Proljetne bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Mama mia
    27. Travanj 2018. 14:07

Gumbek

Jaje pod obavezno! Nemojte se zafrkavat u voznji s kosarama i drzanjem u rukama. Jaje je sigurno, testirano i cuva glavu i kicmu vase bebe.
    Nece se kicma iskrivit nit ce se ista lose bebi desit od polozaja u jajetu, a u kosari je jedno jace kocenje dovoljno da se kajete cijeli zivot.
    Mi smo iz rodilista izasli u jajetu i u setnju odemo u jajetu ili marami, kosaru ni ne posjedujemo.
    A i zakon nalaze voznju u autosjedalici, a za male bebe to je iskljucivo jaje, tako da to vam je jos jedan od razloga, a 500 kn za kaznu svi radje potrosimo na nesto drugo.
    Za duzi put se savjetuje pauza svaka 2-3 sata, malo bebu izvadit da se protegne i onda nastavit, to se obicno i s hranjenjem poklopi.
    Eto, moj savjet vam je od srca

Gumbek hvala na savjetima. Ipak ce mo od sad jaje koristiti.
    Takutaka predivan je Roko. E da bile smo blizu u terminima ali moja je Rita odlucila 10 dana prije doci. I za to budjenje nocu ne budim je uopce. Ona mi zna odspavat po 5,6 sati u komadu. Sinoc je od 23 sata spavala pa jutros do 5. Nahranim je i nastavim.
    Takutaka ja sam rodjena u Splitu i cili zivot zivila u Solinu al udala se u Zadar a tako mi fali Split. 

• Takutaka1
    27. Travanj 2018. 15:47

Gumbek za u auto da, pod obavezno...i iz rodilista je kuci isa u jaju...mene zanima ovako za setnjice bez auta, danas smo isli u kosari, al mislim da bi mi inace bilo prakticnije nosit jaje...
    Ivana virujen, meni je nezamislivo da se sad negdi priselin, al to je zivot, nikad ne znas sta te sutra ceka 😁😁 srica opet si relativno blizu pa mozes doc kad oces 😃 

27. Travanj 2018. 15:56

Takutaka1

Gumbek za u auto da, pod obavezno…i iz rodilista je kuci isa u jaju…mene zanima ovako za setnjice bez auta, danas smo isli u kosari, al mislim da bi mi inace bilo prakticnije nosit jaje…
    Ivanavirujen, meni je nezamislivo da se sad negdi priselin, al to je zivot, nikad ne znas sta te sutra ceka 😁😁 srica opet si relativno blizu pa mozes doc kad oces 😃

Ma i za setnje mislim da nema problema, kazem ti ja kosaru ni ne posjedujem. Moja prva mala je nosena ili u marami ili bila u jajetu i u setnjama i sve drugo.

• Student24
    27. Travanj 2018. 17:10

Drage sve, ispričavam se na ne javljaju... povremeno bih vas samo popratila. 
    kao što sam javila princ je stigao 20.04. carskim rezom. Uz gel, drip, epiduralnu u 12h otvorila sam se samo tri cm i doktori su procijenili da bi ovo moglo trajati još max 48h. Kako to nema smisla spremili smo se u salu i princ je stigao. <3 sve je bilo idealno dok nije jednu noć buknulo mlijeko. Uz more savijeta, naravno svaka sestra i svaki dr imali su svoj, i zbog specifične anatomije mojih dojki i bradavica došlo je do zatvaranja kanala u bradavicama, princ to nije mogao razbiti, odbija sisu i danas ... posljedica je upala i nakon poprilične scene u bolnici našla se sestra koja mi je pomogla. Trenutno mogu ručnom izdojiti nekih do 60ml dnevno koje princ onda popije, a redovna prehrana mu je Bebimil. Volumen koji papa varira, od 50 do 100ml, ovisno o ne znam čemu. Trenutno ga puštam do 4h bez jela, ali razmišljam da ga pustim u noći da odspava koliko želi ... eto, napokon smo od danas doma i vjerujem da će sve biti sada bolje/ lakše. oporavak je za sada super. više me fizički iscrpilo ne kretanje u bolnici nego rez. svi kažu da je nizak i zgodan. :) 
    čestitam svi pristiglim bebicama, nadam se da uživate u njihovoj prisutnosti. 
    svima vama koje čeka porod, ako morate želite na carski, preporučam. 

