Proljetne bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    m-mama
    17. Srpanj 2019. 15:43

I sad vidim mail da je to uobičajeno 😂

lucy233
    17. Srpanj 2019. 17:38

m-mama

Mi smo još na dva spavanja, sve ovisi kad se probudi pa ili idemo van ili pospremim, skuham nešto prije podne, zatim spavanac, oko 5-6 opet odemo van, i tako. Uglavnom hodam za njim, imam 500 srčanih kad on krene sam hodati jer vidim samo da će se uraditi. Brzo mi lete dani, ali bi mu htjela uzeti neku igračku ili napraviti, a opet mi je glupo nešto napamet kupovati i onda mu se neće svidjeti. Kad smo bili na jednom pregledi bio je lud za zvečkama i kasnije sam mu ja kupila takve i uopce ih nije doživljavao. Onaj pliško od fisher price mi je malo pre skup 🙄

Ulijećem malo, mi imamo set od deset posudica koji dođe otprilike 40 kn i malac se s njim zabavlja satima. Kući ih sastavlja i rastavlja, na dnu imaju rupice pa se igramo s njima i dok se kupamo: gleda kako voda curi, i Vanka u parkiću s tim skupljamo kamenčiće.. eto, nije skupo a odlična je vježba za motoriku, za maštu. Bitno je samo da su okrugle jer ima i jedne kockaste i s tima se ne igra jer mu je teško iz prve pogodit kao okrugle. Igračka iz snova :)  

lucy233
    17. Srpanj 2019. 17:41
    Ovakve slične, slažu se u toranj i jedna u drugu
    Ovakve slične, slažu se u toranj i jedna u drugu

m-mama
    17. Srpanj 2019. 20:26

takve imamo al su nam ostale doma, mozda bi mu sad bile zanimljive. Hvala ! :)

Sarita_00
    19. Srpanj 2019. 13:51

Eto mene opet malo 😁 
    Imamo te posudice, ali ne mogu reci da su joj nesto dugo zanimljive. Dobila je seku sveznalicu za Bozic, ali joj je tek sad zanimljiva. Skuzila je stiskanje, pa si onda sama namjesta pjesmice. Ima jos nekoliko plisanih igracaka kojima se igra, ali nista nije dugog vijeka. Ima i drvene kockice, one su joj zanimljive nekad, ali vise da ih izbacuje iz kutije, pa vraca natrag. Najbolje joj je kad se docepa papira, knjiga ili tako neceg. 
    Pocela je pomalo hodati, ali se ipak najvise drzi za nas prst. Tako da nam setnje imaju i guranje kolica i setanje i puzanje. Jedino sto ju sve zivo zanima i onda ju je nemoguce odvojiti. Kad nam dosadi i odnesemo ju, pocne protestirat. 
    Grebanje, cupanje i grizenje je kod nas vec normalno. Samo je sad pocela lupat glavom u pod ili tulit. E to me nasekira. 
    Iako najprije nismo dobili jaslice, ovaj tjedan se i to promijenilo 😁 Zvali su nas u ponedjeljak da se oslobodilo nesto mjesta i da smo upali. Bili smo 10.na cekanju i vec smo se pomirili da nista od toga. Ovdje je upisano 60-70 djece, a na cekanju ih je jos najmanje toliko. A privatnih vrtica nema, samo cuvalice. Sad ipak lakse disemo, iako uopce nismo razgovarali sto bi i kako bi u 9.mjesecu kad ja krenem radit. Cura je na intervjuu odmah otisla trazit igracke, igrat se s jednim malim sto su isto dosli na intervju, tako da je i psihologinja rekla da se uopce ne sekira za nju 😂

🙋‍♀️ 28
    🙋‍♂️ 37
    ➕ 25.3.21.
    Naše prvo ☀️

Drugo ☀️ stiže ❤️

m-mama
    19. Srpanj 2019. 17:22

Ista situacija. Samo što sam odustala od tog,  rađe smognem snage i odvatim mu pažnju nečim da izbjegnem vikanje jer se onda ne može smiriti kad krene. Pa to vriskanje traje i pretvara se u histeriziranje. Počeo je lupati glavom u sve tvrdo( nedaj bože u mekani jastuk😂) pa onda gleda kako.ću reagirati. Većinom ignoriram. Nešto sam čitala da nije ok tako ga odvući, tj usmjeriti pažnju na nešto, da bi mu trebalo objasniti da ne smije, ali za neke stvari upali za neke ne ne kuži pa sam odustala. Možda je još premaleni. Gledam neke ideje na igranje , a moj malqc sve još uvijek trpa u usta i 80% otpada. Je ste li cule da je itko odviknuo od pelena npr sa godinu i pol? Ili čak ranije? Nekako mi se ćini bolje sad kad sam doma s njim nego kad će ići u vrtić i ja na posao... a opet vjerojatno će to brže ići kad će biti veći

