Oliveru su poceli nocni strahovi 🙄
Bas citam malo o tome, pise da se obicno javljaju od 2, 3 god, pa cak i početkom skole, a kao mogu i od 18 mj. On ima tek 15.... 😏
Ali sve je kako je opisano, par sati nakon sto zaspe sjedne u krevetic i vristi ko lud, ne moze ga se utjesiti nikako. Ako ga dignem ili zagrlim otima se. Bas kao da je napola budan, uopce me ne dozivljava, ali ako mu izvadim dudu vristi jos jace, kad mu dam vode popije gutlja, dva i nastavi vristati. Poslje toga samo nastavi spavati.
Nije nimalo ugodno.... pozitivno je sto pise da se djete tog ne sjeca i da je veci stres za roditelje nego za djecu
Ja sam ga još u zimi šišala. One uvojke sastrane jer su mu bili frčkavi, kasnije mi je izgledao urednije. Morala bih ga opet 🤔
Frajla jel to jednom u noći il više puta? Moj malac se par noci budio isto oko 1-2 i nije htio sisati , niti se dao nositi, nista nije pomagalo. Kasnije sam vidjela da mu je zub izašao van.
Kako ste inace? Mi dugo već nismo bili na plazi, skoro tjedan dana, kiša, pa vjetar, pa onda malac spava oko 6😂 navodno se more ohadilo pa me ni ne privlači. Malo mi je promukli, vjerojatno je pokupio nešto sad kad je zahladilo. Ići ćemo danas provjeriti kod dokt da se nebi zakompliciralo. Jaako se mućim sa hranjenjem, dobili smo na poklon ikeinu hranilicu i kao super uzet ćemo na more jer se rastavlja i zauzima jako malo mjesta,kad ono - shvatio je da moze van i staaaalo ustaje na noge, penje se sići dolje iz nje... onaj pojas -0 bodova. Neki dan se penjao uz stranicu kinderbeta i pap van. Odmah sam mu namazala maslacem tako da nije bila čvrga. naravno da sam čitala po netu o padovima i piše da može bit nešto i ne mora. Neki dobe i epilepsiju 😳 al se normalno ponašao pa nismo intervernirali. Nije mi jasno da sam ga odvela odmah kad je pap, šta bi doktor mogao učiniti, jedino snimanje nekvo il nešto. I ako djeca dobiju epilepsiju to je godinama kasnije pa sam se malo pribrala 🤪 uglavnom, nemam ga gdje staviti da mi je siguran dok nešto radim, vadim vruće iz pećnice, završavam kuhanje, bacam smeće.... 😩😩 navodno je još gore kad sasvim prohoda, al nije mi jasno kako može gore od ovog (hahha šala) i sad može do svega. Još se malo boji pustiti, ali već je uvježbao u nekim djelovima stana pa se tad hoda sam. Naučio je voziti autiće, ajd barem nešto 😂
Jel itko išao na more? Il negdje na godišnji? Kako bi provodite dane? Svi su prestali pisati pa sam i ja odustala. 🤷🏻♀️
Frajla zaboravila pitati kako je trudnoća? Sve ok? Jel će bit cura ili ponovno dečko? Kako podnosiš vrućine? Jel ljepše biti trudnica zimi? 🤗🤗
Za sada je jednom u noci, unutar par sati od kad zaspe, vec nekoliko dana za redom. Jos mu fale samo petice, pa ne vjerujem da su zubi....
Trudnoca je dobro, opet ce biti decko. Vise mi se svidalo preko zime, sad mi je vruce, imala sam vise svoje odjece koju sam mogla iskoristiti, ono sto sam kupila trudnocko mogla sam vise nositi, sad i hlace dok jednom obucem mora na pranje jer se oznojim 😏 pa nemam sta obuci, a glupo mi kupovati sad neznam koliko robe. Također je koma ziva biti u cekaonicama po ovom vremenu, sve sto me salje u bolnicu odem privatno🙈 jer nemam volje sjediti tamo
I dodatno-svidalo mi je sto zadnji put zbog jakne random ljudi oko mene nisu uopce kuzili da sam trudna, a sad se odmah vidi. Nije da mislim da je to sramota ili nesto, al to mi je nekak privatna stvar, ne mora cijela ulica znat da sam trudna. Cudakinja, znam 😎
M-mama, to ona bijela plastična hranilica ko sto ima u njihovom restoranu?
