Proljetne bebe/mame 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • maminosunce29
    05. Svibanj 2016. 12:27

ja njegovu robicu perem odvojeno s ariel sensitiv ne usudim se probat s omeksivacem jer mi s 6 tj dobio osip zbog beby ulja pa ped rekla nek mazem s laganim kremama pa se sad bojim reakcije na omeksivac a trebala bi pocet da se navikne nije da ga drzim bas pod staklenim zvonom

Pupa2
    05. Svibanj 2016. 12:30

Halila, joj vjerujem da ti je grozno. Meni je katastrofa to sto svako svako hranjenje imamo neki problem, uvijek se grci, place, malo pojede, kasnije ne znam jel gladan jos ili ne tako da imam osjecaj da se cijeli dan hranimo! A kamoli da mi jos visi na cici svo vrijeme. Ja ne znam sto bih ti savjetovala... Napravi onako kako mislis da je najbolje i za tebe i za bebu. Nije rjesenje da iti budes cijelo vrijeme nezadovoljna i isfrustrirana. 
    NMareN, mi preksutra punimo 2 mjeseca pa cemo tamo u utorak ili srijedu na cijepljenje. Rekla je pedica da pricekamo koji dan pa dodemo. Isto se nadam da ce proci bez nekih reakcija.
    Moj je jucer cak i odspavao preko dana. Stavila sam ga u sobu na nas krevet po sredini (da ne moze nigdje) i fino je odspavao. Skuzila sam da ga probude grcevi/crijeva i onda zaplace a jos uvijek spava. Uzmem ga i smiri se... 
    Ja jesam za to da tjesimo svoju djecu, ali ne namjeravam ga nosati po cijele dane. Kad ga muce grcevi i kad mu dosadi lezati na kaucu ili u viperu onda ga uzmem, ali na ono kenjkanje ne reagiram. Smatram da oni to vrlo lako prokuze i iskoriste. Mozda ne sada, ali kasnije svakako. Ne znam, mozda vasi tako ne placu, ali moj ima taj kenjkasti plac kad mu nije nista i samo bi se nosao. Da reagiram na apsolutno svaki kme, ne bih stigla nista... Moj ima dosta kme kme preko dana :D a nesto ipak moramo rucati, oprati ves, sloziti ga i slicno. Kad zaspe preko dana pokusam sto vise toga, ali evo prekjucer nije nista spavao. Po tome, trebala bih ga stalno nositi jer je stalno nesto kenjkao..Isto tako, navecer se zna uspavati na mojim rukama i kad ga spustim u krevetic on krene kenjkati. Ne dizem ga vise jer to nije pravi njegov plac i dam mu dudu i on malo negoduje ali zaspe. Ne smatram se losom majkom zbog toga. 
    Bude dana kad se vecinu dana nosamo, a opet, bude i onih kad je stvarno dobar i bez grceva. 

Sto se vesa tice-ja perem sve nase skupa. Nit je nase nesto prljavo i da sad tipa muz radi sa zivotinjama, autima i slicno, onda bih njegovo odvojeno prala, ali ovako mi nema smisla. Sto kaze NmareN, ne mogu nakupiti bas toliko njegove robe jer je sve minijaturno. Stavljam i omeksivac i deterdzent, do sada nista nije bilo, a perem tako od prvoga dana.

Lola, jel djeluj sta muckalica?

Inace, ima jedna super knjiga Velika knjiga razvojnih aktivnosti od rodenja do 3.godine i meni je super korisna. Ima svakakvih primjera kako se igrati s djecom do 3.mjeseca starosti... Igrice za razvoj sluha, vida, dodira i tako... Preporucam ju!

Sto se dohrane tice, daleko smo od toga, ali planiram s navrsena 4 mj krenuti. Tezak je za bocicu i mlijeko, nadam se da cemo s tim imati vise srece :)

Kamikazee
    05. Svibanj 2016. 13:26

Pupa, ja mislim da oni vec sad kuze! Mozda sam luda, mozda ne iskoristavaju to kak bi mogli, ali prefrigani su vec sad 😂
    I moj ima taj kme koji je onak: ak prodje prodje.

Znaci dobra je ta knjiga? Bas sam ju gledala pa nisam znala jel se isplati uzimati. Hvala ti za preporuku!

Lola29
    05. Svibanj 2016. 15:23

Pupa slazem se s tobom u potpunosti, svatko zna sto je najbolje za njega i njegovo dijete. Ja mislim da to nosanje po rukama nije najbolje ni za mene ni za njega, moze mi svatko pricati sto hoce, ali sva djeca se vole nositi po rukama i samo je stvar koliko ces im dopustiti i naviknuti ih na to. Treba njima uvoditi red od prvog dana i stvarat navike, sigurno da nece biti vidljivih rezultata, ali s vremenom bude, samo treba biti uporan i ustrajan. To isto kad bi reagirala na prvi kmeee ne bi stigla niti na wc otici nekad. Uostalom djeca moraju malo plakati, tako im se pluca razvijaju 😀

Ja njegovu robicu perem odvojeno, jos uvijek bez omeksivaca na 40 s duplim ispiranjem. Omeksivac cu pocet uvoditi s bar 3 mj.

Sto se tice muckalice ne znam sto bi rekla. Cekam danas 19h pa cu vidjeti dal djeluje. Prekjucer je imao nesto malo grceva i mislila sam kako jucer nece imati uopce, a na kraju jucer opet klasika od 19-20:30 grcevi. Ne znam koliko treba proci da pocne djelovati, ali dajem mu od pon i mislim da bi vec trebalo. Inace preko dana ih nema uopce, onih nakon obroka i prije stolice. Dat cu sansu muckalici jos do kraja tjedna pa cu vidjeti sto dalje, ako uopce ima dalje 😒

Maminosunce dobro dosla.

• maminosunce29
    05. Svibanj 2016. 16:46

lola hvala zao mi kad cujem za grceve mi to prosli al sad zubici i uvijek nesto

TinyBabyToes
    05. Svibanj 2016. 18:10

Maminosunce, ja sam sad uvela omekšivač, jer mi je baš nekak smrduckala roba pogotovo tetre samo sa tekućim praškom ( ne znam možda je do mašine) i ništa joj nije za sad. Jedino još uvijek perem odvojenog od našeg veša, samo zato šta me svi pile s tim da se mora, a zašto ne znam. Isto kako je Pupa rekla nije da nam je veš zmazan od ne znam ni sama čega. Uspijem napunit mašinu donekle (tetre me spase ) a bodije ima foru da svaki put kad ju presvlačim nakon šta ju očistim se popiški :D koji put stignem spasit koji put ne heheh
    Robice imamo dosta, pa ajde bacim prat da stignemo još iznosat svega po malo.

NMareN je upravu, tko može neka se bar do dućana izlufta i odmori malo, meni dobro dođe i tih pola sata odmora.

Moja baš i nema nekih kme kme za bezveze koliko sam primjetila i koliko sam je do sad skužila. Ako ima onda je to navečer kad se u kindač spremi, malo kme kme neki koji razduži al nakon toga sama zaspi. Ovako svaki plač baš znam da nešto hoće ili joj ne paše. Preko dana je i ok, ima period da leži u kolicima i gleda okolo ako ne spava. Nije baš neka plačljivka ako nije potrebno Čekam to vrijeme kad ću je moći zabavljat tako da dubim na glavi i radim zvukove, jer sada još ne kuži i ne zanima se za takvo šta. Samo je lampe za sad zanimaju :P

I curke, sve ste dobre mame ;) za mene su dobre mame one koje vole svoju djecu! ni bitno jel peglate njihov veš, perete ne perete, čim ih hranite ili ne, tako da ne zamarajte se! Evo ja se ponekad pitam isto jer se pitam da li išta dobro radim. Strah me dal ju uopće držim kak spada pa da joj ne budem kičmu zeznula, ne steriliziram sve i prokuhavam svaki put i sl.

Eto sad ko se žalio za poduži post još sam neš htjela napisat, al pišem u ratama pa sam zaboravila šta ste pisale hehe

• maminosunce29
    05. Svibanj 2016. 21:10

neznam probat cu i ja nadam se bez reakcije prvo cu malo pa povecavat kolicinu, kako stojite s uspavljivanjem svojih mrvica

Ninachh12
    06. Svibanj 2016. 02:00

Ja od pocetka perem njen ves odvojeno sa ariel sensitive i silan sensitive pola cepa na pranje. Imam hrpu naslijedene robe i hrpu je robe dobila tako da relativno uspijem napuniti perilicu. 
    Uspavljivanje? Kako koji dan puhne vjetar :)
    Vecinom na rukama uz pjesmu jer je vecinom nervozna. A jedno 2 puta sam ju uspjela u kosari uspavati..kako ti uspavljujes?

Ninachh12
    06. Svibanj 2016. 02:03

Tiny-potpisujem ovo da je dobra mama ona koja voli svoje dijete 😊

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.