Proljetne bebe/mame 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Anna123
    16. Lipanj 2016. 10:39

Kriszta, hvala! Eh, ne mogu se oni nejavljat koliko ja mogu zvat, ahaha 
    Sretno danas na kontroli!! 

Tiny, noćas smo zajedno hranile bebe u isto vrijeme:D

Moj mali je napunio 2 mj prije 2 dana... a isto tako cijele dane gura ruke u usta, svaih sat i pol bi jeo, osim po noći.. nahranim ga sa 150 ml, gura rukice u usta - ponudim mu vode ii čaja, krene halapljivo vući pa kad skuži da nije to što je čekao, napravi grimasu kao "wait a minute, šta sam to sad progutao?!". i šta ću, napravim mu dohranu od 50 ml - NIJE ni to DOSTA! Onda mu više ne pravim jer stvarno mislim da mu je dosta 2 dcl jer inače pojede 150 i spava ko beba, nekad pojede i manje i odvali 2 sata. Onda šećemo, pjevam mu, on naravno gleda kao riba, ne planira spavati. Ajde, rekoh, barem ne plače, samo je budan. Šećemo pola sata, nekad i sat vremena pa zaspi, ali zaspi tipa pola sata pred vrijeme za klopu. I onda opet ispočetka. =) 
    Tako je to izgledalo jučer kod nas, vidjet ćemo danas.
    Joj, ja se raspisala :D je li moguće da je to skok, iako ima 2 dana kak je napunio 2 mjeseca?

I da, jel još koristite baby omekšivače ili perete s ovim običnim? Ja još baby koristim, ne znam do kad?
    E da, jel vaši malci ko da vam čitaju misli? npr., vidite da mirno spava i pomislite "ah, sad zapalim i popijem kavicu barem 10 minuta u miru", ali beban kaže da ipak to neće moći! Zašto bi mama imala 10 minuta za sebe?! :D

Ninachh12
    16. Lipanj 2016. 10:51

Dobro da imamo kamikaze pa se mi ostale ne moramo trgati i traziti uokolo 😄😄 salim se malo, dobro dode preporuka, di se kupi onda taj od mustele i eco kid sprej?
    Ja ne mislim nista koristiti zasad, ali da se nade pri ruci ako dode najezda komaraca ili ako budemo prisiljeni na suncu bit iz bilo kojeg razloga :)

Daktarin moze samo na recept, a s obzirom da pedice nema onda smo uzeli rojazol. Nadam se da bude brzo proslo :))

Kristza-mi isto kupamo tako rano, malo prije 8 ide na nocno spavanje..a oblacim ju u dugi bodi i hlacice pamucne i pokrijem malo s dekicom. Kod nas jos uvijek nije jako vruce, sad bas ovih dana stalno puse i kisica pada..

Tiny-meni je apsurd govoriti majci da prebaci dijete na ad jer joj mlijeko nije dobro. Radije joj promijeniti ad, prije ce bit da od ada koji joj ne pase ima tako cestu stolicu nego od majcinog mlijeka, ali..nisam strucnjak..radije pitati pedicu..na tvom mjestu nebi izbacila dojenje..
    Mislim..logicno da dojeno dijete ima cesce stolicu (osim kod mene..moja ima jednom u 3 dana a samo dojim :P) jer je majcino mlijeko lakse probavljivo nego ad. No eto ti mene za primjer..to nije pravilo..ne mora bit da ima toliko cesto zbog tvog mlijeka..

• Anna123
    16. Lipanj 2016. 10:57

tiny, a na kojem si adu?  Možda joj stvarno to ad mlijeko ne odgovara prije negoli tvoje, što Ninach kaže.

• Kriszta
    16. Lipanj 2016. 11:12

Slažem se sa Ninacch,ne želim ispasti ko RODA cure :) ali majčinsko mlijeko je ipak najbolje za bebe,govorim to ja,koja ne doji isključivo,nego samo preko noći :))) Ali moja beba je živi primjer,da AD itekako zna ne odgovarati.

Anna javi koji termin si dobila. 
    Omekšivač nisam ni koristila nego ocat i duplo ispiranje i još uvijek tako radim :)

Ninachh12
    16. Lipanj 2016. 11:23

Anna-ja koristim silan omeksivac za bebe od pocetka, pola cepa za jedno pranje i odvojeno od naseg :) i sve dok cu prati odvojeno od naseg koristit cu taj..ovak i onak joj boca traje 2 mjeseca :P

E da nebi mislili, nisam ni ja RODA. Ahaha :P samo mislim da ipak treba sve mogucnosti probati prije nego djetetu oduzeti cicu, ne samo zbog hrane vec je tu i utjeha itd itd :)

ivchi87
    16. Lipanj 2016. 11:36

Tiny meni to zvuci ko sto je meni sestra rekla da ne smije imat beba vodenastu stolicu, da je od neceg sto ja jedem ili pijem, pa sam si ja misla da je to proljev, pedica rekla da beba moze kakat samu vodu i da je to normalno. Moj mali kaka jos uvijek bar 10 puta na dan, ne vidim u tome problem, i sta god sam citala svuda pise da beba moze imat i ceste stolice i nikako ih ne imat par dana. Dobiva na kilazi i previse i uz tako cesta kakanja tako da mislim da to ne stoji, majcino mlijeko je prirodni probiotik i laksativ, sto ne znaci da se razgradi, problem je jedino ako je netolerantna beba na laktozu al onda nece ni obican AD pomoc...

nasdva
    16. Lipanj 2016. 11:44

Bok,
    Za zaštitu od sunca u dm kupila sjenilo s uv zaštitom.
    Protiv komaraca u kolicima chicco aparatić, a po noći raid tablete uštekane na drugom kraju sobe.

Neko je za el. izdajalicu. Ja ju koristim imam Aventovu i ne radim nikakvu pauzu izdajam se od pola sata do sat vremena u komadu (ako bebač dozvoli).

Moja spavalica spavao cjelu noć u 2:15 pojeo, pokakao se, presvukli i nastavio. Opet buđenje u 5:30 klopa, kakanje, bio budan do 8 u međuvremenu jeo i zaspao na flaški do pola 11. Sad je budan nakon hranjenja i kakanja, razgovara se s sestričnom.

Maya30
    16. Lipanj 2016. 12:04

Imam i ja problema. Do sad sam imala dosta mijeka, a sad zadnja 2 dana ko da nemam, bude mi gladan nakon cicanja i nece se smiriti dok mu ne dam bebimil, ali samo popodne, do tad mu dosta cicanje i po noci dosta cicanje, pa ne znam zasto dode do toga. S tim da se to povecava, danas mi i ujutro tako nervozan.
    Inace izbjegavam ad jer mu smeta, ima gustu kakicu, suhu neku od toga islako mu dam i malo vode.
    Koji je vama dobar taj ad, jer bebimil mi nije bas nesto ili se on treba naviknuti s obzirom da rijetko mu ga dam.
    Valjda necu izgubiti mlijeko. On ce sad 20. imati 2 mjeseca.

Inace ima od mog mlijeka neku rijetku stolicu, ali to je ok i majcino mlijeko sigurno ne smeta bebi, moze jedino smetati nesto sto mama jede, najcesce sto moze smetati sam cula da je kravlje mlijeko (ako mama puno mlijecnih stvari jede i pije).

Maya

Maya30
    16. Lipanj 2016. 12:06

I da, prije je puno kakao, a sad ko da se to malo ustabililo pa kaka par puta samo. Nekad je ujutro, nekad popodne, preko noci ne u zadnje vrijeme.

Maya

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.