A za krevetic, ako ti uspjeva preskočiti ogradu savjetujem da negdje pri sredini izvadis dvije letvice i pokazes mu da moze tamo izaci. Je, koma je da izlazi kako hoce, ali opet bolje nego da pada.
Oliver je srecom jos nizak (ili je nas krevetic visok 🤔), pa ne moze jos prijeci.
Zao mi je da vas vrijeme tako zeza... jel bar uspjevate proseteti.
Mi idemo na more u 9 mj, nadam se da ce vrijeme biti bolje nego sada 😂
Slažem se s tobom. Trudnoća je i meni nekako intimna stvar, možda čisto da izbjegnem pitanjca i poglede. uvijek nosim one hoodice i do 6-7 mj se mi uopce nije vidio trbuh, da nisam rekla nitko ni nebi znao 😂
Ma da... užas mi je. Ne znam jel i druga djeca izlaze van !?🤷🏻♀️
Kinderbet sam stavilq pokraj kreveta i spustila stranicu, al mi se cini da je sigurniji na krevetu jer zna s njega dolje.
Super mi je vrijeme. Odemo van, i ostanemo ujutro cak do 11 ako je npr oblacno kao danas. Meni more nije samo kupanje pa obilazimo okolna mjesta. Iako se volim kupati i plicwti, ionak sad nebi mogla nesto puno pa mi odgovara 😜😜
Htjela sam pitati dal vaši klinci gledaju crtiće tj pjesmice? AKOda kada ( jel to nužno zlo ili neka rutina?) koliko dugo? BEBolino se igra jedino s knjigicom pa sam mu htjela uzeti neku ifracku, preporuke?
Oh, ovi noćni strahovi ne zvuče ugodno ni za odrasle ni za malce, a kad prođe ta faza?
M-mama, nemam riječi na tvog akrobata, jako je spretan! 🧗♂️
M-mama mi imamo putni krevetić u dnevnom pa ju stavim u njega ako nešto moram obaviti a ne mogu s njom oko sebe. Znam da je na sigurnom i to me spasilo puno puta. Stavim joj i neke igračke pa se zabavi iako sad sve kraće jer hoće šetat okolo.
Ni crtiće ni tv joj nismo dali da gleda do nedavno. Sad pogleda malo na RTL kockici one "bebastije" tipa klub Mickeya Mousea, Jana i pirate, Sofiju, Male Einsteincice. Zanimljive su joj pjesmice i ritam, a sama priča ne baš toliko. S obzirom da je počela zezat s papanjem moramo kombinirati te pjesmice, a ako i gleda nešto ovako uglavnom sam ja tu negdje pa joj pričam što se događa, šta je dobro, šta nije itd..
Ne znam više tko je pitao za Fredov kolut- uglavnom nama je super. Baš puno mlati nogicama i ručicama i veseli je kupanje.
Ona gleda slikovnice, igra se s kockicama, glazbenim igračkama itd... Samo da je neka akcija.
Što se tiče provođenja vremena nekako mi dan proleti u kuhanju i spremanju obroka što za nas, što za nju. A kako vi provodite vrijeme?
Kako ste pripremili klince za jaslice?
Ma imali smo i vrtić , ali nula bodova. I po njemu se penje p sumnjam da bi bilo drugacije sa putnim k. Danas sam ga ostavila spavati na krevetu i vec je bio pre vratima, pa m ije sigurnije tako.
I nama je fredov super.
Jel se vasi ljute? Mislim ne ono malo, nego puno 😂 kad on nesto hoce nema tu , cak je poceo gristi. Mene, sebe, pod, vrata sve. Kad je ljut to mu je kao neki nacin da se ispuse. Ne želim živčanca kad odraste 😂
Mi smo još na dva spavanja, sve ovisi kad se probudi pa ili idemo van ili pospremim, skuham nešto prije podne, zatim spavanac, oko 5-6 opet odemo van, i tako. Uglavnom hodam za njim, imam 500 srčanih kad on krene sam hodati jer vidim samo da će se uraditi. Brzo mi lete dani, ali bi mu htjela uzeti neku igračku ili napraviti, a opet mi je glupo nešto napamet kupovati i onda mu se neće svidjeti. Kad smo bili na jednom pregledi bio je lud za zvečkama i kasnije sam mu ja kupila takve i uopce ih nije doživljavao. Onaj pliško od fisher price mi je malo pre skup 🙄
Sortiraj odgovore
Najstariji