Sarita_00
    19. Srpanj 2019. 20:32

Ima onih koji vec odvikavaju od pelena. Ja planiram poceti ju stavljati na tutu, ali nikako da nadem gdje ju kupiti, osim na internetu. Nije mi cilj odvici ju od pelene, vec samo da nauci sto mora obaviti. Barem zasad. Necemo biti pod nekim stresom ni ona ni ja, u smislu da se sad mora odvici od pelena. Polako, pa kako nam bude islo. 

🙋‍♀️ 28
    🙋‍♂️ 37
    ➕ 25.3.21.
    Naše prvo ☀️

Drugo ☀️ stiže ❤️

• LilyVanily
    20. Srpanj 2019. 16:32

Nekako mi se rano čini odvikavat od pelena prije 2 i nešto godine... Mislim da ćemo se mi upustiti u tu avanturu tek sljedeće ljeto ako sve bude ok. 

m-mama
    20. Srpanj 2019. 21:47

Da i meni se nekako cini, iskreno rade bi odvikavala od pelena 4 dana nego 4 mj 😂 iako si nekad ranije ljudi stavljali na kahlicu kad su se maltene djeca posjela, možda zbog platenih pelena, a kasnije mozda zbog okoliša 😂😂 

Malac sad ve stvarno hoda. Ajme! Koji trening. 45 minuta na igralištu trčkaranja za njim. Zadnje sam u srednjoj školi 45 minuta bila aktivna. I to je uvijek bilo manje od 45 min 🤔 čitala sam neke postove po fejsu i našla ovu super rečenicu il šta je već....

SVE NAJAVLJIVATI, NE NAVALJIVATI. 
    I neki dan mi je sinulo kako su svi govorili da je biti roditelj teško. Tada mi nije bilo jasno, kako teško? Šta tu ima biti teško!? I nekako bih ja rađe rekla: INTENZIVNO! Biti roditelj je baš baš intenzivno, 0-24,min par godina. 
    I primjetila sam da mi je možda jedna od najvećih grešaka što se držim nekih rutina i rijetko  izlazim ih njih. Puno toga radim mehanički, okupanj,
    Premotaj, obuci, uspavaj, nahrani, očisti, peri kuhaj.... pokušavam mu nametnuti neki svoj ritam i raspored,on se buni , a ja ga nečujem. Ajd, ako imaš još djece, obaveze, kad nešto moraš, ali meni je trenutno jedina obaveza brinuti o njemu. Odgajati ga. 

Frajla
    21. Srpanj 2019. 18:40

Uh, za promjenu ovdje ima teksta, a ja pol zaboravila sto sam procitala 🙈
    Sarita super za vrtic. Svaka cast sto ste ostali skulirani. Kod nas ima privatnih, al su rekli da nema mjesta, pa sam bila luda.
    Od igracaka je oliveru recimo super kantica (za pjesak). Kuci ubacuje kockice i sl, vani kamencice. Znam mu sipati vode u nju za vani, pa ubacuje kamencice, miješa i tak... voli i onaj stap s kolutima i kanticu sto gore ima oblike za ubacivati
    Zadnja atrakcija je sapunica za baloncice, naravno da je veci dio rasuo, ali zanimljivo mu je stavljati onaj stapic u bocicu i vaditi, pa mu sad vodu stavim unutra.
    Ima psica sveznalicu, "laptop", telefon i slicna cuda sto sviraju, poigra se s tim, ali onak, 10 min max. To nisu bas neke multifunkcionalne igracke....
    Kockice isto voli izbacivati iz kutije, pa vracati. Nosi ih tako nekad u kantici. Nezna jos sloziti, ali trazi mene da slozim toranj, pa ga on rastavlja
    Netko je pitao pripreme za vrtic, mi se nismo nikako pripremali, osim sto sam mu uvela malo soli u hranu. Probala sam uvesti njihov raspored, ali nije islo. Tek se sad poceo pomalo prebacivati na jedno spavanje, a ide u vrtic vec skoro 3 mjeseca. Stvarno neznam kako oni izdrze s njim do 12, vikendom i kad je bolestan je doma uvjek isao 2 puta spavati. Sad nekad jednom, nekad dva puta...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.