Danas sam pokušala odviknuti od dojenja. Ujutro zaspao u kolicima, a popodnevni spavanac 0 bodova. Sat i pol se izvijao, plakao, ljuto, skoooro zaspao, jeo u snu, ali nije se predao bez sise. Na trenutke mi se srce pralo, na trenutke sam mislila: pa nije kraj svijeta. Ubiti sam htjela prekinuti jer nam je dojenje sluzilo sam za uspavljivanje i zadnjih par dana to nikako nije funkcioniralo, bio je budan dok se nije srušio jer ga nikako nisam mogla uspavati( možda je u meni problem). Sad već sumnjam da ga neki zubić mući pa ćemo ipaaak zadržati dojenje 🤪🙄
Ali ajme taj dečko je uporan! Nema alternative, on hoce u mora i točka. Točno mi fali neki magični štapić da mogu slona usred plaže stvorit, možda bi mu uspijela usmjeriti pažnju na ono što smije! Jeste li razmišljale dal nije prerano objašnjavati da se nešto nesmije? Pisala sam prije o tome. Ili su još uvijek nezreli da shvate pa je najbolje privuć pažnju nečim da zaborave.
Za dojenje vjerujem da je tesko, mi smo srecom taj dio preskočili.... možda bi bilo lakse ako imas nekog da ti ga uspava par dana, netko bez sise 😂
Sto se discipline tice, mislim da neke stvari zapamte da nesmiju, ali provociraju/privlace paznju. Istina, nekad zaboravi, i onda kad kazem ne makne se, a nekad me bas gleda u oci i to radi opet 😡 Ugl, ako i zapamte da ne smiju, opet su premali da razumiju zasto.
Al ja urlam 🙈 prvo ide normalno ne, pa glasnije, a onda vristanje, valjda cijela ulica prestane raditi to sto radi 😂
Ne zelim se oslanjati na to odvlacenje paznje jer ne mogu racunati da cu mu uvjek biti tako blizu. Nema tako puno stvari koje ne smije...ne smije dirati uticnice (iako imaju zastitu), ne smije dirati wc cetku, ne smije gristi.... evo nekidan muz stavio dva paketa mineralne jeda na drugi i ostavio 🤦🏼♀️, nas dvoje sjedimo na podu i igramo se i onda odlucio ici to cackati. A dok se ja s ovom trbušinom ustanem i dodem za njim vec tri put padne na njega paket. I sta cu nego vikati
Za pelene, teoretski ih se moze poceti odvikavati kada postanu svjesni kakanja/piskenja. Obicno je prvi znak da djete kaze/pokaze da je kakalo. Pocne ih i smetati to.
Moj je jos daaaaleko od toga. Nedavno se igra s nekim cudom, to svira, on plese, ni da bi trepnio. Slicajno sam cula da prducka, pogledam za 2 min, kad ono puna pelena. Nema apsolutno nikakvog signala da ce on to sad obaviti, gdje god i u kojoj god pozi, sve moze 😆 jedino srecom vise ne kaka dok spava. Nedavno mi se i u kadici pokako 🤦🏼♀️
Kako su vasi klinci spavali ovih dana? Mi smo imali smiljuljenje od 1 do 4 ujutro 😂
Kako su vasi klinci spavali ovih dana? Mi smo imali smiljuljenje od 1 do 4 ujutro 😂
O cak reklativno ok spava, posebno obzirom kako je to bilo prije koji mjesec.
I dalje se ne dogada da prespava cijeli noc bez da me budi, ali uglavnom je to kratko. Evo sinoc zaspo u pol 8, oko pol 12 se usto i plako, dala sam mu vode, on popio i sam opet lego. U neko doba sam cula da je budan, vrti se i lupka nogicama, ali nije me zvao. Probudio se u pol 6 i to je bilo to od spavanja. Kroz dan spava izmedu 1,5-2,5 sata, kako kad.
Ako se desi da ostane cijelu noc u svom kreveticu ujutro slavim 🤪
Bok svima! Moja curka ima žarki osip po guzi, to je bezbroj crvenih pikica kao čirevi, od petka popodne je to buknulo i u nedjelju je dežurni doktor dao neku kremu, rekao da je bakterijska upala, a sad ću čuti pedijatricu. I po tijelu ima male pikice, koje mislim da nemaju veze sa guzom, a to liči na kozice. Osim toga je sve super, puno se smijemo i grlimo, vozimo biciklom, šećemo i brbljamo 🤗
Iskrica drzim fige da brzo prode i da nisu kozice. Iako mi se čini da ih u zadnje vrijeme ima dosta... Nemam pojma jel one imaju neku "sezonu". Javi svakako što kaže pedica.
Oliver obožava biti vani. Kod kuće samo cvili, namjerno radi sto ne smije, ma uzas jedan. A vani drugo dijete. To mi je stvarno problem jer (relativno) rano ide spavati, od 7 vec krecu pripreme. A prije toga je vani uzasno vruce....Jučer više nisam mogla izdržati, išli smo u 5 na igralište, tamo toliko sunce prži da smo prvih pol sata bili doslovno sami
Uh....iskrica nadam se da će brzo proći.
Frajla moj isto. Na plaži je u stanju sjediti 2 sata i igrati se, a doma okrene pola stana. Ko tornado je, kud prode nered i dreka. Ne znam jel su svi takvi, bas je osjecajan i urla za svako. Ponekad mu puhne da se nece vozit u kolicima il u as. Traži 200% pažnje što je fizicki nemoguce, tko ce skuhat itd. Spava sam max 30 min, ako me nema pored plač. Ajd sva sreca pa smo mirni sa bronhitisima.
Jel hodaju klinci samostalno? Frajla kako trudnoća? Kako se osjećaš?
Oliver isto vristi za sve zivo sto mu se kaze da ne smije. Mislim da je to jednostavo takva faza. Iako sam nedavno dobila komentar da place "jer je naviknuo sve dobiti na suze". Uspila sam presutiti jer nije istina, ako je ne onda je ne, a druga stvar je sto ga ta osoba nije vidila 3 mjeseca, pa nemam pojma odakle ideja da ima pojma sta on dobije ili ne dobije. U kolicima i na biciklicu je uglavnom ok, u autu zna plakati i traziti da ga uzmem (iako to nikad u zivotu nisam napravila), mislim da mu je vruce, a i uznervozi se jer ga voznja uspavljuje.
Hoda samostalno, on se dosta dugo drzao (kad mi se cinilo da moze vec) i onda kad se pustio bas je stabilan? Kako tvoj beban? Ostajete na moru do kraja mjeseca?
Trudnoca je ok, iako sam zadnjih dana grozno natecena, valjda od vrucine, nemam vise sta obuti, a radim jos... nekidan mi je bas doslo dosta svega i mislim da bi otvorila bolovanje, ali gin mi je na go do kraja mjeseca, pa nista od toga ako se ne desi nesto kriticno da moram na hitnu
Dijagnoza je enteroviroza sa simptomima po ustima, rukama, nogama, a moguće i po drugim dijelovima tijela odnosno njoj je planulo po guzi. Dakle, 2 dana smo guzu mazali sa krivom kremom, antibiotik kremom, a u pitanju je virus i to se čeka da prođe, jedino guzu treba namakati u hipermanganu.
I moja zna pokazati karakter kad je nezadovoljna, krene u plač ili urlanje, ali nekak se brzo smiri. Od jučer imitira moje "ne ne" kaj joj govorim dok istovremeno upozoravajuće mašem prstom, pa kak da čovjek ostane ozbiljan na to 😂
Sortiraj odgovore
Najstariji