Proljetne bebe 2025. 🦋🍀🐣🌤️🥰🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    rosie0111
    26. Ožujak 2025. 13:00

PikyB

Bila sam na pregledu i sve je ok. Okrenuo se glavom doljesve mjere su kako treba. Ono sto sam skuzila tek kad sam dosla doma je da su mu prosli put skoro sve mjere bile za 7-10 dana vece a ovaj put su 4 dana vece. Mislite li da je to ok? ili ako je veci da stalno treba biti u tim mjerama? Malo se brinem zbog infarkta posteljice koji sam imala prosli put pa sve nalaze usporedujem kao luda.. :S

Baš maloprije mi veli dr da je bitno samo da napreduje, da svaka beba ima svoj tempo i nije realno očekivati da uvijek isto narastu i dobiju na kilaži 🤷

• PikyB
    26. Ožujak 2025. 13:20

rosie0111

Baš maloprije mi veli dr da je bitno samo da napreduje, da svaka beba ima svoj tempo i nije realno očekivati da uvijek isto narastu i dobiju na kilaži 🤷

Hvala Rosie. Napreduje u svakom slucaju, a vidim sad po nalazima da je do sada svaki put osim prosli put bio veci za 4-5 dana, mozda je dr krivo mjerio prosli put ili je imao neki skok, ako to uopce postoji 

2019 ❤️baby girl
    2022 Missed ab. 21 tj 😔
    2024 ➕ dolazi baby boy 💙

• Tinchilina
    26. Ožujak 2025. 14:06

Ari, dobro smo, meni postaje baš teško, al čini mi se najviše zbog željeza ili možda jer me pritišću pa ne mogu do zraka?! Ugl, i kod najmanje aktivnosti se jako umorim i jedva dižem rukeni noge. To mi je sad nekako ovih dana intenzovno krenulo na gore. Nadam se da je privremeno jer mi je pored ovog malog nabrijanog todlera teško pratit tempo. Kako ste vi? Čitam te i pratim, znam da curka fino napreduje 🥰 jel ju seka i dalje mazi i pazi jednako kao i prije? I jesi krenula dojit na onu drugu dojku?

Cupko, i ja imam nizak tlak pa si isto mozgam, jel do tlaka il do čega, al mjerila.sam sinoć i bio je ok. Suosjećam ful sa tvojim " polu paničnim" postovima, i ja sam jako često na rubu da odem na hitnu al im uvijek dam neki rok do kad se moraju javiti pa sam do sad uspjela bez odlaska. Al ja srećom imam preglede svaka 3 tj pa mi je utoliko lakše. Mislim da bi mi bilo lakše da imam baby watcher. Al sad ga def ne budem uzimala.

Pixi, koji je cilj? Da ih se mora osjetiti uvijek min 3x dnevno ili?

💙 5/2023

Pixi
    26. Ožujak 2025. 14:18

Tinchilina

Ari, dobro smo, meni postaje baš teško, al čini mi se najviše zbog željeza ili možda jer me pritišću pa ne mogu do zraka?! Ugl, i kod najmanje aktivnosti se jako umorim i jedva dižem rukeni noge. To mi je sad nekako ovih dana intenzovno krenulo na gore. Nadam se da je privremeno jer mi je pored ovog malog nabrijanog todlera teško pratit tempo. Kako ste vi? Čitam te i pratim, znam da curka fino napreduje 🥰 jel ju seka i dalje mazi i pazi jednako kao i prije? I jesi krenula dojit na onu drugu dojku?

Cupko, i ja imam nizak tlak pa si isto mozgam, jel do tlaka il do čega, al mjerila.sam sinoć i bio je ok. Suosjećam ful sa tvojim " polu paničnim" postovima, i ja sam jako često na rubu da odem na hitnu al im uvijek dam neki rok do kad se moraju javiti pa sam do sad uspjela bez odlaska. Al ja srećom imam preglede svaka 3 tj pa mi je utoliko lakše. Mislim da bi mi bilo lakše da imam baby watcher. Al sad ga def ne budem uzimala.

Pixi, koji je cilj? Da ih se mora osjetiti uvijek min 3x dnevno ili?

Da, nakon doručka leći na lijevi bok i treba biti pet udaraca u pola sata. Ako ne bude, pojesti nešto slatko i još leći pola sata. Znaci u sat vremena treba biti 10 udaraca. Ali je rekla da neke bebe znaju biti uspavane nakon obroka. Prvorotka sam, pa nemam iskustva kako se bebe ponašaju iza 28 tj, samo prenosim što je meni rekla sestra na ginekolgiji. Još mi je rekla ako ne osjetim bebu i ako se brinem, da se slobodno javim njima ili na hitnu jer bolje 500 puta da je lazna uzbuna nego jednom da ne reagiramo. 

👩🏻‍🦰35, 👩🏻‍💻42
    pokušavamo od 8/22
    1.ICSI 2mj/24: 9 js, ET-2 trodnevna, 1❄️, Beta ❌
    FET 5mj/24 1-bc, Beta❌
    2. ICSI 10/24 18js, ET-2bc, 5 ❄️, 10dnt β 204, 12dnt β 462.8, stiže curica 💓

Pixi
    26. Ožujak 2025. 14:19

Tinchilina ne samo nakon doručka, nakon svaka od tri obroka, znaci nakon doručka, pa ponoviti nakon ručka i večere.

