Proljetne bebe 2026.🌷🍒🐣🍓🤰🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Sreca4
    29. Rujan 2025. 18:34

Bozidarkica samo da moram opet vaditi i jos nesto ali da ce mi isve reci dr.tjedan na kontroli.
    Sassy ajme hvala ti,malo si me smirila,ne znam opce sta ocekivati,nisam se u prethodne 3.trudnoce susrela s time i doista ne znam nista o tome.
    Radila si uzv stitnjace ili?

• Ivy96
    29. Rujan 2025. 20:32

Stigao i moj nalaz - na početku trudnoće je TSH bio 3.27 pa sam dobila euthyrox (25 mcg) i sad je 2.01 pa vjerujem da ostajem na tome :) 

sassy
    29. Rujan 2025. 21:03

Sreca4

Bozidarkica samo da moram opet vaditi i jos nesto ali da ce mi isve reci dr.tjedan na kontroli.
    Sassy ajme hvala ti,malo si me smirila,ne znam opce sta ocekivati,nisam se u prethodne 3.trudnoce susrela s time i doista ne znam nista o tome.

Jesam, svake dvije sedmice.
    I ja sam bila preplasena jer je puno lakse lijeciti u trudnoci kad je povisen nego snizen tsh medjutim kako mi je dr objasnila, kod nekih trudnica se snizi tsh u prvom trimestru jer hcg hormon to nekako kamuflira :) uglavnom ako su drugi hormoni ok i uzv, nemas brige.
    Uz to moja dr endokrinolog kaze da i ako bude terapija ne brinem, dosta je takvih trudnica vodila uspjesno ali eto srecom meni nije trebala.

2021 Baby girl 💕
    03/25 biohemijska 💔
    06/25 Baby girl 💕

sassy
    29. Rujan 2025. 21:04

Naravno nastavljam do kraja trudnoce svaki mjesec provjeravat nalaze stitne.

2021 Baby girl 💕
    03/25 biohemijska 💔
    06/25 Baby girl 💕

• sdroeck
    29. Rujan 2025. 21:38

Cure,
    Opet ja paničarim, isprike.
    Danas sam imala pregled, 16+3tt, nakon što sam imala krvarenja u 12. i 15. tjednu plus Ureaplasmu.

Doktor me pregledao abdominalno, sve ok, i onda pomoću spekuluma i dodrirom/opipavanjem.
    Nije ništa komentirao (što je kod njega dobar znak jer nije od previše riječi), ali onda mi je zamijenio Utrogestan oralno 3*100 s Utrogestanom vaginalno 1*200.

Luda ja, išla čitati uputu o lijeku i piše da se daje u slučaju skraćenog cerviksa. Je li moguće da je primijetio da mi je cerviks skraćen, a da mi to nije rekao (?!?) ili se ta varijanta Utrogestana uzima za još nešto i onda opet bezveze paničarim?

Bella_le
    29. Rujan 2025. 22:02

sdroeck

Cure,
    Opet ja paničarim, isprike.
    Danas sam imala pregled, 16+3tt, nakon što sam imala krvarenja u 12. i 15. tjednu plus Ureaplasmu.

Doktor me pregledao abdominalno, sve ok, i onda pomoću spekuluma i dodrirom/opipavanjem.
    Nije ništa komentirao (što je kod njega dobar znak jer nije od previše riječi), ali onda mi je zamijenio Utrogestan oralno 3*100 s Utrogestanom vaginalno 1*200.

Luda ja, išla čitati uputu o lijeku i piše da se daje u slučaju skraćenog cerviksa. Je li moguće da je primijetio da mi je cerviks skraćen, a da mi to nije rekao (?!?) ili se ta varijanta Utrogestana uzima za još nešto i onda opet bezveze paničarim?

Ja sam stavljala utrogestan vaginalno 3x200 prva 3 mjeseca, a nije mi bio skracen cerviks tako da ne brini

2018 🩷
    2021 💙
    16.6. ➕
    Low risk, 🩷

Sreca4
    30. Rujan 2025. 07:00

sassy

Sreca4

I ja sam bila preplasena jer je puno lakse lijeciti u trudnoci kad je povisen nego snizen tsh medjutim kako mi je dr objasnila, kod nekih trudnica se snizi tsh u prvom trimestru jer hcg hormon to nekako kamuflira :) uglavnom ako su drugi hormoni ok i uzv, nemas brige.
    Uz to moja dr endokrinolog kaze da i ako bude terapija ne brinem, dosta je takvih trudnica vodila uspjesno ali eto srecom meni nije trebala.

Hvala ti punoo🩷zato je rekla dr.tjedan da cemo ponoviti plus jos neke moram izvaditi uza to da se dobije jasnija slika.

sassy
    30. Rujan 2025. 07:38

Sreca4

sassy

Sreca4

Hvala ti punoo🩷zato je rekla dr.tjedan da cemo ponoviti plus jos neke moram izvaditi uza to da se dobije jasnija slika.

Ne brini dok ne vidis ostale nalaze.
    Ja sam na kontroli u 14tt imala 0.06 a kasnije u 17na 18tt se popeo na 1 cak malo preko. 
    Na prvom vadjenju krvi s nekih 7tt je bio 0.11 pa je opadao kako je hcg rastao i evo sad obrnuto dosao na svoje.

2021 Baby girl 💕
    03/25 biohemijska 💔
    06/25 Baby girl 💕

• Čupkica
    30. Rujan 2025. 10:58

Koliko cesto se vadi tsh? 
    Meni je bio 0.23 ali se pokazao anti-TPO povisen sto vjerojatno ukazuje na autoimunu. Sad ne znam jel ide opet testiranje tsh jer mi nitko nije nista rekao u vezi toga. 

23.7. ➕
    28.8. imamo ❤️
    Stize nam curica 🩷

Bozidarkica
    30. Rujan 2025. 11:05

Meni su rekli testiranje tsh 4-6 tjedana.

Sve prije je kao prerano za pomake. 
    Nemam pojma. Najbolje da pitate tamo. 

👰1993
    🤵1992

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani