Maya-mozda se samo malo ponuda-potraznja poremetila. I moja zna biti nervozna nakon hranjenja, nisam to povezivala s tim da je gladna, nosile se, plakale, vikale dok nije zaspala i onda se probudila normalna i nastavile u istom ritmu ko prije...
Drzim fige da ne izgubis mlijeko..jel nakon hranjenja kad stisnes cicu/bradavicu curi mlijeko?
Moja beba nekad kaki kod svakog hranjenja, nekad jednom dnevno pa onda jedan dan ne, ali onda baš napuni pelenu, bodi, hlače sve. Njegovo kakanje općenito probava ovisi o mojoj prehrani. Ako ja imam vjetrove- on ima grčeve. Jako mu smeta kad ja jedem mlječno to je onda plač. A zadnjadva dana ja jela kompot od jabuka očistilo nas oboje :-).
Maya30
Dobila sam od pedice neku knjigu bebivita sponzor i unutra piše da komorač, krumpir, batat, tamnozeleno lisnato povće i mrkva dokazano potiču proizvodnju mlijeka. Probaj to pojačat u prehrani.
I moja ima vodenastu odpocetka nitko jos nije reko da to nije ok i to svaki dan ujutro jednom dnevno,mozda od tog caja nezz..
Neko je spomenuo izdajalicu ja ne mogu tako puno moram skupljat par dana ak idem nekam da joj dam ko i sad za krstitke vec skupljam 😁
Mustelu cu onda i ja kupit za more, necu ni citat ni trazit vise
Kupam ju predvecer isto al takve borbe vodim valjda voli vodu i kad ju izvadim place se koda ju neko kolje nemrem ju umirit pola sata i spava sam u bodiju kratkih rukava jer se stalno otkriva i kao sta sam napisala od znoja dok sam bundala je dobila pristice jadnicak..
Robu odavno perem s nasom i normalni omeksivac i nista joj nije.
Hahha suosjecam s tobom, cim zaspi ja kavu cigaretu i evo jee, ah sta ces znaju oni :)
Zab sam napisat ad sad dajete i ja imam jednu kutiju sastrane za svaki slucaj, znam da je rano sad al kad mislite s nekim kasicama krenut 3-3,5mj il kasnije?
UV zastita pitala sam to dvojicu pedijatra, nikako izlagati suncu, sesiric na glavu, a ruke i noge mazat s UV faktorom 30: jedan od njih je preporucio Avene i Daylong. Sad ne znam dal reklamira ili su ti stvarno najbolji za djecu. Ovaj privatni mi je rekao da ga slobodno kupam u moru ovo ljeto kad jako ugrije da beba pluta i pliva 😀 ne znam kako je mislio da to izvedem jedva ga okupam u kadici doma.
Zastita od komaraca kupila sam onu mrezicu za kolica kad smo vani, a po doma zabarikadirati i ubijati. Ne mislim jos nikakve kemije spricat oko njega.
Oblacenje za spavanje meni je isto problem, spava u bodicu dugih rukava i dugim hlacicama jer se stalno otkriva, a pokrijem ga samo tankom dj dekicom, nisam pametna 🤔 Ne djeluje mi da mu je vruce nego eto radi sve moguce po kreveticu dok se ne otkrije. Cime vi pokrijete nocu?
Bljuckanje moj mali nije nikad do sad bljuckao, ima dva i pol mj i sad zadnja 3 dana bas se zna jako izbljuckati ko da povrati doslovno sve sto je pojeo? Ne znam jel to zabrinjavajuce s obzirom da nije do sad nikad.
Uv zastita - Green People bih koristila vjerojatno od iduceg ljeta...
Ovo ljeto kompliciram samo zato sto im je koza jos tako tanka, a k tome je mali svijetle puti i svijetlih ociju. I kad sam procitala da te nano cestice dokazano mijenjaju DNK strukturu, a nije istrazeno jos kako i sta tocno rade dugorocno jer je tek sve to krenulo ne mogu se praviti da to nisam procitala.
GP, Avene, Daylong, Vichy, dmov Babylove (ne sundance kids!) su svi mineralni, ali imaju nano cestice. S time da su svi preko 100kn osim Babylove koji je 22kn krema i 50kn mlijeko, tako nekako. Vjerojatno ima jos krema koje nemaju sve to, ali ja sam nasla samo Mustelu koja je stvarno preskupa 😔
Eco.kid ima gdje dm ima OTC odjel. Inace ima i bio&bio samo kad sam trazila prije sljemena nije bilo. I ljekarne neke imaju, negdje sam vidjela popis ljekarni po HR, valjda na fejsu.
Koliko beba ml treba popiti - meni je ped objasnila kako da si racunam pa mozda nekom pomogne. Racunica je za 24 sata.
Beba na svaki kg mase treba 100 kalorija. Racuna se da mlijeko (ad, majcino) ima 70 kalorija u 100ml. Tako bebi od 6kg treba 600 kalorija u 24h, znaci 600/70=860 ml i ok je plus/minus 20%.
Sortiraj odgovore
Najstariji