Proljetne bebe/mame 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Audrey2016
    14. Lipanj 2016. 08:43

A i ja iza uhana čistim štapićem 

Ninachh12
    14. Lipanj 2016. 09:47

Ooo evo nas na okrugloj brojci 100! 😃
    Je, slazem se..moze se beba trznuti, zato usi cistim iskljucivo kad je muz doma i drzi glavu, a ja ekstra oprezna. Vata jednostavno ne moze dobro ocistiti :)

TinyBabyToes
    14. Lipanj 2016. 10:35

Dobro jutro curke! 

Ooo raspisale ste se vi, valjda sam nešto i popamtila hehe

Očekujem najgore, nadam se najboljem! Tako je jučer pikica izgledala
    Nakon pikice plakala možda dvije minute ( duže je plakala kad joj je tata pudrao vrat pa joj odletilo malo u oko :P)
    Došli doma, stavljali hladne obloge, ništa nije plakala niti je bila kenjkava, noć nam je prošla kao i inače, buđenje svako dva sata. Danas je isto sve isto, temperature nije bilo! Ovnić moj mali

A ostatak pregleda... narasli smo na 57cm (3cm od zadnjeg pregleda), i nas kilaža zeza! U mjesec i 10 dana je dobila 650g. Isto tako je na vagi pisalo jedno a sestra je skinula za 100g (kao zbog bodija i pelene) Rekla pedijatrica da smo baš na granici za špotanje pa da dođem za kojih 10 dana opet kod nje samo da je izvažu, pa ćemo vidit dalje. Sad me baš bode to, do sljedećeg puta ću izvagati doma na kuhinjskoj vazi bodi i pelenu praznu/punu pa ću reći koliko može skinut :P

Motorika je sve super pa je rekla da nema razloga za zabrinutost zbog kilaže jer je ovako ok, koliko kaka ima ubrzan metabolizam pa se ja i ne čudim da nije skupila prek kile :D

Pitala sam za kefalhematom. Onak je slegnula ramenima "a da trebalo se to možda masirat da se malo povuće". Super, mogla mi je to reći na prvom pregledu, nisam znala da se to može masirat!? Ja se još bojala to dirat uopće. Tak da je sad već okošćan i tak će ostat. Utješila me jedino da će glava još puno rasti i formirati se pa se kasnije možda neće ni osjetit kvrga.
    Niš...meni na pameti jedino bilo, ajde bar znam da se neće nikad šišat na čelavu ako dođe u neke punk/rock faze

A sad malo na vaše teme ;)
    nisam smrdila zbog čaja od komorače, hormoni su to, pijem još taj čaj ali nema više onakvog smrada hehe

Probali smo povijanje kad ide spavat, pomoglo je to da ne otplovi na drugi kraj kindača, budila se isto kao i bez, ali sad je nismo zadnjih par dana povijali, bilo me je strah da joj ne bude prevruće?

Ivchi mislim da Kriszta i ja imamo slični viper, imam onaj tiny love rocker (njihalica, ležaljka bla bla) izabrala to isto zato jer može u nulti položaj, ma neće biti unutra, više uživa u kolicima. Tamo samo voli gledati svijetla šta idu uz melodiju ali unutra biti ma kakvi. Možda baš zato jer je jako duboko? Nadam se da će sad kroz skorije vrijeme htjeti visit više u tome jer mi sad mi to stoji bezveze po kući, svaki dan je premještamo negdje jer se samo popikavamo o nju. I kak je Kamikazee rekla, dobro mi je došla za odlaganje veša

Kriszta držimo fige da je nakraju sve super! Za ritam spavanja, lagano me ostale mame bediraju, od kolegice mali 9mj kaže 2 buđenja noći, od druge pak 2g kaže da se stalno budi noću i da svijetom hoda ko zombi. Lagano dolazim do zaključka da se vie nikad neću pošteno naspavat 
    Ove ležaljke mi mrak izgledaju, ali kako sam već sa ovom njihaljkom bacila novce, žao mi dvaput. Da mi je testirat pa ako neće vratit to bi bilo idealno! Ali dok već imaš puno posjeta u babinjama trebalo bi se iskoristit ;)

Robice za krštenje ima mislim po svim dječjim dućanima, dosta frendica je uzimala preko tog Mali anđeo.

Klempave uši...nadam se da ih neće imati. Njoj kosica malo pada preko ušiju pa mi izgleda ko da je klempava. Stalno joj mičem kosicu iza uha :D Nisam primjetila da joj se dok spava zavrnu...
    Uši unutra ne čistimo, samo ušnu školjku tu i tamo pređemo sa štapićima za uši (za bebe šta imaju onak šire vaticu)

Mislim da ćemo mi biti i dalje u bodijima, baš kako Ninachh kaže izludile bi me haljinice šta se budu stalno gore dizale. Iako imam par haljinica/bodija pa čekamo da naraste još to malo da ih počnemo oblačit ;)

Opet se ja raspisala sorry , nije me dugo bilo

TinyBabyToes
    14. Lipanj 2016. 10:37

ispravak....kuhinjskoj vagi hahahah

TinyBabyToes
    14. Lipanj 2016. 10:41

Ninachh mislim da se slike tu mogu stavit preko ove stranice
     http://postimage.org/?_ga=1.207170583.580266466.1460651969
    I onda upload, i ima pise thumbial for forums

• Kriszta
    14. Lipanj 2016. 11:37

Tiny da,imamo tu njihaljku. Moja malena još hoće nekad biti u njoj,spavati barem jednom dnevno ili se malo igrati. Nadam se da će služiti i kao hranilica. Ali definitivno ne voli kad vibrira.Kupili smo i maramu.
    Očito slično razmišljamo ti i ja,ali naše bebe ne hahaha

ivchi87
    14. Lipanj 2016. 13:17

Tiny, ja sam vagala pelenu, ima 20 g, a carapice plus hlacice plus body 150. Znaci bodic i pelena malo manje od 100. Pa nije to tak losa kilaza, gledala sam po nekim tablicama, od 600-1000 je prosjek... 

Ja usesa svom decku nisam uopce prala, rekla mi je patronazna samo iza usi, a nema nikakve vidljive zmazanoce u skoljci.  
    I nos ne cistim uopce, jel bi trebala mozda tu i tamo nakapat fiziolosku? Nista ne curi, nije zastopano, jedino nekad malo zna hroptat al mi se cini da je to kad mu udje mlijeko... 

Ja mislim da cu se predat, i nabavit sling a ne riskirat s viperom. Ne mogu vise ovako, nista ne radim po cijele dane. Ja razumijem da beba ne moze bit razmazena, tako barem kazu, al mislim da se ovaj moj itekako naviknuo na ruke i konstantno place ako nije gore, do prije tjedan dana se uredno setao u kolicima i vozio u autu, jucer dobivao fraze u autu i danas ujutro katastrofa u setnji... ma ne znam vise, deprimira me, pogotivo sto kad kazem ljudima svi govore kak su njihove bebe u toj dobi spavale i jele. Ja nisam taj model bebe dobila izgleda :D

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.