27. Travanj 2018. 20:45

Student24

Drage sve, ispričavam sena ne javljaju… povremeno bih vas samo popratila.
    kao što sam javila princ je stigao 20.04. carskim rezom. Uz gel, drip, epiduralnu u 12h otvorila sam se samo tri cm i doktori su procijenili da bi ovo moglo trajati još max 48h. Kako to nema smisla spremili smo se u salu i princ je stigao. &lt;3 sve je bilo idealno dok nije jednu noć buknulo mlijeko. Uz more savijeta, naravno svaka sestra i svaki dr imali su svoj, i zbog specifične anatomije mojih dojki i bradavica došlo je do zatvaranja kanala u bradavicama, princ to nije mogao razbiti, odbija sisu i danas … posljedica je upala i nakon poprilične scene u bolnici našla se sestra koja mi je pomogla. Trenutno mogu ručnom izdojiti nekih do 60ml dnevno koje princ onda popije, a redovna prehrana mu je Bebimil. Volumen koji papa varira, od 50 do 100ml, ovisno o ne znam čemu. Trenutno ga puštam do 4h bez jela, ali razmišljam da ga pustim u noći da odspava koliko želi … eto, napokon smo od danas doma i vjerujem da će sve biti sada bolje/ lakše. oporavak je za sada super. više me fizički iscrpilo ne kretanje u bolnici nego rez. svi kažu da je nizak i zgodan. :)
    čestitam svi pristiglim bebicama, nadam se da uživate u njihovoj prisutnosti.
    svima vama koje čeka porod, ako morate želite na carski, preporučam.

Student, zao mi je zbog cica i upale 😥 tako je i cimerici u bolnici bilo, ne sjecam se kad sam vidjela odraslu osobu da tako place od bolova. Zena se jadna nije mogla ni kretat koliko su ju cice bolile, a ko kamen su bile. Uzas jedan. 

Mama mia
    27. Travanj 2018. 20:48

Cestitke na princu Student. 😄... moja se cura rodila 31.03. I u bolnici mi mlijeko uopce nije htjelo krenit. Nakon 3 dana kad smo dosli kuci potakla sam ga izdajalicom. I sad u danu vise navrata mogu izdojiti do 120 ml. I znala bi moja bucka  sve popiti. Ja nju ne budim. Nocu je ostavim odspava nekad po 5 sati u komadu, a kad se probudi nahranim je i nastavi spavat. Bitno da ste kuci jer kuci je sve puno lakse i drugcije. Bar sam ja u bolnici bila pod pritiskom jer nisam imala mlijeka, a ona gladna. Opusti se i uzivaj sa bebacom i zelim ti sto brzi oporavak 😄

• Student24
    28. Travanj 2018. 07:40

jedan od savijeta koji sam bila dobila bilo je pumpanje izdajalicom. Ja sam to cijelu noc prakticirala i tu su stvari postale gore. Trenutno nemam snage prislonit ju na amsvoje grudi.
    I ako se neka cura nadje u situaciji da mora ablatirati - postoje tablete broma(nesto) koje navodno imaju jakr nuspojave i neke na d koje nisu dostupne u Hr, ali vam ga vas ginekolog moze uvesti. Navodno je puno laksi postupak s njima pa da znate. 

28. Travanj 2018. 08:27

Student24

jedan od savijeta koji sam bila dobila bilo je pumpanje izdajalicom. Ja sam to cijelu noc prakticirala i tu su stvari postale gore. Trenutno nemam snage prislonit ju na amsvoje grudi.
    I ako se neka cura nadje u situaciji da mora ablatirati - postoje tablete broma(nesto) koje navodno imaju jakr nuspojave i neke na d koje nisu dostupne u Hr, ali vam ga vas ginekolog moze uvesti. Navodno je puno laksi postupak s njima pa da znate.

Bromergon se zovu tablete, a za nuspojave je istina, neki imaju koma nuspojave, neki nista.
    A izdajalica je po meni dvosjekli mac, al mote napravit puno vecu stetu nego korist u situacijama kao kod tebe. 
    Ja sam imala kvrge dva dana, al bi samo malo rucno nad umivaonikom izdojila da popusti pritisak, a ostalo malca na cicu da izvlaci

• ivaanaaa
    28. Travanj 2018. 20:04

Drage proljetne mame i bebe. Najprije zelim vam svima cestitati na vasim slatkim bebama. Prijavljujem se i ja na ovu temu jel sam i ja 23.4 postala majka male djevojcice( moram promjeniti ticker). Inace sam vas kroz trudnocu pratila na proljetnicama,al uz sve obaveze nisam imala vremena tipkati. Tako da ja imam osjecaj da vas sve poznam. Inace sam aktivnija na temi mame u njemackoj,zato sto zivim tamo. Porod je prosao sa prvim trudom za 2 sata i 15 min,tj dosla u bolnicu i rodila.. misli bolje nemozes pozelit,osim sto sam malo pukla,al i to je nista naspram sadasnjeg problema : CICA I DOJENJE. Naime zbog loseg iskustva sa prvim djetetom,mastitisa,odlaska u bolnicu cjelu trudnocu sam se bojala tog dojenja i evo strah se obestinio. Pomagajte. Naime mlijeko mi nadoslo 2 dan i to tolikom kolicinom da su cice odmah postale ksmen. Znaci bebu dojim na zahtjev al beba zeli papat svaka 3,5-4  sata. Budim je i u meduvremenu da pomogne malo i da vuce mami al nema sanse. Kad spava spava. Inace aktivno sisa 15,- 20 minuta. Znaci u bolnici sam dojila svaku cicu po 20 minuta da navuce mlijeko. E sad kad smo stigli kuci i kad je mlijeko nadoslo imam problem neznam koju cicu ponuditi.. oba dvije su bolne i tvrde. Ona kad pocica neisprazni do kraja nista. Osjetim ja olaksanje u tom trenu al za nekih pola sata opet imam dvije bolne i tvrde cice.. sa prvim dijetetom je bio savjet izdajat cice do kraja ba sam zavrsila u bolnici. A i sad sam opet dobila taj savjet i kad vidim izdajalicu imam nocne more... POMAGAJTE !! Jako bi voljela dojiti i trudim se..al jednostavno neshvacam kako bi to trebalo funkcionirat. Napomenula bi da se beba rodila sa 3585,izasli iz bolnice sa 3510. I sad vec dobili 90 grama. 

Frajla
    28. Travanj 2018. 21:12

Dobro dosla ivana
    Nije da imam nesto puno iskustva, obzirom da mi je ovo prva beba, ali mogu napisati kako je meni bilo
    Isto tako su cice bile tvrde i bolne kada je mlijeko nadoslo. U bolnici sam pitala izdajalicu da si olaksam, ali mi nisu htjeli dati (tj rekla je sestra mogu vam ja dati, ali to vam nece pomoci, i nikad ju nije donjela 😏), rekli su da masiram i rucno izdojim, ali meni to nikako nije islo
    Kad sam dosla doma izdojila sam na izdajalicu, ali ne do kraja, jedno 5 min i to je to, meni je pomoglo.
    Kod svakog podoja bi trebalo dati drugu cicu (ako je proslo manje od 2 sata od proslog onda istu). Mislim da izdvajanje do kraja nije bas pametno, jer se onda stvara hiperprodukcija, tj opet se pune brze nego bebi to treba. Izdoji rucno ili na izdajalicu samo da si olaksas, za par dana bi se količina trebala unormaliti.
    A za budenje bebe, meni jednio pali mjenjanje pelena, to ga uvjek probudi, nikakvo ceskanje, masiranje, stipkanje kod nas ne pali, a nezna ni jesti u snu

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.