLAR, POUNDS, EUROS AND OTHER CURRENCIES 
    whatsapp .. + 1 (213) 3285883
    We are the best and Unique producer of HIGH QUALITY Undetectable counterfeit Banknotes. With over a billion of our products circulating around the world. We only offer original high quality counterfeit currency NOTES. We ship worldwide. We also print and sell Grade A banknotes of over 50 currencies in the world. Here is your chance to be a millionaire. Our money is perfectly reproduced, Indistinguishable to the eye and to the touch. We are sending in various sizes, packed and hidden. All our notebooks carry all the holograms and water marks and pass the light detector test. We will deliver the money directly to your home without the interference of customs. we have a Huge quantity ready in stock. EUROS, DOLLARS AND POUNDS AND NOVELTY DOCUMENTS LIKE PASSPORTS, ID CARDS, GREEN CARDS AND DRIVERS LICENSE.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.