Ja idem privatno, drzavnog ni nemam jer je otisla koja mi je bila i sad se izmijenjuju neki po sluzbenoj duznosti. Jedva dobijem uputnice, uzas zivi. Ja pregled kod privatnog placam 80 eura i jako je detaljan doktor. Imaju najbolji ultrazvuk i svaki put mi upali taj 3D i nista vise ne naplati. Ne znam hoce li mi anomaly scan vise naplatiti jer je to detaljniji pregled ali s 12 tj mi je radio isto kao mali anomaly (koliko se tad moglo vidjeti) i nisam vise platila.
E sad, ja znam da zelite vidjeti bebu sto vise i detaljnije. I sama sam preuzbuđena kad upali taj 3D pa se bas vide rukice, nogice, glava, lice. Aliii u prvoj trudnoci (u kasnijim tjednima) kad god bi upalila taj 3D beba si je pokrivala lice i nisam puno mogla vidjeti i onda mi je dr rekla da je to zato sto taj 3D beba vidi kao svijetlo i smeta joj. I onda sam si mislila, zaboga miloga pa necu maltretirat dijete i svijetliti joj samo da je kao vidim a opet ne vidis je dobro zapravo. Tako da, meni 200 eura zvuci previse za tako nesto iskreno. E sad, ja to kazem koja idem privatnom i kojoj svaki put malo upali 3D… kuzim vas koje idete kod drzavnog i nemate bas dobar ultrazvuk pa jedino radi tog anomaly scana. Ali ponavljam, ako je samo zato sto zelite vidjeti bebu… strpite se i za 6 mjeseci cete je drzati u rukama i gledati do kraja zivota.
Meni je drzavni preporucio pregled 3D privatno jer se u OB ne vidi dobro i nemaju dobar aparat, inace nisam ni planirala ici privatno. A ovo, da bebi smeta ta svjetlost, nisam to uopce znala, sad sam malo neugodno iznenadena🥹🥹
👩❤️👨2013
Spontani 6/2021 💔
➕11.06.
UZV ⏳27.06. 6+5🐣
UZV ⏳ 04.09. 16+6 🥰 sin 🩵
UZV 3D/Anomaly ⏳ 02.10. 🤰🏼🙏🏻
UZV ⏳ 30.10.
Due date 🙏🏻🙏🏻 13.02. 🙏🏻🙏🏻
Toncica cestitam na lijepom pregledu🥰
a2025 ovo mi se cini baas jako puno. Imas li vise ginekologa da vidis i negdje drugdje cijenu? Ja kad sam googlala vecinom su oko 80€ sad,pa mi ovo tvoje 200€ stvarno zvuci puno😐
Bebach04 ja idem kod drzavne,svaka 3tjedna,tako je rekla da ce me i narucivati. Moja je stvarno super,i sve provjeri detaljno pa nemam potrebe za privatnim.
Toncica cestitam na lijepom pregledu🥰
a2025 ovo mi se cini baas jako puno. Imas li vise ginekologa da vidis i negdje drugdje cijenu? Ja kad sam googlala vecinom su oko 80€ sad,pa mi ovo tvoje 200€ stvarno zvuci puno😐
Bebach04 ja idem kod drzavne,svaka 3tjedna,tako je rekla da ce me i narucivati. Moja je stvarno super,i sve provjeri detaljno pa nemam potrebe za privatnim.
2 su privatna, jedna je starija doktorica vise za obicne ginekoloske preglede, a ova kod koje sam se narucila je vise za trudnice, to je valjda i zavrsila, dobila sam preporuke za nju pa sam se zato i odlicila… bas me zanima kada vi druge mamr dodete do toga da li ce vas drzavni usmjeriti privatno za taj pregled, da usporedimo iskustva
👩❤️👨2013
Spontani 6/2021 💔
➕11.06.
UZV ⏳27.06. 6+5🐣
UZV ⏳ 04.09. 16+6 🥰 sin 🩵
UZV 3D/Anomaly ⏳ 02.10. 🤰🏼🙏🏻
UZV ⏳ 30.10.
Due date 🙏🏻🙏🏻 13.02. 🙏🏻🙏🏻
Pozdrav,
iskoristila bih ovo tmurno vrijeme da upitam ima li jos netko ili je imao probleme s anksioznoscu i depresijom? Osjecam se lose zbog toga jer ne osjecam neku srecu otkad sam ostala trudna. Prva trudnoca, nije bila planirana ali hvala Bogu zasad sve super. Sad sam u 15 tjednu i iduci pregled mi je 13.10. Sve se nekako nadam da ce to proci, a mucnine i zeludac me i dalje muce pa si mislim mozda je to sve povezano. Inace sam u psihijatrijskom programu od ozujka jer sam na poslu imala napad pistoljem, pila sam i antidepresive s kojima sam zbog trudnoce prestala. Doktorica je rekla da se moze ponovno uvesti mala doza ali nekako bih to voljela izbjeci. Ako netko ima nekakvo iskustvo ili savjet puno bi mi znacilo ❤️
Jalalala bas mi je zao sto se tako osjecas i vjerujem da ti je zbog cijele situacije teze nositi se sa svima. Ja nemam iskustvo pa ti tu ne mogu pomoci, ali mogu ti samo reci nemoj se gristi zbog toga kako se osjecas. S obzirom na sve sto ti se dogodilo mislim da je sve to jako utjecalo na tebe i tvoje trenutne osjecaje. Nije isto uci u trudnocu kada ju planiras, kada nisi imao traume i uci u trudnocu u tvom slucaju.
