Cure kad su vam bebaci poceli dobivat na kilazi? I koliko ako jesu?
Mi smo zadnji dan u bolnici poceli vec dobivat, 20 grama cini mi se, a nakon tjedan dana doma smo vec imali porodjajnu tezinu po vaganju od patronazne.
Mi smo zadnji dan u bolnici poceli vec dobivat, 20 grama cini mi se, a nakon tjedan dana doma smo vec imali porodjajnu tezinu po vaganju od patronazne.
Meni je sve drugacije nego sa prvim dijetetom.. ko da nemam petogodisnjaka kod kuce,sve zaboravila hahah.. i mi smo dobili 160 grama u 9 dana. To je valjda ok..ja nemam patronaznu,zivim u njemackoj pa nisam uspjela nac,jel to sam trazis. Al imam vagu i sve pa sama kontroliram. A moja beba jako puno spava.. po 4 sata u komadu. Tako da kroz dan imamo samo 6 podoja,nekad 7 uguramo. Nemogu joj nikako na silu uvalit cicu. Ona kad je gotova sa papicom elegantno pljune bradavicu i nema sanse da je uguras vise.. pocinje se ljutit..inace neplace puno i stalno ima blazeni izraz lica. Kad je gotova sa cicom ko da je u transu hahah..
Ivana ja nemam nikakvog iskustva po tom pitanju, ali patronažne na tečajevima su nam rekle da bi bebe trebale imati 10-12 podoja dnevno i jesti svaka 2 sata otprilike (osim ako su na ad-u)... ako su premirni da to nije dobro jer se zna dogodit da ako premalo jedu nemaju snage za plakati... don't kill the messenger. Imaš već iskustva s tim pa ćeš sigurno znati koliko joj je potrebno. 😊😉
Ivana ja nemam nikakvog iskustva po tom pitanju, ali patronažne na tečajevima su nam rekle da bi bebe trebale imati 10-12 podoja dnevno i jesti svaka 2 sata otprilike (osim ako su na ad-u)… ako su premirni da to nije dobro jer se zna dogodit da ako premalo jedu nemaju snage za plakati… don't kill the messenger. Imaš već iskustva s tim pa ćeš sigurno znati koliko joj je potrebno. 😊😉
Znam to,al velim gospodicna je spavac.. zasad dobiva na kilazi pa cemo vidit. Pokazuje ona nervozu kad je gladna i vuce cicu 10-15 min ko manijak..i onda spavanac. A o 10 podoja mogu sam sanjat. Inace kad je budna aktivna je poprilicno
Nama su rekli 8-12 podoja, a moze i vise ako beba trazi. To taman ispadne svakih 2-3 sata.
Ali najbitnije je da beba dobiva na tezini i da ima min 4-5 popiskenih pelena (to govorim za skroz male).
Beba bi u prvih 2 tjedna trebala vratiti svoju porodajnu tezinu, a za dobivanje na tezini imaju tablice na rodinim stranicama, treba biti minimalno 155 g tjedno
Meni je sve drugacije nego sa prvim dijetetom.. ko da nemam petogodisnjaka kod kuce,sve zaboravila hahah.. i mi smo dobili 160 grama u 9 dana. To je valjda ok..ja nemam patronaznu,zivim u njemackoj pa nisam uspjela nac,jel to sam trazis. Al imam vagu i sve pa sama kontroliram. A moja beba jako puno spava.. po 4 sata u komadu. Tako da kroz dan imamo samo 6 podoja,nekad 7 uguramo. Nemogu joj nikako na silu uvalit cicu. Ona kad je gotova sa papicom elegantno pljune bradavicu i nema sanse da je uguras vise.. pocinje se ljutit..inace neplace puno i stalno ima blazeni izraz lica. Kad je gotova sa cicom ko da je u transu hahah..
Moj ti isto zna odvalit po 3-4 sata. Sad je razvukao ubiti onu fazu kad je budan, al opet mi cica jednom u tom periodu, mozda dva puta maksimalno i onda spava, a ucilu su me da ne diram lava dok spava. Djeluje mi zadovoljan, kaka, piski, deblja se i uopce me nije briga jel ima 8 il 10 podoja. Ko mi garantira da bi kolicinski vise jeo da jede cesce, nikad ne znas. Majcino mlijeko ie lako probavljivo, al opet se ne probavlja sva kolicina odjednom, tako da ako si on vise pojede opet se probavlja neko vrijeme pa sam kirna. Tako si ja to nekako tumacim.
Znam da cu plakat za ovim vremenima za koji mjesec kad pocne srackat sa spavanjem, ono po 15 min il pol sata, tako da uzivam dok traje
Nama su rekli 8-12 podoja, a moze i vise ako beba trazi. To taman ispadne svakih 2-3 sata.
Ali najbitnije je da beba dobiva na tezini i da ima min 4-5 popiskenih pelena (to govorim za skroz male).
Beba bi u prvih 2 tjedna trebala vratiti svoju porodajnu tezinu, a za dobivanje na tezini imaju tablice na rodinim stranicama, treba biti minimalno 155 g tjedno
Ona je vratila u 5 dana svoju porodajnu kilazu. Imamo 6-8 popisanih pelena,i jednu pokakanu koja je onak bas senf boje rijetka. Znaci nije zelena sto bi ukazivalo na glad. Ovu noc opet odcorila od 23 do pola 5. Nudila joj cicu u 3 nije htjela. Onda spavala do pol 8 pa cicala i evo sad jos spava. Znam da cu poslije kukat za tim spavanjem.
Zelena stolica nije od gladi. Moze biti od necega sto je mama jela ili kada oksidira u crijevima jer dugo stoji ili ima vise zraka. A i u pocetku dok jos ima ostataka mekonija u crijevima stolica bude zelenkasta.
Kad sam izlazila iz bolnice dobila sam papir na kojem su neke stvari o brizi za dijete (koliko hraniti, to za pelene, kako beba treba spavati....) i tamo bas pise da zelena stolica nije od gladi
Meni receno da u slucaju vise stolica zelene boje,postoji mogucnost da beba nedobiva dovoljno hrane. Izgleda stvarno da medicina nije svugdje ista haha. To vise nemozes popratit sve!
Frajla jel ti problem fotkat sliku tog popisa? Ne znam dobiva li se kod nas išta takvo...
Sortiraj odgovore
Najstariji