Proljetne bebe/mame 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Halila
    16. Lipanj 2016. 15:50

Jeste se raspisale, sve sam već zaboravila.

Prvo pitanje, vi cure koje pušite, koliko dnevno? Mene vuuuuče cigareta, a pokušavam ne pušiti dok još dojim, iako sam par puta posustala. Navodno da se može dvije dnevno i nikako neposredno prije dojenja/izdajanja..?

Za spavanje ju oblačim u bodić kratkih rukava i vreću. Ne pokrivam ju dekicom jer se bojim da će ju prevuć preko glave, što redovno napravi kad popodne spava, al tad ju ja imam na oku. 
    Nakon kupanja, kad krene oblačenje, to je u većini slučajeva vriska ko da joj ne znam šta radimo.

Sad smo dvije noći super spavale, od 22 do 6, i onda još do 9, a ovu noć opet koma... buđenje svaka dva sata. Čitala sam o onome, što si ti, Kriszta, pisala - skok u razvoju.. bila sam uvjerena da je to to, a onda je opet počela spavat kao inače i sad opet isprekidano. Nemam pojma u čemu je fora. Nismo ništa mijenjali.. možda ovo ludo vrijeme utječe na nju.

Mi kupamo u 21 sat tek, jer i kad sam probala ranije ju okupat i spremit spavat, nema šanse da zaspi prije 23 sata. Sada već dulje vrijeme zaspi oko 22 i to mi je super.

I btw luda sam od komentara sa strane... dijete je žedno, moraš joj dati malo soka... i nikako objasnit da joj ne treba dok dojim, iako joj povremeno dam malo vode, obično nakon ad-a, a sokovi idu nakon navršena 4 mjeseca. No,kao da zidu govorim.

Netko je pitao za dohranu, mi ćemo s navršena 4 mjeseca krenut s kašicama i onim žitaricama nekim tipa čokolino, što se s vodom slažu (misim da je heljda, proso i riža il tako nešto). Nadam se da će htjet to jesti. Uz to ću svakako još dojiti nadam se bar do navršenih 6 mjeseci, a dalje ćemo vidjeti.

ivchi87
    16. Lipanj 2016. 16:19

Sto se tice spavanja ja svog nisam ni stavljala na bok, on se otpocetka okrece sam na ledja. A skuzila sam da voli na trbuhu spavat, i preko dana mi to bude spas zadnjib par dana, al me strah pa ga evo upravo pratim. Mada smo svi mi spavali na trbuhu al ja se ne mogu opustit, mama mi kaze da sam luda. 

Kasice i sve ostalo ako ce sve bit ok s kilazom i cicama necu prije 6. Mj. Jedino cu za cajeve i vodu razmislit sad preko ljeta.

ivchi87
    16. Lipanj 2016. 16:23

Odnosno razmislit cu ako se ovaj moj smiluje pa prihvati flasicu. Jesu vasi odma htjeli? Moj samo lize, uopce mu nije jasno koji mu vrag to guram u usta... duda isto nula bodova, za njega potpuno nepotreban asesoar, bolje je derat se iz petnih zila nego zvakat dudicu. Ja neki dan kod pedijatrice i on se place nakon pregleda kad sam ga oblacila a pita me neka zena: kaj on nece dudicu? Reko oce al ja volim da se dere...

crna123
    16. Lipanj 2016. 17:14

Ja pusim znam da nebi trebala al...ni moja nikako na trbuh odma plac.. ja planiram s 4 mj uvodit pa cemo vidjet kak ce bit... moja cucla samo sesiric, cicu bas i ne jer ne zna. A dudu evo imamo doma 5 komada i samo jednu oce a ta nije nikakva marka i ne znam odkud je bocicu oce zasad imam dr.brown dalje nisam ni probala zasad

Halila
    16. Lipanj 2016. 18:08

I bočicu i dudu imamo Nuk. Dala sam joj jednom Aventovu dudu, nije joj baš nešto. Stalno joj ispada.
    Bočice isto samo Nuk. Ima i jednu Babylove al iz te ne zna piti.

Ninachh12
    16. Lipanj 2016. 20:15

Halila-i mene maltretiraju s tim "dijete je zedno, kada mama ode dat cemo ti vode da utazimo zed na toj vrucini" I onda se lijepo nasmijem i kazem "e sad znam kom necu dijete ostaviti na cuvanje" bas su ljudi bezobrazni. Svaki put kad ona pocne plakati komentar je da je  zedna. Auf!

Curke, jel tko razmisljao o nosiljkama? Ergo, flexi tai, ring sling? Jel misli tko ista nabavljati?

• Anna123
    16. Lipanj 2016. 21:23

Krizsta, evo dobili termin 10.8. =) hvala na tel broju! 

Halila, meni patronažna rekla kao da nije pametno, ali mogu kao 1-2 uz kavu. Ali ja sam išla u nedozvoljeni. Prvi dani su nam bili stresni :P 

Ninach, ja planiram koristit maramu koju još čekam da dođe. :) 
    A za zimu ergo.

• Kriszta
    16. Lipanj 2016. 22:04

Evo redom:

Nalazi su dobri,tako da ,kaže pedijatrica skok i trauma od toga što smo se "selili"svaki dan,dok su kuću renovirali itd.su razlozi,što nije dobila na kilaži i plače. Bebe trebaju rutinu,a njoj se sve pobrkalo i zbog toga je bilo vrištanje,plakanje,ne spvanje i da je odbijala jesti. S jedne strane sam sretna,jer HB nije ništa ozbiljno,s druge strane sam ljuta na ljude oko mene ,što su dogovorili to sve dok je ona tako mala. Prvo su nam ljudi iz  firme,koje su radile rekli,da ne moramo se seliti ,jer neće biti ni buke,ni prašine. Moš misliti,svoje misli nisam čula,a o prašini da ni ne pričam. No dobro prošlo je ,ali mi je malene jako žao,sigurno joj je bilo stresno , s druge strane već 3 tj se mučimo da sve vratimo na staro!

Pušila jesam prije trudnoće,pa sam prestala i sad još ne pušim. Bila sam strastvena pušacica,ni meni nije jasno,ali me zasad još ne privlači,pa ni ne forsiram,ali ni kavu ne pijem. Pušačice će taj dio shvatit :)

Poslije kupanja isto kod nas urlanje,nemam pojma zašto,ali baš svaki dan cirkus...ili su već umorni,ili znaju da moraju na spavanje,  pa ne žele  ili su uživali u kupanju..:) 

hahahahhahah Ivchi voliš da se dere :)

Ninacch imamo maramu,ali već mi je sad teško u tome malenu nosati..mogu,samo na kratko,tako da ne znam za klokanice...nešto moram smisliti,jer više baš i ne voli košaru/kolica,jer ne vidi van. Jel vi znate kad smijemo početi koristit onaj drugi dio kolica,taj sportski. ,onako pušteno furati,ali ne skroz,nego malo podignuto! Kontam da prije 6 mj,ali kad točno?

Mislila sam kupiti umjesto kišobran kolica ,nešto između kiš.kolice i obične,koju možeš sa jednom rukom spremiti,lagane su,ali nisu tipična kišobran kolica,jer imaju vuiše položaja.
    Muka mi je više,da kad god želim do grada,moram rastaviti kolica pa vuči sve sa sobom.

Moja neće piti ni vode ni čaja i rekla mi je danas pedijatrica,da nema veze,ja samo trebam nuditi,ako neće nije bed,ni to što je na AD,kao i to pravim sa vodom,pa dobije ona dovoljno vode. 

Dudu varalicu Nukovu imamo i voli jako :))) Zaspi sa njom a za pola sata nađem je na drugoj strani kreveta. Pljune dudu tako daleko ;)

simal
    16. Lipanj 2016. 22:56

Pozdrav curke,

stvarno ste se raspisale.

Maya30 kad je pizdek imao oko 2 mjeseca ja sam imala isti problem s dojenjem i kao što je Ninnach rekla malo su se ponuda i potražnja poremetile. Samo nastavi dojiti doći će to na svoje. Daj mu nek sisa, sam će si povući i vidjet ćeš za dva dana će biti mlijeka koliko treba.

Što se tiče vode ja malom dajem čaj ili vodu. Prvo zato što ne kaka redovito a drugo zato što je vruće pa da mi ne bude žedan. Ne popije puno ali vidim da mu paše.

Pušenje...mmm pušenje...ja sam bila strastveni pušač i već par dana kada pizdek zaspe znam si zapalit jednu ali mislim da nije to dobro. Jedva čekam da prestane dojiti. 

Već dva dana malac je non stop gladan. Prestane papati i ruka je odmah u ustima. Vuče nenormalno! S obzirom da će u pon navršiti 4. mjeseca odlučila sam mu sutra napraviti kašicu od riže s vodom i mojim mlijekom. Pa ćemo tako pomalo.

Meni su aventove dude super. Baš zato što nisu stalno u ustima. Kada mu se cucla drži ju kada ne samo mu padne i nemamo problema. Naučio je na to. Živim u uvjerenju da ćemo ih se lako riješiti zbog toga.

Mi se već dva tjedna vozimo u sportskom dijelu. Ima mogućnost da se spusti na nulti položaj i vidim da mu je super jer vidi okolo.

SIMAL

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.