Ja sam na pocetku dobila jako dobar savjet da pisem dnevnik i to sam pocela raditi i moram priznati da je meni bas pomoglo. Pa evo i tebi dajem taj savjet da pises dnevnik, pisi neke porukice i recenice upucene svojoj bebici, ali se fokusiraj na lijepe i pozitivne stvari koje su ti se dogodile u danu. U pocetku ces ih mozda teze naci, ali kasnije ce ih biti vise kako budete oboje rasli i blizili se porodu.
Doktori ce ti ipak najbolje znati reci sto je najbolje za tebe.
🤗
23.7. ➕
28.8. imamo ❤️
Stize nam curica 🩷
Jel rano s 13 tjedana osjetiti nesto u trbuhu? 😄 ja zadnja 3 dana osjetim na istom mjestu neki tup tup. Meni to djeluje rano i pripisujem trzanju misica mozda kak se sve rasteze i namjesta. Ali zanima me sta vi mislite koje ste vec rodile i prosle trudnocu?
23.7. ➕
28.8. imamo ❤️
Stize nam curica 🩷
Pozdrav,
iskoristila bih ovo tmurno vrijeme da upitam ima li jos netko ili je imao probleme s anksioznoscu i depresijom? Osjecam se lose zbog toga jer ne osjecam neku srecu otkad sam ostala trudna. Prva trudnoca, nije bila planirana ali hvala Bogu zasad sve super. Sad sam u 15 tjednu i iduci pregled mi je 13.10. Sve se nekako nadam da ce to proci, a mucnine i zeludac me i dalje muce pa si mislim mozda je to sve povezano. Inace sam u psihijatrijskom programu od ozujka jer sam na poslu imala napad pistoljem, pila sam i antidepresive s kojima sam zbog trudnoce prestala. Doktorica je rekla da se moze ponovno uvesti mala doza ali nekako bih to voljela izbjeci. Ako netko ima nekakvo iskustvo ili savjet puno bi mi znacilo ❤️
Slažem se s Čupkicom.
Po meni je do neke mjere normalno osjećati strah, tjeskobu, tugu i sreću, ili sve pomalo pomiješano... Nije isto kako uđeš u sve, a i tu su žestoke tjelesne i hormonalne promjene. Ali opet, ako primijetiš da ti remeti funkcioniranje ili se osjećaš dulje vrijeme loše, radije popričaj s dr kad si već ionako u kontaktu s njima radi situacije s posla... Drži se! 🤗
👱♀️ 32 👨 38
👦 3
Jel rano s 13 tjedana osjetiti nesto u trbuhu? 😄 ja zadnja 3 dana osjetim na istom mjestu neki tup tup. Meni to djeluje rano i pripisujem trzanju misica mozda kak se sve rasteze i namjesta. Ali zanima me sta vi mislite koje ste vec rodile i prosle trudnocu?
Ja sam prvi put nešto osjetila konkretno tek iza 20. tjedna. Ali vjerojatno zato jer je posteljica bila sprijeda i amortizirala udarce... Vjerujem da ću sad u drugoj osjetiti puno ranije...
👱♀️ 32 👨 38
👦 3
Moje iskustvo sa anksioznoscu i depresijom nije vezano za trudnocu (hvala Bogu), ali puno sam se borila s time kad sam bila na faksu. U nekom sam periodu pila antidepresive koji su prvo pomogli ali kad sam prestala sve se vratilo a ja ih vise nisam htjela piti. Jednostavno ne vjerujem u te lijekove. Naravno da ima ljudi kojima puno pomazu i potrebni su, ali ja sam vise za rjesavanje uzroka ne posljedice. Tako da sam se bas jako puno posvetila sebi. Pocela se baviti jogom, citala sam puno, odradila edukaciju za autogeni trening i tako svasta nesto. Ali ono sto mislim da mi je najvise pomoglo bila je psihoterapija i to bas kod klinickog psihijatra koji je bio jedan predivan covjek (jako je vazno da pacijent "klikne" sa lijecnikom/terapeutom i da osjeca 100% sigurnost). Isto sam pisala dnevnik. E sad, uzrok moje anksioznosti je bio jako dubok i zapetljan i to sam kroz psihoterapiju sve prozivjela i oslobodila se. Tako da je moj sacjet mozda najbolje nastaviti sa psihoterapijom... ja ti ne savjetujem lijekove, ipak je tu bebica. Otkrij sto je zapravo to sto te toliko koci u tome da budes sretna, koji su to strahovi itd. I probaj se suociti na neki nacin i prihvatiti situaciju i oslobodit ces se. Vjerujem u tebe 🩷 dug je to put, ali jedino se tako isplati.
.
Sto se pokreta tice, ja sam 14+2 i neki dan mi se ucinilo da sam nesto osjetila ali nisam 100% sigurna. U prosloj trudnoci sam osjetila sa 17 tjedana. Isto mi je posteljica bila sprijeda.. i sad mi je isto sprijeda pa budemo vidjeli ali definitivno se jako radujem tome
🩷👧19.08.23.
🤰Due date 26.3.2026., stiže curica 🩷
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji