Proljetne bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Sarita_00
    09. Siječanj 2019. 17:47

M-mama nadam se da je stanje bolje i da cete brzo kuci 😘
    Mi smo probali jaje. Ja sam si nesto zabrijala da prvo ide bjeljanjak i dobila je prvo bjeljanjak. Nikakve reakcije nije bilo. Neki dan sam joj napravila kajganu, nije pojela nesto puno, nije bilo reakcije. Ne drzim se nikakvih tablica i preporuka kada sto ide, jedino pripazim na ono sto bi moglo izazvat reakciju. Dam joj, pa pratim hoce li biti sto. Dosad nije bilo nista. 
    Budenje je kod nas ovih dana oko 10. Zaspi oko 9 navecer, nekad spava do jutra uz koje budenje za jelo, a nekad se probudi oko ponoci, pa imamo party do 1-2. 
    Nos joj je zacepljen, a nije bas odusevljena ciscenjem. Doduse, danas je vec puno bolje. Jos nekako uspijem sa fizioloskom, pa malo izvuci van. Inhalator ne da ni blizu nosa, kapi isto tako. Toliko lamata rukama i izmice se da me bas umori 😂

🙋‍♀️ 28
    🙋‍♂️ 37
    ➕ 25.3.21.
    Naše prvo ☀️

Drugo ☀️ stiže ❤️

• sema
    10. Siječanj 2019. 09:08

Jutro, imsmo 1.zub napokooon.
    Danas krecemo s keksicima kao prva finger food hrana.
    Ja sam uvela zumanjak tako sto sam ga umutila u spinat. Od mlijecnih proiz.jede svjezi sir i lgg bioaktiv

• ivaanaaa
    10. Siječanj 2019. 09:17

sema

Jutro, imsmo 1.zub napokooon.
    Danas krecemo s keksicima kao prva finger food hrana.
    Ja sam uvela zumanjak tako sto sam ga umutila u spinat. Od mlijecnih proiz.jede svjezi sir i lgg bioaktiv

Bravo za zub... Nadam se da ste svi dobro i da su bebe zdrave. A svim bolesnima sto prije ozdravljenje.. Mi smo u fazi nespavanja po noci nego mama nosi me...

• Litta
    12. Siječanj 2019. 09:48

Dobro jutro, evo i nas. Sve najbolje svima u novoj godini, malima i velikima 😘😘😘😘
    Mi nemamo zubic, ne puzemo jos iako pokusava. Kad nesto hoce ona se po boku okrece do toga. 
    Uveli smo 2 obroka. U 90% slucajeva pojede 2 puta dnevno, dogodi se koji dan da imamo samo jedan obrok. Ujutro nam je voce ili voce/zitarice a za rucak povrce i neki put s mesom. Jaje nismo jos. Razmisljam o trecem obroku ali ne znam sto bih joj davala. Mozda zitarice. 
    Po noci jede svaka 2h. 
    Svjezi sir smo probali. Sad joj sljedece planiram dati acidofil ili lgg jogurte.
    Kako smo poceli s dohranom od dva obroka mlijeko mi bas curi. Jastucice mijenjam kao na pocetku 😀
    S obzirom da bebolina ne pije nista. Nece ni vodu ni caj, onda joj dam sisu barem gutljaj dva da mi bude lakse. Iako mislim da bih joj trebala poceti davati tekucinu ali nece iz case niti iz boce. Probala sam i vodu, caj, cak sam i sokic kupila za bebe da probam dal ce to ali nista. 

Frajla
    12. Siječanj 2019. 13:08

Litta

Dobro jutro, evo i nas. Sve najbolje svima u novoj godini, malima i velikima 😘😘😘😘
    Mi nemamo zubic, ne puzemo jos iako pokusava. Kad nesto hoce ona se po boku okrece do toga.
    Uveli smo 2 obroka. U 90% slucajeva pojede 2 puta dnevno, dogodi se koji dan da imamo samo jedan obrok. Ujutro nam je voce ili voce/zitarice a za rucak povrce i neki put s mesom. Jaje nismo jos. Razmisljam o trecem obroku ali ne znam sto bih joj davala. Mozda zitarice.
    Po noci jede svaka 2h.
    Svjezi sir smo probali. Sad joj sljedece planiram dati acidofil ili lgg jogurte.
    Kako smo poceli s dohranom od dva obroka mlijeko mi bas curi. Jastucice mijenjam kao na pocetku 😀
    S obzirom da bebolina ne pije nista. Nece ni vodu ni caj, onda joj dam sisu barem gutljaj dva da mi bude lakse. Iako mislim da bih joj trebala poceti davati tekucinu ali nece iz case niti iz boce. Probala sam i vodu, caj, cak sam i sokic kupila za bebe da probam dal ce to ali nista.

Nama je treci obrok zitarice na mlijeku, nekad izdojenom, nekad ad. Pa eto ideje kad ti vec toliko curi. Meni su isto tako bile prepunjene kako je super prihvatio dohranu, ali se dosta brzo izreguliralo.
    Oliver ne voli piti. Vodu i caj nece, popije 10-20 ml na dan. Sisu mu ne dajem cesto jer nezna stati, pojede sve, pa povraca. Tak oo da mu dajem vodu u kojoj se kuhala jabuka ili sok, najcesce uzmem hipp u boci od pol litre ima 1/3 sok, 2/3 izvorska voda i jos mu malo razrjedim. Ona popije oko 100 ml dnevno.
    Na bocicu nikak nije naucio piti. One skuplje kljunasice imaju zastitu od proljevanja i nije znao povuci na nju (tek unazad tjedan dana naucio). Uzela sam i vecu kljinasicu sa silikonom gore, mislim da je 250 ml, tesko mi je objasniti, nekak su rupice gdje curi preduboko u silikonu i onda mu ne curi dobro, to je bas za vecu djecu.
    Najbolje su mi pokazale male kljunasice sa silikonskim kljunom. Kad zvace to gore isto cuka, ne mora vuci
    Ima u dm-u, od 150 ml, 30 kn, ovako izgleda, samo su sad drugacije boje, pa eto mozes probati
    https://www.njuskalo.hr/bocice/babylove-bocica-kljunom-oglas-24826709

m-mama
    12. Siječanj 2019. 14:27

Ksko uspavljujete bebe? Moj mora biti na meni ili ja pored u krevrtu inace se probudi😂😂 nije da se bunim al nekad mi je njegovo spavanje jedina prilika da očistim 

• Student24
    12. Siječanj 2019. 19:32

Frajla

Litta

Po noci jede svaka 2h.

Nama je treci obrok zitarice na mlijeku, nekad izdojenom, nekad ad. Pa eto ideje kad ti vec toliko curi. Meni su isto tako bile prepunjene kako je super prihvatio dohranu, ali se dosta brzo izreguliralo.
    Oliver ne voli piti. Vodu i caj nece, popije 10-20 ml na dan. Sisu mu ne dajem cesto jer nezna stati, pojede sve, pa povraca. Tak oo da mu dajem vodu u kojoj se kuhala jabuka ili sok, najcesce uzmem hipp u boci od pol litre ima 1/3 sok, 2/3 izvorska voda i jos mu malo razrjedim. Ona popije oko 100 ml dnevno.
    Na bocicu nikak nije naucio piti. One skuplje kljunasice imaju zastitu od proljevanja i nije znao povuci na nju (tek unazad tjedan dana naucio). Uzela sam i vecu kljinasicu sa silikonom gore, mislim da je 250 ml, tesko mi je objasniti, nekak su rupice gdje curi preduboko u silikonu i onda mu ne curi dobro, to je bas za vecu djecu.
    Najbolje su mi pokazale male kljunasice sa silikonskim kljunom. Kad zvace to gore isto cuka, ne mora vuci
    Ima u dm-u, od 150 ml, 30 kn, ovako izgleda, samo su sad drugacije boje, pa eto mozes probati
    https://www.njuskalo.hr/bocice/babylove-bocica-kljunom-oglas-24826709

Ovu bočicu imamo i mi i super nam je. U zadnje vrijeme polako povecava volumen vode koji popije svaki dan. :)

• Litta
    14. Siječanj 2019. 09:14

m-mama

Ksko uspavljujete bebe? Moj mora biti na meni ili ja pored u krevrtu inace se probudi😂😂 nije da se bunim al nekad mi je njegovo spavanje jedina prilika da očistim

Moja najcesce zaspe sa sisom u ustima dok lezimo ns krevetu i onda ju prebacim u krevetic. Ponekad moram malo nositi i zaspe na meni. Nekad isprve odradimo spustanje a nekad imamo 2-3 pokusaja 😀 po noci ju pustim kod sebe u krevetu jer se budi svaka 2h. 
    Jako ju muce vjetrovi. Pocela je po noci plakati u snu, vrti se, onda cujem nakon par min da prdi i nastavi spavati. Ako me ne budi zbog hranjenja onda ju to muci. Pratila sam da nije od hrane, ali isto je sto god ja ili ona jele. Po danu isto puno prdi ali ne place. Samo po noci.
    Hvala na preporuci za bocicu. Pokusavamo 😀 ona grize dudu ali uđe joj valjda nesto u usta. Jucer smo popili 5ml u par pokusaja 😁😁
    Danas za dorucak imamo krusku i borovnice i malo rizolina. Bananu sam skuzila da bas ne voli. Pojede jako malo i onda joj dam nesto drugo i jede bez problema. A bas sam mislila da sve bebe to vole.

• ivaanaaa
    14. Siječanj 2019. 09:53

Litta

m-mama

Moja najcesce zaspe sa sisom u ustima dok lezimo ns krevetu i onda ju prebacim u krevetic. Ponekad moram malo nositi i zaspe na meni. Nekad isprve odradimo spustanje a nekad imamo 2-3 pokusaja 😀 po noci ju pustim kod sebe u krevetu jer se budi svaka 2h.
    Jako ju muce vjetrovi. Pocela je po noci plakati u snu, vrti se, onda cujem nakon par min da prdi i nastavi spavati. Ako me ne budi zbog hranjenja onda ju to muci. Pratila sam da nije od hrane, ali isto je sto god ja ili ona jele. Po danu isto puno prdi ali ne place. Samo po noci.
    Hvala na preporuci za bocicu. Pokusavamo 😀 ona grize dudu ali uđe joj valjda nesto u usta. Jucer smo popili 5ml u par pokusaja 😁😁
    Danas za dorucak imamo krusku i borovnice i malo rizolina. Bananu sam skuzila da bas ne voli. Pojede jako malo i onda joj dam nesto drugo i jede bez problema. A bas sam mislila da sve bebe to vole.

Ni mi ne volimo bananu bas. A po noci ju isto muce vjetrovi.. cim prducne smiri se i ponovno zaspi. Nekad ju kod uspavljivanja moram nosit, a nekada zaspe sama kraj mene u krevetu, pa je prebacim u kindic . Sto se tice tekucine nevoli nista pit, a vec ako je bas bas zedna onda samo voda dolazi u obzir. Bila sam spomenula to kod doktora, rekao je da ako je stolica uredna i ne tvrda da nema nikakvih problema, kad ce bit zedna da ce piti. Jedino u slucaju temperature treba forsirat tekucinu...

• LilyVanily
    14. Siječanj 2019. 13:16

Litta kakve borovnice daješ? Domaće smrznute, smrznute Ledo ili? Ledo ima mix šumskog voća, ali mislim da bi bolje bilo jedno po jedno uvodit. Ah ta dohrana 😥

m-mama

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.