Proljetne bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Iskrica
    13. Studeni 2018. 14:21

Gumbek

Al zato bi na sisu svakih pola sata i onda se tako folira ko da nije jeo 3 dana, sav stenje i cmakce ko da ga izgladnjujem. folirant mali.

Predobro 😂
    Moja danas jela špinat i krumpir (špinat je nova namirnica, nadam se da bude potaknuo probavu), fino joj je bilo + iza toga sisa.
    Gledam vremensku prognozu - vrijeme mi je da pripremim zimsku garderobu za nju, to bude valjda skafander jer njega imamo od rodbine, a onda budem u hodu vidjela dal mi je to praktično ili kupujem nešto drugo. 

Frajla
    13. Studeni 2018. 20:41

Znaci mali gumbek je pravi cicoljubac. Bas nekidan s muzem komentiram, 6 mj je otprilike 180 dana, nek je jeo u prosjeku 10 put dnevno (a rekla bi da je i vise) to je 1800 puta, i jos uvjek se veseli jednom te istom 😂
    Iskrica, kako je proslo sa spinatom? Moj fino kaki od bundeve i prosa i naravno od voca. Mi smo danas prvi put dali grašak, kuhala nama, pa i njemu ubacila šakicu.
    Ja danas  naisla u pepco samo da vidim sta ima, izasla s 5 majica i 1 hlacice, sve skupa 100 kn 😁
    Neznam kako vi, ali meni sad nikak dosta te robice. Prije je bio po par dana u istome, pogotovo hlace, a sad ga nekad moram i po 3 puta presvlaciti, uprlja se dok jede, a i stalno je po podu, kolko god da cistim uvjek je puni nekih dlacica, pa ako idemo negdje opet presvlacenje 🤦🏼‍♀️

14. Studeni 2018. 08:41

Frajla

Znaci mali gumbek je pravi cicoljubac. Bas nekidan s muzem komentiram, 6 mj je otprilike 180 dana, nek je jeo u prosjeku 10 put dnevno (a rekla bi da je i vise) to je 1800 puta, i jos uvjek se veseli jednom te istom 😂
    Iskrica, kako je proslo sa spinatom? Moj fino kaki od bundeve i prosa i naravno od voca. Mi smo danas prvi put dali grašak, kuhala nama, pa i njemu ubacila šakicu.
    Ja danas naisla u pepco samo da vidim sta ima, izasla s 5 majica i 1 hlacice, sve skupa 100 kn 😁
    Neznam kako vi, ali meni sad nikak dosta te robice. Prije je bio po par dana u istome, pogotovo hlace, a sad ga nekad moram i po 3 puta presvlaciti, uprlja se dok jede, a i stalno je po podu, kolko god da cistim uvjek je puni nekih dlacica, pa ako idemo negdje opet presvlacenje 🤦🏼‍♀️

Svaki 3. dan perem  punu masinu djecje robe, a imam bubanj od 8 kg. Em je on il slinav il bljucne il od hrane, a mala svako jutro ode u jednom u vrtic, dodje u drugom jer se vani ko prasci isprljaju, jos nekad bude i trece ako se bojama zamazu ili se zalije. Doma presvlacenje i uspjeh je ako u tome do veceri izdrzi 😌

Iskrica
    14. Studeni 2018. 10:34

Frajla - špinat joj nije otvorio probavu, samo neke male kakače pronalazim u peleni, nije to obilno ni pravo kakanje 😏
    Vokak - meni privatna fizijatrica rekla da okretanje u prosjeku dođe s 5 i pol mjeseci. Dala je savjete kako potaknuti okretanje - dve vježbice su. 
    Prva je da se bebi dok leži na leđima dignu noge savijene u koljenima da dođu u vidokrug, trlja stopalo o stopalo, stavi njezine šake na stopala - to raditi više puta dnevno, svakako kod prematanja dok su noge gole, po nekoliko minuta. 
    Druga je da se bebu dok leži na leđima okreće na njezin bok, a gore kod njezinih ruku joj se maše s igračkom i navodi ju se da proteže ruke za igračkom. Ta druga vježba je slično kao ova druga vježba sa slike dolje, s time da moja jedna ruka okrene bebi kukove, a druga ruka mi nije bebi na leđima nego s igračkom dodirujem dijete prvo po njezinim prsima tako dugo dok se ne zainteresira za igračku i onda igračku premještam bočno (ona strana gdje su usmjerene noge) u ravnini očiju djeteta, a malo izvan dohvat ruku da ona poseže za igračkom i cilj je da se dijete u tom protezanju zarotira gornjim dijelom tijela, pa onda time dođe i na trbuh. 

Iskrica
    14. Studeni 2018. 10:54

Ovi savjeti iz knjige i ovo moje pisanje je ono kaj mi doma možemo raditi s bebicama, a to naravno ne zamjenjuje stručno znanje i rad stručnog fizijatra ako je potreban, a čini mi se i da si napisala da misliš otići na pregled ako se bebica ne krene sama okretati uskoro, što razumijem jer tako sam se i ja osjećala. Mi idemo i dalje jednom na dva tjedna na vježbice pa dobijem savjete kako vježbati sa bebom kroz dva tjedna do sljedećeg termina. 

15. Studeni 2018. 10:21

Cure, bas nam je tema zamrla. 
    Nema nam honey, pande, yre, kika se nije dugo javljala. Hrpa cura je nestala
    Svega nas par tu i tamo nesto tipne, vidim da su se i zimske povukle na viber. Steta

• Student24
    15. Studeni 2018. 14:06

u zadnjih par dana mi bas ludnica. jos danas zubar i nadam se da sam za ovu godinu gotova :D prijavila sam se na tecaj sivanja u euforiji i sad me zovu da bi to pocelo, a ja neodlucna! :D isla bi u dva tjedna 3*po dva sata :D
    Mi imamo jedan obrok i skroz sam neodlucna dal da uvodim drugi ili ne... :D 
    Uzivamo u ovom suncu vani maksimalno ;) 

Frajla
    15. Studeni 2018. 16:43

Meni je isto bas zao da je tema zamrla. Nadam se da bude zivnula opet u nekom trenu.
    Student, pa odi ako ti ima tko pricuvati maloga. Meni se to cini bas fora, ako nista drugo znat ces djetetu napraviti ukrasne jastucici, neke igrackice, maske za maskenbale 😁
    Mi smo danas u skitnji od jutra. I na interliberu smo bili, al nije bas zgodno s kolicima, hrpetina ljudi, pa nismo dugo ostali. Imam osjecaj da se vecina samo prešetava i uzasan im je problem ako nedajboze zastaneš. Uzela sam danski odgoj djece i godine prve, zasto su vazne. Ovu drugi imam u pdf i pocela sam citati, ali bas mi je nezgodno tako s ekrana.

m-mama
    15. Studeni 2018. 18:42

Ja tu i tamo nešto tipnem kad ima nekih novosti. Ufurali smo se u neki ritam i tako mi je ok. Danas sam se baš zamislila o temperamentu djece. Znam da je bilo vec rasprava o tome al danas mi je takav dan. Bas sam imala grisnju savjest da sam ga danas malo vise ostavljala samog da se zabavlja sa igračkama. Bude mi zao kasnije, jer svi govore; pusti kucu i stan, nece se djete sjecati nespospremljenog stana nego zabave i igranja. Jednostavno mi je ugodnije kad je stan tip top. I ja sam sretnija i mogu mu se kasnije posvetiti vise jer sam zadovoljna. A mislim da i on osjeca nervozu ili pak zadovoljstvo i srecu. I mi smo izasli oko podne van na sunce. Tisina, mir, predivno. 

Sarita_00
    15. Studeni 2018. 18:43

Pozdrav svima! 😃
    Da malo razbijemo monotoniju vas par 😂😂
    Za 10 dana moja L puni 6 mjeseci. Ne znam kud je to proletilo 😭😭 Sada je svakim danom sve zanimljivija, svaki dan otkrije nesto novo. U zadnje vrijeme se samo okrece. Ako mi nije na oku, mora biti na podu. Voli biti na trbuhu i u stanju je tako biti i pola sata. Kako god bila, nema niti sekunde mira. 
    Ima dva zubica kojima grize samo tako. Od svih gricki, omiljene su joj ruke 😂
    Dohranu smo uveli prije mjesec dana i sad vec jede sve. Neke dane joj to zamijeni jedan obrok. Ne pratim nikakve kalendare dohrane, tako da je ona jela vec ciklu, spinat, brokulu, cvjetacu... Nemamo nikakvih problema i borbi s jelom. Malo se borimo s pijenjem vode, ali ide i to na bolje. U principu dojim, ali kada nisam kod kuce dobije ad. 
    Po vjezbama koje ste stavile vjezbamo jos otkako je bila mjesec dana. Ne svaki dan, ali vjezbamo. Mislim da ne moze stetiti. 

🙋‍♀️ 28
    🙋‍♂️ 37
    ➕ 25.3.21.
    Naše prvo ☀️

Drugo ☀️ stiže ❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.