Proljetne bebe/mame 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    TinyBabyToes
    22. Rujan 2016. 10:35

Kriszta hahhahaha zaboravila ti pitanja ponjet sa sobom 
    Ah, nisam ni ja bolja, isto zaboravila, samo je srećom muž mislio za mene pa ponio heheh

Crna ma nemaš se šta brinut, svako radi kako misli da je najbolje, a sve to dođe na isto, da su svi živi i zdravi ;)
    Ja osobno nisam mislila nudit mlijeko jer ni mi baš ne pijemo mlijeko. U frižideru mi stoji da imam za kavu, pire i sl. Ne sjećam se kad sam baš popila čašu mlijeka. Ponekad me dođe želja, popijem i onda me boli želudac još bar dva sata nakon toga.
    Do godine dana ću joj s AD-om mješat ove Line i sl, a kasnije mlijeko za kraš ekspres i tako to.
    Naravno to sad kažem, tko zna šta ću nakraju.
    Tako sam rekla da ću uvest dohranu da krenem sa žitaricama, pa povrćem i zadnje voće nakraju sam sve zbrda-zdola napravila jer neće ništa 

• iv-ka
    22. Rujan 2016. 12:21

Pozdrav cure! Opet me nije bilo zadnjih dana, nekako ne stignem...

Evo ovako po sjecanju...

Sto se tice kuhanja, ja kuham skoro svaki dan, i to uglavnom neke saftove jer u to ne moram stalno gledat a i svi ukucani u razlicito doba dolaze s posla pa se ovo moze podgrijavat kad tko hoce. Evo danas na meniju pileci saft i tijesto 😁

Crna, u knjizi Vase dijete od Penelope Leach sam procitala da se mogu obroci pripremati sa kravljim mlijekom, ali da ono nikako ne smije bit glavno mlijeko u prehrani.

I mi smo poceli s krutom hranom, i tiny, sve sto si napisala isto je i kod nas, nece i nece. Pokusala sam joj dati i AD ali nece ni to. Stvarno ne znam sto cu, cice izgleda presusuju a micica me zeza s drugim jelom 😩

crna123
    22. Rujan 2016. 12:34

Ne naravno da nije glavno al ajde sad mi je jos lakse kad i to procitam.ivka imam i ja poznanicu kojoj je mala sa 6 mj polako odbijala cicu bila joj je igra samo a ad joj nije mogla davat jer djete ni jednu bocu nije htjelo nevjerovatno. Za pit joj daje na casu jer ovo nece. Muku muci al...

TinyBabyToes
    22. Rujan 2016. 13:29

Ručkovi... uhvati me nekad da ništa ne radim, jednostavno nemam volje za ničim, muž ima tople obroke na poslu pa onda zapravo ručak ostaje za mene samo :P
    Al evo danas se zabavljam s piletinom i mlincima 

Iv-ka ma počet će papati, sve joj je to sad novo. Al malo me sad tješiš, nisam jedina u mukama s kašicom 

mamasita4
    22. Rujan 2016. 14:05

Evo jednog recepta s indexa:

Ako vaša beba nije preveliki ljubitelj povrtnih kašica, uvođenje mesnih kašica kombinirajte s voćem, najbolje jabukama. 

Sastojci:

100 g pilećih prsa

1/2 jabuke

Priprema:

Meso nasjeckajte i kuhajte zajedno ili odvojeno od jabuke.

Kada je meso kuhano sitno ga nasjeckajte, jabuku propasirajte i pomiješajte s mesom.

Ako ste kuhali odvojeno jabuke i meso, kako bi razrijedili kašicu dodajte vodu u kojoj se kuhala jabuka kako bi dobili na slatkoći.

Piletinu možete kombinirati i sa marelicama ili kruškama, a odlično će se kombinacija voća i piletine slagati i s mrkvom.

Poslužite bebi :)

Ne znam bi li ja ovo probala, al ako nekome miriši nek proba....:-)

Halila
    22. Rujan 2016. 15:36

Tiny, sretan ti rođendan!!! 🎂🎁😘🎈

crna123
    22. Rujan 2016. 15:51

Treba se neko sjetit tiny sretan najsretniji :)

crna123
    22. Rujan 2016. 15:52

Trebalo je bit treba se neko sjetit, tiny sretan ti!

Halila
    22. Rujan 2016. 15:58

Crna, tu smo negdje. Slično razmišljam. Neću ni ja čekat godinu dana vjerojatno. 

Mi danas bile kod pedijatrice. 7 kg ima i 68 cm. Rekla je dr da se idući puta vidimo s 9 mjeseci i da se ne bi čudila da joj Iris ušeta u ordinaciju tad. Kaže da je jako napredna i da bi mogla brzo prohodati. Smijemo sjediti. Cijepljenje je prošlo super. Nije ni trepnula, kad ju je pohvalila da je hrabra, pustila je koju suzu, al čim sam ju podigla bilo je dobro. Vadili smo i krv, čisto da ju prekontrolira, sutra će bit nalaz. I to je to. Rekla je da možemo uvest bijelo meso i Bebimil 2. Uglavnom, sve super.

• Kriszta
    22. Rujan 2016. 17:11

Ja sam jučer sama s njom išla na cijepljenje,jer zadnji put nisam obratila pažnju na termin i vrijeme i muž nije mogao sa mnom,ustvari nitko nije mogao. Tako da sam sama  bila i kao da je osjetila ljubav moja,bila je predobra 

Što se dohrane tiče,cure držite se,znam da je jako teško. Mi smo se mučili sa mlijekom ( sika i AD),tako da znam ,da je psihički jako teško,ali mora i to proći . Držim fige ,što prije!

Moja malena se jako osula oko usta,ali strašno. Bude tamno crvena fleka/fleke i onako suha koža. Poslije dohrane još više,kao da žari. Možda joj i to boli,ne znam. Malo sam istraživala,pa kažu da može biti od: zubi,kad previše slini ( a kod nje ko slap),na neku namirnicu ( kiselu ili slatku) reagira koža i kad je hladno vrijeme još se dodatno pogoršava. Stalno brisati,da bude suha koža ( ja moram onda svakih 30 sek.brisati)Nikako brisati sa vlažnim maramicama. Bepanthen krema kao dobra za suhu,nadraženu kožu,a od mustele isto imaju neku kremu. Moram danas do ljekarne..obrazi su joj crveni isto ajme..

Kravlje mlijeko...tu isto ima više "vjerovanja". Kako mama misli tako će biti :)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.