Proljetne bebe/mame 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ninachh12
    25. Srpanj 2016. 09:40

Ivchi-sve smo probali, cim ju pocnem spustati nastupa vristanje. Nocas je spavala do 3 na meni, od 3 na jastuku pored moje glave. Dosad je spavala iskljucivo u kindi. Nadam se da je to samo faza?!?

Mamasita-a cuj, izdrzala si 3 mjeseca i to je super. Budi ponosna, a jos malo pa krece dohrana, nemoj se uopce stresirati :) slazem se s tobom u potpunosti, nama je s jednim tesko, a kud ti s dvoje. I znam da cu se predomisliti za drugo, ali za sad samo pricam kako nema sanse. Drzi se ti, dodi se tu nama ispuhati kad je tesko :*

Halila-ipak nismo prosli taj los period. Vecinom su dani okej, 2-3 puta po pola sata odspava, ali noci su ocajne. Svaka tebi cast sto si muza pustila van. Ja nebih. Moj je jako umoran stalno, a i nema neku volju da ode van, ali da mu padne napamet rekla bi mu da jednu noc on ide, a drugu ja. Brzo bi se predomislio. 

Tiny-nemoj ti nikakve oklade spominjati i coprati nas sve 
    Tretman sutnje je urodio plodom :D :D

Ja mislim da sam ja ovdje najgora zena   moj muz je poljoprivrednik-ratar i vise manje radi od 7-7 svaki dan, i dok dode kuci ide pod tus i cim izade iz tusa dobiva malu. Pa meni je gore s njom nego s njim. Ja se psihicki umorim vise nego on fizicki. A i krenut cu na faks i posao pa bolje da ga ne navikavam na to da cu ja sve raditi :P eventualno kada je jako jako umoran onda ga stedim. Jednom smo se posvadali i rekao da je meni bas super doma i dobio je ponudu da ostane cijeli dan solo s njom, a ja cu vani kosit travu i njegove poslove. Rekao je da se ne usudi. :P
    Dobro je sto svekar i svekrva poticu njega da sto vise bude s malom i sto paze da ja ne budem preumorna :P

• Anna123
    25. Srpanj 2016. 10:01

Jutro cure! 
    Mi već dosta dugo spavamo cijelu noć, tipa mjesec dana. Budio se oko 5, a sad spava i do 7:30. Zaspi oko 21h. 
    Mužu sam ga ostavila nekidan, ljudi moji! To je bilo takvo urlanje da tako nije plakao ni kad je bilo cijepljenje prije mj dana. A on ga ne zna smiriti, samo šeće s njim i to je to, ne zabavlja ga, ne odvlači mu pažnju. Ja ga uzmem, on i dalje urla i ja pred ogledalo s njim i pričam mu nasmiješeno, glasno i onda se vidio u ogledalu kak plače i smiri se u roku 3 minute. =)
    Stavljam ga u baby gym i tako se zabavlja, pustim ga da se sam igra, kad vidim da je kenjkav malo se poigram s njim i nastavim dalje raditi ili odmarati dok se on igra. Eventualno ga prebacim na trbuh dok mu ne dosadi, pa onda opet na leđa. Na rukama mi je samo kad treba podrignuti ili ako se ne može sam uspavati, to nam je novost koja će, nadam se, potrajati. 
    Eh, da,  primijetila sam da mu je lijeva strana aktivnija nego desna, sve radi s lijevom rukom, a s desnom slabo. Kako da to ispravim, jel mi može netko ukratko pojasniti?

ivchi87
    25. Srpanj 2016. 10:32

Ninach bas grozno, nadam se da ce to sto prije proc. Nisam inace za ostavljanje beba da placu, al mozda ces morat kad te tako zeza... jer ti neces vise moc cijeli dan i cijelu noc. Boze pa kako se ne izmori pa da ni ne skuzi da si ju spustila. Nadam se da ce stat za koji dan, to je stvarno tesko. Moj je bio takav do jedno mjesec i pol ali samo preko dana, noci su uvijek bile ok. A i to preko dana mi je bilo dosta da budem luda.

Ja se ne mogu na muza pozalit, puno se promijenio, dodje oko 6 s posla i onda je angaziran oko malog do 10, naravno uz mene... al ja sam ljubomorna ipak jer npr njegova nedjelja je izgledala ovako: budnjenje, beba, dva sata bicikla, radjenje rucka, spavanje sat vremena, kosarka sat i pol, kupanje malog... a moja nedjelja: mali i ultimativni vrhunac dana - tusiranje. A najgore sto kad i odem tipa do king crossa a znam da imam dva i pol sata do hranjenja, ja se vratim i prije jer mi je dosadno vani i samo mislim kak se on mozda place jer je ozednio... Ono kao kenjkala bi kak sam ja jadna i kak nikam ne idem samo da me se zali a bezveze mi opce otic i dosadno mi svuda :D ja bi bila najsretnija da mogu s malim salabajzat, valjda ce i ta njegova deracina u autu prestat.

Kad sam kod toga u autu, ja sam si vec pocela mislit da nije u sjedalici problem? Imamo cybex cloud q, i u njoj je beba dosta stisnuta, bar ova moja lagano pretila. Ovako kad vidim jaja na necijim kolicima cini mi se to dosta komotnije. Kako vasi izgledaju u jaju? Sve me strah da je njemu to neudobno, al kvragu pa trebalo bi bit ok do 13 kg...

Halila
    25. Srpanj 2016. 10:36

Anna, i moja curka više koristi lijevu ruku i kad se okreće na trbuh, uvijek je to preko lijevog boka. Pitala sam pedijatricu, rekla je da je to ok, jer je uvijek jedna strana "dominantnija", bitno da lovi igračku i desnom rukom ako joj ne dam u lijevu. 

Ninachh, ma nisam ga baš ni pustila van, otišao je "samo na cugu, vratim se do ponoći". U pola dva zovem, ne javlja se. Možeš mislit koliko sam bila oduševljena kad se vratio oko 4-5 ujutro, pijan ko svinja. Rekla sam mu samo "Probaj još koji put tako pa ćeš vidjet hoće li te tko dočekat doma." 

Tiny, tvoj muž je onda super! Moj nikad ne dođe kad kaže da će doć. Kasni barem sat vremena. Ili pošalje poruku "sad krećem" pa ga nema još dva sata. Zato i jesam alergična na njegove kave. Uvijek sam mislila da će se to promijenit kad dođe dijete, ali ništa od toga. Nekad sam baš jadna.

crna123
    25. Srpanj 2016. 10:43

Sve smo tu negdje oko slicnih situacija u svemu... ma probala sam sve prek dana zaspi svakih sat i pol cak i sama u kolicima igra se i kad dode do sat i pol nakon svega dudu i spava al navecer brate mili koda da postane demon... osim jucer malo smo se igrali i dva puta uspavala na rukama i nakon drugog spustanja spava ono preporod...mi imamo jaje od kolica i dosta su komotna. Ne znam dal zato kaj je mala il su tak komotna cijela. Jucer sam imala izdojenog mljeka jer su mi se napunile dok smo mi salabajzali po bosni pa sam umutila rizine unutra sve je pojela i pocela vristat a ja nemam vise i nista na cicu... ne znam kad se probudila po novi bila sam prestrgana da vidim dal je idta duze spavala inace svaka dva sata je budenje

ivchi87
    25. Srpanj 2016. 11:03

Halila, Tiny je sretnica, mislim da ovo kakav je tvoj je uobicajeno kod muskih. Pola sata nakon onog sta je reko da ce doc je u biti vrijeme kad misli doc, a onda mu se to oduzi pa dodje sa sat vr kasnjenja. Vise puta kad je bas prekardasio sam znala pomislit da se iskreno nadam da mu se nes dogodilo jer ce mu se inace dogodit i nesto gore kad dodje. Eh sad sam vec pomalo oguglala.

• Audrey2016
    25. Srpanj 2016. 11:21

Mame koje zamrzavaju....po koliko zamrzavate i kako? Uzet ću ja plastične posude od aventa i vrećice ali ne znam po koliko jer ako se dodaje u hranu, koliko dodajete?

TinyBabyToes
    25. Srpanj 2016. 11:21

Ninachh ajoooj još joj traje ta faza? Nadamo se da je faza i da će proći što prije, pa već i dugo traje? Možda kad bi preko dana uspijela više odspavati bi lakše i navečer zaspala?
    Tako je bar moja, primjetila sam da otkad spava preko dana bolje, navečer bude ok. Čim joj zeznem dan ( najčešće s gostima ili izlascima sim pa tam) i ako ne odspava na miru, večer bude koma, kao ona dva dana :/

Anna cijeli ovaj dio kao da sam ja pisala tako je i ja ostavim sad u baby gymu, kad joj dosadi zove ona mene pa se nas dve još poigramo...
    I moja više radi s lijevom nego desnom, to smo neki dan primjetili... Primi ona normalno igračku s desnom i drži, ali kad god joj nešto ponudiš ona prvo krene s desnom hvatati. Mislim da dok hvata i sa desnom da nije ništa zabrinjavajuće, eto i Halila me sad malo umirila s tim šta je pitala pedijatricu.
    Samo je probaj poticati da više radi i s desnom stranom tako da je s igračkom zabaviš i sl.

Ivchi ti bi radije da te se žali ha? heheheh
    Ma vjerojatno ti je problem što se ne možeš opustiti jer si napeta šta moraš na sat gledati, tako i izgubiš volju za ičim...

Halila imala sam jednog takvog, rekla bi sigurno i goreg, tako da znam kako ti je. Ludila sam i dok smo samo nas dva bili, kako bi tek da je dijete bilo ne želim ni pomišljat... Nema tu pomoći, svaki put se ista priča vrtila u krug, zidovi su već naučili priču napamet . Ne vjerujem da bi se on promijenio,ma koliko god se ja nadala tomu, ni da je dijete dobio.
    Neki se stvarno i promjene, dođe im iz guzice u glavu tako da se ne treba odustat nekima treba prije nekima kasnije da odrastu hahahah

• Audrey2016
    25. Srpanj 2016. 11:41

Konzultirala sam se sa sestrom,prehrambeni tehnolog o i kaže da koristim posudice za urin. Sterilne su i praktične.ona kaže da je prvo bebi dala krompira i da je pravila pauze od dva tjedna s uvođenjem nove namirnice

crna123
    25. Srpanj 2016. 11:43

Ja zamrzavam u ono za led i izvadim kad ide jest kocku dve prakticno mi i brzo. Otopi se za 15min

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.