👩🏻‍🦰35, 👩🏻‍💻42
    pokušavamo od 8/22
    FET 5mj/24 1-bc, Beta❌

AriBari
    26. Ožujak 2025. 14:54

Rosie super da je sve ok na pregledu.
    Loane super za pregled, zao mi je ako su te malo prepali
    PikyB super da se beba okrenula😊. Bila je na zadak je tako? Si radila one vježbe?
    Joj vjerujem da te strah, kad imas tako uzasno prethodno iskustvo. Al probaj nekako se okruziti pozitivom i ne brinuti😊
    Mislim da tih par dana razlike nema veze, moze bit i krivo mjerenje😉.
    Tinchilina dobro smo sekica nam je super cita joj i dozivljava je, makar sad tek kuzi da to nije seka s kojom ce se odmah moc igrat 😅nego mora malo cekati da naraste😅
    Da pocela od vikenda dojit i na drugu 🥳
    Vherujem da ti je tesko s duplim unutra, al dobro brzo to ide😊
    Pixi ma da to je neki pattern koji svi gibekolozi kazu, da bi trebalo imati barem 3 aktivna razdoblja u danu gdje u sat vremena bude minimalno 10 udaraca. Makar ako ti je beba aktivna cesto ne moras se toga strogo drzati jer znas sigurno to zadovoljavaš😊

👧🏼 35 g.👨37 g.👨‍👩‍👧2021👨‍👩‍👧‍👧2025
    RhD senzibilizirana🩸titar: 7tj-1:4➡️11tj-1:8(1:4)➡️Nifty uredan💜➡️14 tj Petrova(1:2)➡️16 tj- 1:8(1:16)➡️18 tj Petrova 1:2(1:8)➡️20 tj - 1:8(1:16)➡️22 tj Petrova 1:2(1:8, 1:4)➡️24 tj - 1:8(1:16)➡️26 tj Petrova - 1:4(1:16, 1:8)➡️27 tj 1:32(1:32)➡️28 tj 1:16(1:64,1:64)➡️30 tj 1:32(1:128, X)

• Tinchilina
    26. Ožujak 2025. 14:55

Eh, to je možda za prvorotke donekle i izvedivo, al nisam ni u prvoj tolko često brojala. Meni je osobno dovoljno da ih osjetim u danu barem jednom pošteno, kako bi se reklo, i to me umiri. Ugl ih hvatam iza ručka kad mali ide spavati i navečer kad legnem pred tv. Imam osjećaj da bi me takvo praćenje dodatno psihički umorilo.

💙 5/2023

Pixi
    26. Ožujak 2025. 15:01

Tinchilina

Eh, to je možda za prvorotke donekle i izvedivo, al nisam ni u prvoj tolko često brojala. Meni je osobno dovoljno da ih osjetim u danu barem jednom pošteno, kako bi se reklo, i to me umiri. Ugl ih hvatam iza ručka kad mali ide spavati i navečer kad legnem pred tv. Imam osjećaj da bi me takvo praćenje dodatno psihički umorilo.

Ma sigurna sam da je bitno da ih osjetiš tokom dana.
    Kako je i Ari napisala to je vjerojatno neki standard koji oni kazu. Nisu sve bebe ni sve trudnoće iste. Ti vec imaš iskustva praćenja pa ćeš i znati prepoznati ako nešto ne bude uredu. 😊

👩🏻‍🦰35, 👩🏻‍💻42
    pokušavamo od 8/22
    FET 5mj/24 1-bc, Beta❌

Simbalija
    26. Ožujak 2025. 19:14

Pixi dada iz Rijeke sam 

Mjerenje pokreta je zapravo dosta bitno, i nije toliko bitno tri puta na dan da legnete i brojite, to je samo neki općeniti savjet da vam bude lakše, bebica ima svoj ritam i ako je aktivnija navečer to je isto ok. Bitno je ovo što je Pixi napisala ako mislite da je nešto drugačije od uobičajenog da se javite ginekologu ili na hitnu. Prije toga naravno probati sa klasičnim potezima - tuširanje, jedenje nečeg slađeg, popijte coca colu ili neki zaslađeni napitak i lezite kako biste se umirili, ako se nakon toga ne javlja onda je to realan razlog za brigu. 
    Osobno isto nikad nisam pojela i legla i brojila jer se konstantno javlja kroz dan pa nemam potrebe, ali kad me paranoja opere znam je prodrmati da vidim što radi i da se javi. 

👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
    MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
    Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
    AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
    12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
    ........loading 🌈 due date 28.5.2025.

• cupko
    26. Ožujak 2025. 20:50

Tinchilina

Evo tako i meni danas, došlo mi je bas loše i glavobolja, tlak ok. Popila sam Lupocet i legla sat vremena i bilo je bolje i sad predvečer bili kod prijatelja u gostima meni odjednom opet doslo loše, gledam u njih a kao da gledam kroz njih i kao da će me opet glava boljeti i došla doma išla mjeriti tlak - opet ok. Baš me zanima što će sutra ginek na to sve reći.
    Ja sam u zadnjih mjesec dana dobila malo na kilaži pa se tješim i nadam se da to beba raste i buja i uzima sve živo od i da za mene ništa ne ostaje pa da sam zato nikakva. 🤣

28👩🏽
    30🧔🏽‍♂️
    9.9. + prvi put iz prve 🥰
    28.11. dečko 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.