Proljetne bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Litta
    20. Kolovoz 2018. 13:57

Gumbek

Litta

Cure, kad cete vi poceti sa zlicom? Meni patronazna rekla sa 4mj a to mi nekako rano. Citala sam da je do 6mj dovoljno samo dojenje.

Ja cu sa 6 mj, takva je preporuka who i mislim da su bolje educirani nego nase patronazne. I nas pedijatar zagovara izmedju 5 i 6 mj, nikako prije.

I ja tako mislim. Pogotovo ako imam mlijeka i ona dobro napreduje. S druge strane ne znam ni kako uopce hranit tako bebu s 4mj, bez da sjedi 😕.
    Trenutno imamo problem i s davanjem espumisana. Mislim da mozda 5kapi proguta, sve izbaci. Ne zeli progutati nego cuva u ustima. 
    Ne dajem joj poslije svakog obroka kako pise nego 1 ili 2 puta na dan. Ako vidim da se muci. Puno stenje i zna plakati u snu. Stalno ti vjetrovi. 😦😦

Iskrica
    20. Kolovoz 2018. 14:33

Litta

Trenutno imamo problem i s davanjem espumisana. Mislim da mozda 5kapi proguta, sve izbaci. Ne zeli progutati nego cuva u ustima.
    Ne dajem joj poslije svakog obroka kako pise nego 1 ili 2 puta na dan. Ako vidim da se muci. Puno stenje i zna plakati u snu. Stalno ti vjetrovi. 😦😦

Litta, možda odbija jer je sita. Espumisan može ići i prije hrane - ja sam svojoj znala dati po 15 kapi prije obroka, tj. kad je bila gladna pa je htjela progutati, a ne na puni želudac i to max 2 put na dan - popodne i prije večernjeg hranjenja baš zbog noćnih tj. jutarnjih stenjanja. Ovih dana nema s tim problema niti već dugo ne dajem te kapi, no eto baš je jučer bio prvi dan ikad bez stolice, no danas joj je guza proradila 😅

20. Kolovoz 2018. 14:46

Moj bumbar ima preko 7 kg 😌
    Prosli tj napunio 4 mj...
    A duzinu se nisam ni trudila mjerit, al 68 nam je na knap roba, pogoto tjesnije stvari tipa zara i c&a.
    Al i cura moja je visoka, nosi 104  vec neko vrijeme, a ima dve god i 8 mj. 

• ivaanaaa
    20. Kolovoz 2018. 15:03

Frajla

Svekici 😱 svaki komentar je suvisan
    Moj O je pravi mali mrsavac, stalno se svadam s muzem oko toga, mislim, nije sad tak mrsav za ici kod doktora, al da je mrsaviji je. Ima 4,5 mjeseca, 63 cm i samo 6 kg. A nije bas bio mrvica kad se rodio, imo je 3,5 kg.
    Muz kaze da je bucko jer ima jedan šlafić na bedru 🙈

I mi smo mrsavi. Rodena sa 3600 i evo jucer vaga pokazala 6kg. A dugi oko 62. Al vi ste na cici? 

• ivaanaaa
    20. Kolovoz 2018. 15:11

Litta

Honeyhahaha, samo za sliku 😂😂 moza skuplja lajkove na fejsu ili instagramu ☺
    Frajlatvoj ce decko biti visok. Moja cura kao buhtlica. 56cm i skoro 6kg. Rođena s 2.5kg i 45cm. Mama mi kaze da sam i takva bila i onda kad je pocelo hranjenje sa zlicom, jastucici se ispuhali. Nadam se da ce moja prihvatit bolje zlicu.
    Za sad samo dojimo.
    Cure, kad cete vi poceti sa zlicom? Meni patronazna rekla sa 4mj a to mi nekako rano. Citala sam da je do 6mj dovoljno samo dojenje.

Mi cemo krenut sad sa 4 mj uz dogovor sa pedijatrom. Znaci slabo smo napredovali prva 3 mj i sad jede puno manje kolicine nego sto bi "trebala". A sto se tice tog da je preporuka od 6mj, to isto nije za sve bebe jednako. Svaka beba ima neku svoju krivulju rasta i tezine i napredovanja. Moguce da beba bude jako aktivna i da joj je potrebnije vise kalorija pa nije nikako dobro cekat da se ceka 6mj samo zato jel je to netko preporucio. Il opet beba je mrsava pa krece prije sa dohranom da ne stagnira na tezini ili nedo bog gubi. Drugo je sto neke mame pocnu sa 4 mj trpat keks sa mlijekom il nesto samo zato da dijete bude bucmasto.. mislim da najprije treba pratit dijete a ne se drzat neke tablice i sablone..

• ivaanaaa
    20. Kolovoz 2018. 15:18

I da sto se tice te dohrane, pocet cemo sa zlicom zitarica.. znaci prvi mjesec  uhodavanje sa malim kolicinama. Tamo 5 mj krecemo sa kasicama povrce-voce. Tako da se nadam da cemo sa 6 mj zamjenit jedan mljecni obrok sa krutim. Tako sam i sa prvim klincem... on je super prihvatio sve, nadam se istom uspjehu haha

EveM
    20. Kolovoz 2018. 15:39

Frajla- hajde da i netko kaze da je beba mrsava🤷🏻‍♀️. Moja malena je bas takva.. 6200g a jos malo  5 mj.. samo je na cici. Iako, rodjena je mala- manje od 3 kg. Pedijatar kaze da je to sve ok.. ali smjesno, svi vele da je buca🤷🏻‍♀️ A meni stalno sitnička🤪

https://lmtm.lilypie.com/DDa4p1.png

Mama mia
    20. Kolovoz 2018. 16:06

Hej cure nismo vaa zaboravili samo se ne stignemo javit. Moja cura je napunila 4 mjeseca. Vidim da pisete o dohrani. Mi smo poceli s njom po savjetu pedijatrice. Jedemo zitarice. Najvise rizolino od lina i polako voce. Zitarice super prihvaca, a sa vocem se borimo. I da sa 4 mjeseca ima 7 kg i 66 duga. A rodjena sa 3280g i 50 cm. 

Honey
    20. Kolovoz 2018. 16:43

Moja cura rodena sa 47cm sad ima 60cm, teska bila 2750g, sad ima ca 5200g, a gle koliko smo stari 😂 isto samo cica. 
    Litta zasto dajes espumisan poslije jela? Mislim da bi ti bilo ucinkovitije dati prije, i vjerujem da ce onda i progutati. Probaj. 
    Ja cu vidjeti kad krenuti sa dohranom po njoj. Al sigurno se necu drzati nekog trenda. 
    Mi tek moramo napraviti osobnu/putovnicu. Nek jos malo poraste cura. 

Frajla
    20. Kolovoz 2018. 16:59

Iskrica

Frajla

Svekici 😱 svaki komentar je suvisan
    Moj O je pravi mali mrsavac, stalno se svadam s muzem oko toga, mislim, nije sad tak mrsav za ici kod doktora, al da je mrsaviji je. Ima 4,5 mjeseca, 63 cm i samo 6 kg. A nije bas bio mrvica kad se rodio, imo je 3,5 kg.
    Muz kaze da je bucko jer ima jedan šlafić na bedru 🙈

Gumbek, kaj bi tvoj muž tek rekao za moju 😀 tjedan prije navršenih 4 mjeseca mjerena na sistematskom i imala 64 cm (+14 od porođajne mjere) i 6,5 kg (+ 3,3 kg više od porođajne - već je znači udvostručila). Baš je bucmasta u obrazima i podbratku i po bedrima. Neki dan smo ju vodili na slikanje za osobnu - tamo treba bebu držati uspravnu, no nagnutu naprijed i u tom položaju je sva njezina bucmastost došla na vrat i to izgleda baš loše joooj hahaha, nije za pokazivanje, a kamoli da budem joj to stavila na osobnu da ostane za povijest. Pa ne kužim te fotografe kaj kod razvijanja nisu vidjeli da je to baš krivo, najrađe bih išla opet tamo da im pokažem za usporedbu dijete i sliku - da to nije isto dijete i da ju neće pustiti na granici pa nek slikaju opet.
    Inače, isključivo dojim i tak mislim do navršenih 6 mjeseca, a baš sam očito krivo mislila prije trudnoće da djeca na ad-u budu bucmasta, a kod dojenja ne 😊

Mi planiramo raditi osobnu i bas sam citala upute od mupa i tamo pise da se ne smije vidjeti nista osim bebe, tipa moja ruka u sl. I na njihovim slikama koje su primjeri beba lezi...a ja bi se sigurno vratila u taj foto studio ako nisu dobro napravili 😈
    Eve, ja uvjek pokusavam biti realna, sta bi rekla da je debel, kad nije. Ima i on podbradak i obrazić i na bedrima malo naslaga, ali to je mrsavo za bebu, stomaka nema skoro nista.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.