Mi smo danas isli na cijepljenje. Edijatrica nam je predlozila cijepljenje protiv pbeumokoka, za nasu djecu nije obavezno ali za one rodene 2019 je obavezno to cijepivo. Mi ga moramo platiti ako se djete misli cijepiti oko 450kn a trebajunici dvije doze. Nisam pametna sto da radim. Jesu vase sta predlagale? Nama je rekla kao da je to dobro ako ce u jaslice
Mi smo cijepili, zapravo nije ni stigla preporuciti, ja sam se vec s 2 mjeseca raspitivala kada ide. Ako se krene prije 12 mj idu 3 doze, ako je iza 12 mj onda dvije, a ako se pocne nekad jos kasnije (mozda oko 3 god 🤔) onda samo 1 doza.
Mi smo poceli s 9 mjeseci (tako da primi dvije doze prije vrtica), iduca je bila cca 6 tjedana kasnije i zadnja ce biti s 18 mj

Jutro mame i bebe 🥰, javljamo se na brzinu,
danas slavimo rođendan 🎂🎂🎂🎈🎈🎈🎉🎉🎉😀😀😀😀😀😁😁😁😁😍😍😍😍
Kako mi je brzo prosla godina, kao da sam jucer bila u rodilistu i dobila svoju mrvicu. ❤❤❤❤❤

Jutro mame i bebe 🥰, javljamo se na brzinu,
danas slavimo rođendan 🎂🎂🎂🎈🎈🎈🎉🎉🎉😀😀😀😀😀😁😁😁😁😍😍😍😍
Kako mi je brzo prosla godina, kao da sam jucer bila u rodilistu i dobila svoju mrvicu. ❤❤❤❤❤
Sretan rođendan 🎉🎉🎉🎉🎉🎉

Sema - nama nije pedijatar predlozio, vec smo,sami odlucili cjepit ga. Sad je uletio neki predstavnik mu pa nismo stigli o tome, al kad cemo ici na sistematski za vrtic dogovorit cemo.
Sviđaju mi se te iz hma. Prosle bi ko barefoot?

Hmmmmm...., iskreno ne znam nisam ih uzela u ruku samo sam probala taj dio. Ali nisu pre krute.

Ja sam jako oprezna s tim cjepivima i mislim da necu uzimat nista sto nije obavezno, vec ih i ovako ima hrpa. Od poznanika mala je jos malo ostala gluha kad je primila 1.dozu,bubnjici joj pukli, a nakon 2.doze 10dana nije mogla hodat. Cudno mi da djeca rodena u 12mj to ne moraju a ova rodena u 1.mj moraju, sta su oni odjednom osjetljiviji?? Mislim da tu farmacija i pare igraju veliku ulogu. Al naravno svatko bira za svoje djete sto ce.

Mi smo ono sa 3 mj odgodili,a kasnije je sama doktorica rekla da rade ne zbog nistagmusa. Nakon toga nas nitko ništa nije pitao. Sema ovo je užas, da znaš od čega ti dijete ima neke poteškoće, a da nije bilo nužno. Ajme, bila bi jako ljuta. Već sam i sama sumnjala da je nistagmus od cijeljenja u rodilištu, tko zna. Slažem se, ja rade istrpim glavobolju nego popijem tabletu, naravno ako ne radim il mi nije teško sa malim. Nisam navikla za svako tabletu , ionako neće riješiti problem. A sad.... farmacija..... puno je tu dobrog i lošeg

Ja sam jako oprezna s tim cjepivima i mislim da necu uzimat nista sto nije obavezno, vec ih i ovako ima hrpa. Od poznanika mala je jos malo ostala gluha kad je primila 1.dozu,bubnjici joj pukli, a nakon 2.doze 10dana nije mogla hodat. Cudno mi da djeca rodena u 12mj to ne moraju a ova rodena u 1.mj moraju, sta su oni odjednom osjetljiviji?? Mislim da tu farmacija i pare igraju veliku ulogu. Al naravno svatko bira za svoje djete sto ce.
Pa za taj prevenar (pneumokok) kazu daje dobar, pogotovo za djecu koja su bolezljivija. A zašto ne daju i starijima besplatno? Zbog novaca.
Vec dugo postoji ta inicijativa da ude u kalendar, ali novci su u igri. Meni bude uzasno zao u takvim slucajevima gdje su djeca roditelja slabijeg imovinskog stanja zakinuti, jer nije malo izdvojiti 1000-1500 kn za cjepivo.
Inace, neurorizicna i prerano rodena djeca ima pravo besplatno u svakom slucaju

Sema kako misliš da je mala ostala "jos malo gluha"? Od kojeg cjepiva? Protiv pneumokoka ili?
Sema kako misliš da je mala ostala "jos malo gluha"? Od kojeg cjepiva? Protiv pneumokoka ili?
Ne znam sad napamet za koje cijepivo idu 2.doze,nije za pneumokok,mislim ovo od 1.god, jer je za pneumoko nisu ni cijepili. Pa bubnjici su poceli pucati,na kraju je isla u zg na operaciju i ugradili su joj neku cijevcicu koja se kasnije vadi ili sama ispadne, na kraju joj je to spasilo sluh pa sada normalno cuje

Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji