Proljetne bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Litta
    14. Siječanj 2019. 13:48

Imam domace smrznute. Mislim  nisu domace nego rucno brane sumske. To je jedna od par stvari za koje imam srecu da su iz pouzdanog izvora. Drugo sve kupujem. Da kupujem uzela bih same, ne bih mix. Jagode ne bih jos davala, mozda tek poslije godinu. Jak je alergen mi imamo pozitivne alergije na jagode na obje strane.

Frajla
    14. Siječanj 2019. 14:02

Ja sam uzela ledo borovnice i super su mi. Nisu sljepljene kako nekad to smrznuto voce zna biti, nego su onak fino pojedinacno, pa lako uzmem koliko zelim. Najcesce ih ubacim u kuhanu jabuku/krusku dok je jos vruce, pa onda one brzo omeksaju, a ovo se brzo ohladi 😁
    Bas jucer moja mama kaze kako sva djeca vole bananu, a ja kazem da nije istina. Moj ju obozava, to i smoki, kad vidi samo sto ne poleti.
    Tekucinu forsiram, ne mogu si pomoci, ja puno pijem i skroz mi je cudno to sto on nece. Stolice su mu hB uredne, kaka 3-4 puta svaki dan 🤦🏼‍♀️

Iskrica
    14. Siječanj 2019. 15:41

Frajla

Ja sam uzela ledo borovnice i super su mi. Nisu sljepljene kako nekad to smrznuto voce zna biti, nego su onak fino pojedinacno, pa lako uzmem koliko zelim. Najcesce ih ubacim u kuhanu jabuku/krusku dok je jos vruce, pa onda one brzo omeksaju, a ovo se brzo ohladi 😁
    Bas jucer moja mama kaze kako sva djeca vole bananu, a ja kazem da nije istina. Moj ju obozava, to i smoki, kad vidi samo sto ne poleti.
    Tekucinu forsiram, ne mogu si pomoci, ja puno pijem i skroz mi je cudno to sto on nece. Stolice su mu hB uredne, kaka 3-4 puta svaki dan 🤦🏼‍♀️

Dobro zvuče ove borovnice, budem ih onda i ja nabavila. I ja isto pijem puno vode i super mi je bilo da i beba hoće vodu, no zadnjih tjedan dana nekako slabije pije nego ranije, a dajem joj na čašu (koristim malu čašicu za rakiju 😁) i lijepo pije dok hoće, popije ukupno kroz dan cca jednu i pol tu čašicu, a ne znam kolko je to u mililitrima.
    Bilo je pitanje za uspavljivanje - kad kroz dan postane nervozna onda ju nosim u spavaću sobu, malo ju držim iznad kinderbeta da ona dira sličice na zidu, spustim ju u krevetić budnu, odem van i ostavim pritvorena vrata i ona sama zaspi - tako je to kad je sve idealno 🤗 no naravno neki put neće zaspati odmah, neki put malo cendra no ne vadim ju van na cendranje, nego tek ako se baš razgalami, pa se onda malo igramo i poslije ide novi pokušaj s krevetićem. A neki put zaspi kod dnevnog dojenja pa ju spustim u krevet u snu. Evo sad je tako bilo, a inače je noćas lošije spavala - možda je to sad zbog onog skoka u razvoju sa 9 mjeseci, zadnji skok, jel, pa bude sad mir dalje 🤞 - nada umire zadnja 😂

Iskrica
    14. Siječanj 2019. 15:46

Moja prvih tjedana isto nije htjela bananu pa sam se isto čudila kak navodno sva djeca to žele, a sad hoće, no sada više neće jabuku ili krušku ako je naribana kaj je prije htjela na žlicu kao kašicu, nego sad samo hoće da papa grickanjem. A to grickanje i žvakanje traje i traje... 

Iskrica
    14. Siječanj 2019. 15:53

Frajla, Gumbek - čim se bave vaši napredni mališani ovih dana, su već stabilni i samostalni na nogicama? Pitam jer sam baš s užitkom čitala kak se oni dva aktivna napredna prate tj. imaju isti motorički napredak. 
    Moja se sad počela samostalno posjedati pa nam je veselje igrati se sjedečki. 

• LilyVanily
    14. Siječanj 2019. 17:35

Super! Hvala Litta i Frajla na savjetima. Nisam joj to jos dala, ali morat cu uskoro a s jagodama cemo pricekati. Voda joj nije zanimljiva tako da je bas i ne pije a čaj isto nisam još dala. 
    Dobili smo zubić, počeli puzati, a počinje se i dizati na noge tako da smo stalno jako aktivni. 😁

Kikaa12345678
    14. Siječanj 2019. 20:41

Vidim da nas ima sa losim spavanjem...kod nas lose spavanje traje dosta dugo nekad bude ok ali rijetko...uspavljujemo se vecinom sisom i nosanjem...puzamo naveliko i pocela je na nogice lagano ali samo se drzi nejde nikamo i stalno pada.. sto se hrane tice jedemo skoro sve osim svinjetine,salame,pastete ali mene zanima kako dajete hranu na sitne kockice,krupne ili kao kasicu?

• LilyVanily
    15. Siječanj 2019. 00:12

Kika mi za sada samo kašasto. Još ću neko vrijeme tako pa ću početi davati krupnije. A ti? 
    Kako si uvodila? Po tri dana? Prvi samo to u manjim kolicinama ili kolicinama normalnim za obrok? 

Kikaa12345678
    15. Siječanj 2019. 08:36

Poceli smo prije dva tjedna prvo sam u kasasto mjesala komadice a onda sam uvodila keks flips ali male komadice,pa sada tako i povrce na kockice i pomjesam sa kasastim i tako cemo jos neko vrijeme...

• Student24
    15. Siječanj 2019. 11:05

Dan! Kako ste? 
    Mi smo jučer imali pokušaj dizanja na nogice. Odradio je to školski, noga po noga. Ali nema on snage da se zadrži. :) Uglavnom vojnički puže po stanu. Na trenutke se sam zaigra, na trenutke inzistira da sam pokraj njega. Imamo dva obroka, planiram kroz mjesec dana uvesti i 3. Kombiniramo kašasto i komadiće, ovisno što jede. Kad mu ponudim komadiće da sam jede to je jako traljavo i nema traga nikakvom pincentnom hvatu, ali kad na podu nađe mrvicu/mucicu/nešto oh kako je precizan :D Još se nije sam posjeo, ali sve češće se rotira na bok pa to tumačim kao znak pripreme. Uživamo u ovom suncu i dugim šetnjama. Frajer bi htio spavat samo jednom, ali ne može izdržati pa se malo "svađamo". I da, danas smo mu rezervirali mjesto u vrtiću... šmrc... 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.