Ivanaaa, bebicu stavljati na cicu sto cesce, bas kako kaze frajla, budit ju na silu, ako treba i presvlacenjem pa da se razdere. Kroz 3 sata svaki podoj na jednu cicu, da beba izvuce cim vise masnog mlijeka a ne samo vodeno ono prvo.
U slucaju kvrga i jakog pritiska malo rucno izdoji cicu samo da osjetis olaksanje i onda dalje bebicu da doji.. Bebe su najbolje izdajalice i najprirodnije vuku i tako se uspostavlja ponuda i potraznja. Rucne izdajalice cesto naprave i ragade a onda dojenje postaje nocna mora.
Jos ima onaj trik sa listom kupusa, da se hladan list svjezeg kupusa stavi na cicu, to smiruje upalu a i hladi, meni je cak i patronazna savjezovala, al nisam probavala jer nije bilo potrebe za tim
Stavljam zelje,qvark al nepomaze nista.. problem je u tome sto meni nakon podoja cica bude opet tvrda ko kamen kroz 15 minuta.. ja bi za tri sata do podoja ili manje umrla.. sve mi su kvrge nastale sad a nakon podoja je proslo pola sata.. u sekundi je postalo jos bolnije i tvrde.... neznam vise sto da radim..psihicki sam lose.. a jutro je daleko
Stavljam zelje,qvark al nepomaze nista.. problem je u tome sto meni nakon podoja cica bude opet tvrda ko kamen kroz 15 minuta.. ja bi za tri sata do podoja ili manje umrla.. sve mi su kvrge nastale sad a nakon podoja je proslo pola sata.. u sekundi je postalo jos bolnije i tvrde…. neznam vise sto da radim..psihicki sam lose.. a jutro je daleko
Jesi probala prije podoja dobro cice istusirat vrucom vodom, malo duze, da se kanalici rasire, onda bebu da doji i nakon podoja ledeni oblog, recimo tetra pelenu ledenu na dojku da umiri sve skupa? To mi sad pada napamet.
Ili jednostavno tako pod toplom vodom rucno izdajat, da ne dodje do mastitisa, a onda pomalo kroz par dan pocet smanjivat izdajanje kako beba vise bude vukla.
Stavljam zelje,qvark al nepomaze nista.. problem je u tome sto meni nakon podoja cica bude opet tvrda ko kamen kroz 15 minuta.. ja bi za tri sata do podoja ili manje umrla.. sve mi su kvrge nastale sad a nakon podoja je proslo pola sata.. u sekundi je postalo jos bolnije i tvrde…. neznam vise sto da radim..psihicki sam lose.. a jutro je daleko
Jesi probala prije podoja dobro cice istusirat vrucom vodom, malo duze, da se kanalici rasire, onda bebu da doji i nakon podoja ledeni oblog, recimo tetra pelenu ledenu na dojku da umiri sve skupa? To mi sad pada napamet.
Ili jednostavno tako pod toplom vodom rucno izdajat, da ne dodje do mastitisa, a onda pomalo kroz par dan pocet smanjivat izdajanje kako beba vise bude vukla.
Evo prezivjeli noc. Da tusiram se cesto,jel onda mlijeko i samo pocinje izlaziti.. A i to sam dobila savjet da neradim jel kao to jos vise tjera mlijeko da nadolazi.. ma tko bi vise znao. Ja se nadam sad onom prvom skoku u razvoju pa da bebolino bude malo vise na cici pa da prazni. Joj.. ja bih isla jos jednom radat sam da te muke nemam.. uzas..
Mislim da ti je bitno sad samo nac nacin da si olaksas da ne dodje do mastitisa. A onda kasnije malo po malo smanjivat to izdajanje i pustit da si beba sama kolicinu regulira.
Muke po dojenju, ko nije prosao ne zna o cemu se radi.
Drzim fige da ti se sredi situacija
Ivanaaa, jesi zvala Rode?
Čini mi se da si baš u začaranom krugu.
Kupus pomaže definitivno, koristila sam ga. Samo, ja sam imsla mlijeka taman koliko je beba trebala...ni kap vise nakon skokova.
Ivanaaa, jesi zvala Rode?
Čini mi se da si baš u začaranom krugu.
Kupus pomaže definitivno, koristila sam ga. Samo, ja sam imsla mlijeka taman koliko je beba trebala…ni kap vise nakon skokova.
Rode nisam zvala..imam lose iskustvo sa njima jos od prije 5 godina sa prvim bebacem.. izgleda da mi se priroda smilovala cim sam se pozalila vama ,pa je beba pocela cesce pit. Danas nisam palila nijednom izdajalicu.. sto se tice kupusa,cijela kuca mi u kupusu kuda god idem ispada van. Al neosjecam olaksanje od njega nista.. biti trudan,rodit je nista naspram ovih muka. Al treba bit uporan.. nadam se kroz par dana olaksanju.. ako ne stavit cu cice u prodaju😑. Cak su mi se i muzu zamjerile haha
Ivana, stavi oglas "Dojim djecu po susjedstu" 😂
Ja najcesce dojim lezeci, jucer mi je O zaspo na sisi i onda se najednom tako trgnuo, glavu prema nazad, sve zvjezde sam vidila, mislila sam da vise nemam bradavicu 😭
Sortiraj odgovore
Najstariji