Proljetne bebe/mame 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Anee
    30. Svibanj 2016. 22:06

Cure kako oblacite vase bebice? Nama su 2 mj, zagrijalo je vanka ali u kuci je jos uvijek fresko..

simal
    30. Svibanj 2016. 23:19

Pozz curke,

Ivchi87 mislim da ne bi trebala izdajati prvo mlijeko jer je to mlijeko u kojem se nalaze proteini koji su također potrebni bebi. Ako beba napreduje jednostavno trebaš nastaviti kako radiš do sada. Tako mi je bar moja pedijatrica rekla nakon što sam joj rekla da mi je patronažna rekla da to radim i naravno nakon što sam ju ja poslušala. 

Kiki_ca Kamikazaa ti je sve rekla. Ja sam pizdeka prvo dojila i onda sam iz nekog samo meni tada poznatog razloga zaključila da mi je bolje izdajati se pa sam se cijeli mjesec izdajala i samo je jeo na bočicu. Kada mi je to dosadilo opet sam mu gurnula cicu. Za početak sam kombinirala cicu i bočicu i onda sam samo nastavila sa cicom i evo već skoro mjesec dana samo doji. (imali smo AD navečer ali smo i to izbacili). Tako da ako je beba gladna i ti si nervozna samo ti sebe izdoji i daj mu bočicu. Na kraju krajeva i iako odbije cicu kasnije bitno je da on papa i napreduje.
    Što se tiče bacanja u luk ne znam što bi ti rekla, nemam iskustva nikakvih ali ne mora značiti da je nešto strašno. Kada budeš kod dr. sljedeći put spomeni mu da vidiš što će ti reći.

TinyBabyToes ne mogu reći da smo imali nekih problema. Ponekad slini i gura ručice u usta i to je to. Što ne znači da nećemo imati. Pizdek je stvarno super beba, plače samo kada prdi ali to čim prdne prestane i kada je jako jako gladan ili žedan. Stvarno ne znam što bi ti rekla.

Kriszta pusti ti što ti ljudi kažu. Ja ih znam dosta koje su prestale dojiti jer nisu imale živaca. Ja jedva čekam 19.6. da pizdek navrši 4 mj da mu napravim prvu kašicu. Mislim da ti to sve govori.

Anee kada je u stanu iznad 26°C samo je u bodiju i čarapicama. Kada je vani iznad 24°C ima samo bodi dugih rukava, hlačice i čarapice. Ali to gledaj po sebi. Ako si ti skroz u kratkom naravno da nećeš njemu obući 2 sloja.

SIMAL

TinyBabyToes
    31. Svibanj 2016. 07:49

Jutreko!

Kriszta ma sigurno ti je još malo i nervoznija zbog tog vozikanja okolo, bebe imaju svoju rutinu i čim se malo izbace iz nje odmah su razdražljive. Još pomješano sa tim nekim svojim fazama mogu mislit šta to bude

Simal pa super da je za sad dobro prošao sa zubićem, to me zanimalo jer mi svi govore da ovo s grčevima nije ništa od plača kad zubići krenu ;)

Anne baš smo pisale koju stranicu prije o oblačenju, nama je u kući taman oko 24 pa smo u bodiju kratkih rukava, hlačicama i čarapicama. Ajd jučer i danas i nije tako vruće vani, ali ono kad je za vikend zapeklo smo vani nakraju bili samo u bodiju i čarapicama.

Moja malena čini se voli vrućine i saune :D jučer je spavala najduže po pol sata, nakraju sam legla na kauč,polegla je na sebe, pokrila nas dekicom i tak je odspavala preko 2h. Glavica oznojena, a ona ništa, samo si malo pomakne glavu na suhi dio .

Mislim da ju nervoza hvata zbog trbuščića opet. Inače je kakila kao grlica, sad je ova dva dana drastično smanjila (za naša mjerila). Jučer je samo ujutro i ništa do nekih 4,5 ujutro. Spava u kindaču samo čujem jedan glasni prrrrrrrp , mislim si budem ju premotala kad se probudi za papicu. Ajme meni šta je to bilo kad sam pogledala, prešlo preko bodija, hlačica po nogama, na deku i posteljinu nakupilo se hahah

I da, ko god kaže da od AD-a bolje i dulje spavaju kod nas nije tak ;) sinoć ja šlampava, izdojim lijepo i idem prelit u bočicu i sve prolijem. Nije mi ostalo drugo nego da joj ad smučkam. Popila je 120ml, mislim si ajd koliko je popila spavat će do jutra. Ma vraga za dva sata evo nje opet :D

a sad sam se raspisala...sorry

crna123
    31. Svibanj 2016. 11:09

Jutroo!!
    Ne slazem se da ne bacit prvo mlijeko skroz, nego tek toliko damlaz jaki nestane.
    Mislim da ti nece odbit cicu radi flasic, ja svaki put kad idemo negdje nosim izdojeno u flasicu i nema problema. 
    Kao sto sam napisala prije par stranica, odkad su dosle RODE to se pocelo nametat samo dojenje. One su protiv apsulutno svega od sesirica, duda, flasica... Ne obazirem se na njih jer se samo izivciram, sta ima kog bit briga kako ja hranim svoje dijete 
    Unutra je samo u bodiju kratkih rukava, a vani bodi i hlacice i carape mada vidim da sei u tom znoji.

Simal susosjecam s tobom jer i ja jedva cekam te kasice.

ivchi87
    31. Svibanj 2016. 15:25

Tako sam i misla, izdojit malo ovog prvog da se ne zagrcava. 

Kikica, meni mali isto glavu zna istezat prema gore tipa dok se presvlaci i kad ga drzim na ramenu. Nadam se da nije zabrinjavajuce, nisam tom pridavala paznju. 
    I zna mi drhtat jednom nogicom ili rukicom ponekad, nadam se da je i to normalno. Jedv cekam pedijatra u cetvrtak. 

Evo zaspao je nakon 8 ujutro. Ja vec postanem tako zivcana da ne znam sta bi. Mislim da ga grci cijelo vrijeme kad place, budem na rubu snaga od bolova i ne mogu ga vise nosat, pa vec zivcanim na njega, i onda se sad maloprije najede i zaspe bez pogovora i mene sad pere griznja savijesti sta sam ga ostavila plakat u jednom trenutku a on mozda samo bio gladan (nije mi jasno kako nakon tolko hrane i visenja na cici). Nadam se da ce odspavat da napunim baterije jer ne mogu vise za danas.

Kakve flasice imate za kombiniranje cice i izdojenog? Neke posebne sta teze vuce ili standard?

simal
    31. Svibanj 2016. 19:41

ivchy87 nemoj se grist. Nekada ga moras pustiti da place. To sto je na cici nazalost ne znaci i da papa. Moj ju nekad samo cucla.

Ja koristim aventove bocice. Imam dudu 1 i 2. Vise mu 1 dajem da ipak vuce i sam.

SIMAL

Anee
    31. Svibanj 2016. 20:53

Mi imamo avent i kupili smo dr Browns, al nezz ne vidim neku razliku. Mislim da beba nema grceve nikako, osim sto sisa non stop. Vec zadnja dva dana je nervoznija i opet je na sisu non stop i povraca. Bilo me strah i posli smo kod dr., dr.misli da je sve oke. A ja nezz sto da radim, malo sisa, malo spava.. pokusavamo ga zabaviti sto duže da mu ne dam sisu al nema sanse.. strah me provati uvesti bocicu cesce da vidim hoce ga vise zasitit..

simal
    31. Svibanj 2016. 22:57

Curke, nadam se da će i vas zabaviti kao što je i mene :) :)
    https://www.facebook.com/braddleskearns/posts/10154345196974101

SIMAL

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.