Bozidarkica samo da moram opet vaditi i jos nesto ali da ce mi isve reci dr.tjedan na kontroli.
Sassy ajme hvala ti,malo si me smirila,ne znam opce sta ocekivati,nisam se u prethodne 3.trudnoce susrela s time i doista ne znam nista o tome.
Radila si uzv stitnjace ili?
Jesam, svake dvije sedmice.
I ja sam bila preplasena jer je puno lakse lijeciti u trudnoci kad je povisen nego snizen tsh medjutim kako mi je dr objasnila, kod nekih trudnica se snizi tsh u prvom trimestru jer hcg hormon to nekako kamuflira :) uglavnom ako su drugi hormoni ok i uzv, nemas brige.
Uz to moja dr endokrinolog kaze da i ako bude terapija ne brinem, dosta je takvih trudnica vodila uspjesno ali eto srecom meni nije trebala.
Hvala ti punoo🩷zato je rekla dr.tjedan da cemo ponoviti plus jos neke moram izvaditi uza to da se dobije jasnija slika.
Ne brini dok ne vidis ostale nalaze.
Ja sam na kontroli u 14tt imala 0.06 a kasnije u 17na 18tt se popeo na 1 cak malo preko.
Na prvom vadjenju krvi s nekih 7tt je bio 0.11 pa je opadao kako je hcg rastao i evo sad obrnuto dosao na svoje.
Tebi su ostali nalazi bili u redu skroz? Nadam se da bude ko i kod tebe😁
Koliko cesto se vadi tsh?
Meni je bio 0.23 ali se pokazao anti-TPO povisen sto vjerojatno ukazuje na autoimunu. Sad ne znam jel ide opet testiranje tsh jer mi nitko nije nista rekao u vezi toga.
Meni je kontrola sa svježim nalazima svaka 4 tjedna. Odmah me naruče za dalje. Pitajte najbolje u ambulanti gdje idete.
40 god, hipo, pai I 4g/5g, AMH 24, 33god, normo(??)kariogram ✔️, biopsija ✔️06/23 Missed ab.
03/24 biokemijska, 10/24 biokemijska, 12/24 biokemijska,
03/25 Poliklinika Mia, 12 js, ICSI 9 js, 6 oplođeno, 1 morula i 1 blasta
04/25 ET biokemijska, 07/25 FET, 1.beta 128, 2.beta 707, ❤️
Cure,
Opet ja paničarim, isprike.
Danas sam imala pregled, 16+3tt, nakon što sam imala krvarenja u 12. i 15. tjednu plus Ureaplasmu.
Doktor me pregledao abdominalno, sve ok, i onda pomoću spekuluma i dodrirom/opipavanjem.
Nije ništa komentirao (što je kod njega dobar znak jer nije od previše riječi), ali onda mi je zamijenio Utrogestan oralno 3*100 s Utrogestanom vaginalno 1*200.
Luda ja, išla čitati uputu o lijeku i piše da se daje u slučaju skraćenog cerviksa. Je li moguće da je primijetio da mi je cerviks skraćen, a da mi to nije rekao (?!?) ili se ta varijanta Utrogestana uzima za još nešto i onda opet bezveze paničarim?
Pozdrav svima.
Uskačem sa zimskih beba jer imam iskustva s Utrogestanom.
Utrogestan je progesteron koji se koristi kao "čuvar trudnoće". Jedini razlog zašto si ga unosila oralno je bio prisutno krvarenje, kada krvarenje stane većinom se prelazi na vaginalete jer je i bolja apsorpcija vaginalno. I npr mi trudnice s potpomognute koristimo progesteron čak tijekom postupka pa i neke do 37 tj kao podrška trudnoći. Samo bez panike. Sretno
👩🏼35g-PCOS,AMH-27 pmol/L;Th:Oleovit D3, Euthyrox, Novalac, Cyclogest
🧔37g- OAT
🟡Vinogradska
👦🏼-iz IVF/ICSI (2023)💙
Beba br 2 🙏
🟡Vinogradska
2/2025 💔❌
4/2025 IVF/ICSI -13🥚;10 oplođenih, 4❄️;ET 1bc-7dpt ➕;
1beta(11dpt)=342
2beta(13dpt)= 691
1UZV-28.5. 6+4-imamo ❤️
Panorama-LOW RISK 🎀Baby girl M🎀🙏
Cure,
Opet ja paničarim, isprike.
Danas sam imala pregled, 16+3tt, nakon što sam imala krvarenja u 12. i 15. tjednu plus Ureaplasmu.
Doktor me pregledao abdominalno, sve ok, i onda pomoću spekuluma i dodrirom/opipavanjem.
Nije ništa komentirao (što je kod njega dobar znak jer nije od previše riječi), ali onda mi je zamijenio Utrogestan oralno 3*100 s Utrogestanom vaginalno 1*200.
Luda ja, išla čitati uputu o lijeku i piše da se daje u slučaju skraćenog cerviksa. Je li moguće da je primijetio da mi je cerviks skraćen, a da mi to nije rekao (?!?) ili se ta varijanta Utrogestana uzima za još nešto i onda opet bezveze paničarim?
I ja koristim Utrogestan a cerviks 2 cm, imala slabije krvarenje u 7 sedmici, a sad sam 10+ i dalje ga koristim.Meni je rečeno da mogu kombinovati oralno i vaginalno, prvo sam imala 3×3 zatim mi je smanjeno na 2×3.Ja ga koristim vaginalno jer mislim da tako bolje obavlja funkciju za koju je predviđen.Mislim da se ne trebaš brinuti, samo slušaj upute i biće sve ok🫶
22.03.2024 spontani(6) 💔
25.08.2025 ➕️
09.09.2025 ❤️
Sreca4 neznam dali je 100% ali mislim da mi je netko rekao da je bolje da je snižen nego povišen 🙈🤗
Ivy96 ja sam u prvoj trudnoći oko 6 tt vadila Tsh meni je bio 5,35 po vrijednosti je malo povišen ali gin rekao da je to okej i nisam ga nikad više kontrolirala do sljedeće trudnoće niti dobila eutyrox 🤦🏼♀️
Čupkica mislim da je to ipak procjena doktora, ali najbolje posavjetovati se sa endokrinologom 🤗
Jučer sam bila kod endo, do sad sam bila na 75mcg trenutno mi je tsh 7 pa mi je rekao 2 dana u tjednu uz tih 75mcg ubaciti još pola tabletice od 25mcg 🙈
I za 4 tjedna ponovo kontrola.
Cure dali je moguće da od utrogestana imam mučnine.
Već tjedan dana sam na 3x200 i jednostavno mi je uzasno ne povracam ali su mucnine uzasnee i to bas od kad sam na utrogestanu. Dali je to slučajnost ili ipak ne? 🤦🏼♀️🤗
Little boy mama
17.05.2024. 👶🏻🧸💚
06.07.2025. 7tt missed ab🕊
06.09.2025. ➕️🌈
21.09.2025. 6+5 imamo ❤️
Hey cure, jel farbate kosu?
Evo ja upravo ofarbala crni izrast u plavo, nisam vise mogla. :/
👰1993
🤵1992
Sreca4neznam dali je 100% ali mislim da mi je netko rekao da je bolje da je snižen nego povišen 🙈🤗
Ivy96ja sam u prvoj trudnoći oko 6 tt vadila Tsh meni je bio 5,35 po vrijednosti je malo povišen ali gin rekao da je to okej i nisam ga nikad više kontrolirala do sljedeće trudnoće niti dobila eutyrox 🤦🏼♀️
Čupkicamislim da je to ipak procjena doktora, ali najbolje posavjetovati se sa endokrinologom 🤗
Jučer sam bila kod endo, do sad sam bila na 75mcg trenutno mi je tsh 7 pa mi je rekao 2 dana u tjednu uz tih 75mcg ubaciti još pola tabletice od 25mcg 🙈
I za 4 tjedna ponovo kontrola.
Cure dali je moguće da od utrogestana imam mučnine.
Već tjedan dana sam na 3x200 i jednostavno mi je uzasno ne povracam ali su mucnine uzasnee i to bas od kad sam na utrogestanu. Dali je to slučajnost ili ipak ne? 🤦🏼♀️🤗
Moguće je, meni je prošli put bilo mučno kad sam počela s Utrogestanima. Ali s druge strane, sad mi je također mučno, a bez Utrogestana. 🤣 Sve je moguće. :)
👱♀️ 32 👨 38
👦 3
Minibaby mozda ti se poklopilo sve i tjedni i uztogestan 😄
Meni odobno nije bilo mucno a pila sam i 3x1 duphaston i stavljala utrogestan.
Bozidarkica ja se nisam farbala. Kupila sam si neki preljev za kosu pa to stavim povremeno.
Mene danas uzasno glava boli bas komaaa 🤦🏼♀️
23.7. ➕
28.8. imamo ❤️
Stize nam curica 🩷
Minibaby mozda ti se poklopilo sve i tjedni i uztogestan 😄
Meni odobno nije bilo mucno a pila sam i 3x1 duphaston i stavljala utrogestan.
Bozidarkica ja se nisam farbala. Kupila sam si neki preljev za kosu pa to stavim povremeno.
Mene danas uzasno glava boli bas komaaa 🤦🏼♀️
23.7. ➕
28.8. imamo ❤️
Stize nam curica 🩷
Drageee,
Jel normalno da nemam “simptome” trudnoce, po zadnjoj m sam 6tj
Termin za UZV je tek 16.10.
Samo me grudi bole i dolje kao da trebam dobiti al to se javi tu i tamo…
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji