Sarita tak i ja pustim svasta, cini mi se da se ljudi uglavnom snebivaju. Nije da ne brinem o djetetu, nego mislim da treba poticati samostalnost i pustiti ih da istrazuju svijet ako vec zele. Imam osjecaj da su "helikopter roditelji" postali valjda svakodnevna pojava, pa smo mi cudaci.
I u vrticu one jadne tete nekidan, ispricavaju se 15 min, jer je eto on pao i ima cvrgicu na glavi. Ja odmahujem rukom, ko da kuci nikad nije pao, a ja cuvam samo jedno dijete, ne njih 15. Valjda se inace roditelji cude ko pura dreku kako je djete moglo pasti 🤦🏼♀️
E tocno to, nek treniraju samostalnost. Eto prijatelji imaju malu od skoro godinu i pol. To dijete nist ne moze samo. Tek nedavno je pocela sama jesti, ali samo flips ili cokoladu. Ostalo joj maltene sazvacu, pa daju. Bocicu nema sanse da drzi sama. Tulit ce satima, ali sama nece uzeti. Nedavno je prohodala i stalno ju drze za ruku, te nemoj tu, te nemoj tamo. Jadno dijete vecinu vremena provede u hranilici ili kolicima. I nonstop je u cipelicama. Ispocetka je uzasno nabadala i ja rekla nek ju puste bosu. Dijete prekrasno hodalo. Pol sata je trajalo, opet su ju obuli. Ova moja je stalno bosa, vise joj ni kamencici ne smetaju. I po trgu je hodala bosa i gurala kolica 😂😂
Danas je cura imala prvi korak 😭😭 Doslovno korak, nakon tog je zakljucila da je ipak brze na sve cetiri.
🙋♀️ 28
🙋♂️ 37
➕ 25.3.21.
Naše prvo ☀️
Drugo ☀️ stiže ❤️
A padanja na glavu... Toliko puta je pala da vise ni ne reagira 😔 Evo veceras mi se prevalila zajedno s auticem i direkt na glavu. A stojim kraj nje. Ako meni koja cuvam samo nju uspije toliko padati, ne mogu ni zamisliti kako je tetama u vrticu koje ih imaju hrpu.
I da, zasad nismo upali u vrtic, na cekanju smo dok se ne oslobode mjesta. Ali 10. smo, pa jos mozda i bude nesta. S tim da se otvara novi vrtic u 10. ili 11. mjesecu, pa onda tamo upadamo.
🙋♀️ 28
🙋♂️ 37
➕ 25.3.21.
Naše prvo ☀️
Drugo ☀️ stiže ❤️
Drzim fige za vrtic. Kako cete izgurati sezonu? Vjerujem da tvom dragom sezona duze traje nego tebi praznici.... 🤔
A znaci mala frajerica hoce gurati kolica, a nece sama hodati? 😂
Mislim da bi neki ljudi najradije nabavili onu kuglu kao za hrca, pa stavili djecu unutra.
Ja i kad ga upozoravam biram kako cu, najcesce vicem pazi glavu i onda se on odma sagne. A moja mama samo hoda za njim i govori joooj nemoj tamo ici udarit ces se 🤦🏼♀️
Danas je npr bauljo bos po stanu i hoce na balkon i ona odma joooooj, kud ce tamo bos, tamo je prljavo. Mislim tragedija, kad bi bar imali vode i sapuna doma 😆
Eh da, mi smo ipak bolesni. Sinoc krenula temperatura i jos uvjek traje. Ne raste nesto nenormalno cesto, taman se ponadam da nece vise, kad ono opet. Recimo davala sirup sinoc oko 8, pa u 3 u noci i onda tek opet oko podne. Inace dok nema temperaturu presuper, veseo, skace, igra se, a kad naraste cendranje do iznemoglosti
Gura sve sta nade i tako hoda 😂 Nekad to bude i plasticna stolica 😂😂
Muz je krenuo u svoj posao, nije vise u kuhinji, tako da nam ide nekako lakse taj dio. Ali snalazimo se, pokrivamo jedno drugo i tako. Ako smo prezivjeli posljednjih 10 mjeseci, prezivjet cemo i do vrtica 🙏Nadam se da ce O brzo ozdraviti 😘😘
🙋♀️ 28
🙋♂️ 37
➕ 25.3.21.
Naše prvo ☀️
Drugo ☀️ stiže ❤️
Evo da prijavim da ima upalu uha 🤒😭
A ici kod doktora mrzi, uopce ne mogu vjerovati da netko tako mali moze tako sve zapamtiti.
U cekaonici je ok, sestra izasla nekog prozvati, on kad je nju vidio to je takva vrsika nastala, uzas jedan. A na sestru iz druge ordinacije uopce ne reagira, tocno zna koja ga bocka. Pregled je prevristo, a o vadenju krvi bolje da ne pricam. Jos mu neki mladi decko vadio, obojici su se tresle ruke 🤦🏼♀️
A sestra me malo nazivcirala, ja kazem da smo dosli jer ima temperaturu, ona mjeri i kaze mi pa nema, evo samo 37,2. Pa kad necu djete pod temperaturom vuci okolo, naravno da sam mu dala vec sirup doma 😡 Mislim, to u normalnim okolnostima nije temperatura, i ako je bolestan i to izmjerim onda mjerim opet za 10 min i ako raste odmah daje lijek, pa neću cekato da dode do 39
Mi smo jučer bili na roćkasu, ja malog skinula , neki klinci su se poljevali vodom, reko dajte malo i mene 😂 onda sam malog okupala u bazencicu, svi kao nesto formalnu samo ja i malac mokri i rashladeni toliko o helikopter roditelj. Isto je bio bos vecinu vremena, ne volim vidjeti kako ga zuljaju cipelice bez carapica. Kad jos ne hoda nego sjedi il ga vodimo. Mi smo bebolinu jos davno naucili kako prijeci iz kuhinje u balkon i neki dan sam stqvljalq veš a on gore dolje gore dolje hhaa kako mu nije samo dosadilo. Iako mi je bilo super sto se zna spusiti s kreveta sad se penje na sve😂 sto se tice samostalnosti, neki dwn idemo mi iz kuce van na terasu, i tad su 2 stepenice i trava... i ksd smo dosli do stepenice na njega dignem preko njih i nastavimo, i razmisljam si: ajmee pa ne zuri nam se nigdje da mu nisam dala da sam dode dolje, i vratili se mi samo. Vidjela sam kako izgleda odrasla osoba kojoj se cijeli zivot samo podilazilo i nikako to ne zelim svojem djetetu.
Frajla bas mi je zao zbog upale, ocito to sad hara 😖 ja se uvijek tješim da je moglo gore.
A sto se tice sestre, meni je rekla : cemu panika...kad smo dosli zbog temp 40 , osipa i zadaha. Tko je ona da komentira🤬
A sto se tice sestre, meni je rekla : cemu panika…kad smo dosli zbog temp 40 , osipa i zadaha. Tko je ona da komentira🤬
Nadam se da je dobila jezikovu juhu 😈
Nije ova prigovarala, ovdje dolaze za svasta. Zapravo kad razmisim, jadno moje djete, ja njega vodim samo kad bas moram. 🙈 Ne mogu ga ostaviti u vrticu s temperaturom, pa mi je trebalo bolovanje. Da ne radim mozda nebi ni otisli 🤦🏼♀️ jer su meni uvjek za sve krivi zubi
M-mama, bas mi je drago da ste se tako lijepo zabavili na rodendanu. Jel prosao onaj osip od trave bebolinu?
Povlači se, još je malo ostalo. Dobio je i iza na vratu, al to se bas vidi da od vrucine, danas je nekako oblačno i svježije pa cemo odmah poslije ručka van, 🙏🏻 Da ne moramo cekati 5 h. Samo da nam se more ne ohladi 😜
Sortiraj odgovore
Najstariji