Proljetne bebe 2025. 🦋🍀🐣🌤️🥰🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Tinchilina
    26. Ožujak 2025. 09:39

Cupko, ja sam u prošloj isto pila taj čaj od lista maline (doduše ne tinkturu, a cura sa proljetnica je komentirala da su navodno baš za tu tinkturu pozitivna iskustva, pa tko zna), jela sam i datulje i masirala međicu, prenijela sam i bila ful zabetonirana. 

Da sad i nejdem na carski, ne bih se uopće s tim zamarala.

Što se tiče pokreta, meni je isto dosta zeznuto psihički, jer kako ih je dvoje, sad ti znaj kad se koji javio i kakav im je ritam. Odprilike zna gdje su, al svejedno mi dosta teško to pada što nisam.sigurna kad se koji javio. Žao mi je ful što nisam uzela baby watcher. Cure sa proljetnica ga dosta koriste, a ja sam.odustala od njega jer mi se bilo zarezalo kako je netko bio komentirao da je njezin ginekolog rekao da je to "put u pakao" i to me ful odbilo jer sam po prirodi sklona katastrofiziranju 😅

Pitanje za cure sa lošim željezom, jel primjetite da vam.bude bas loše u smislu, da nemrete doć do zraka, težinu u udovima i općenito da se loše osjećate, i da vam nakon tablete željeza bude bolje?

💙 5/2023

AriBari
    26. Ožujak 2025. 09:48

Rosie ma nije bilo stresno, odmah su oni reagirali i sve je bilo ok, a naravno nije imalo smisla da zenu sa prirodnim trudovima salju odmah na carski😅pa daaa naravno da nije isto vecoj i manjoj zeni😅i jos je njezin obujam glave bio 38, to se sjecam da su komentirali da je bio valjda glavni problem da je ona zapela, ne valjda toliko sama kilaza.
    Tinchilina joj da vjerujem da je to malo tesko s njih dvoje pa vodit racuna koji se mice i kada. Kako si ti? Kako bebice? Je se vec nes dogovarate oko poroda?

👧🏼 35 g.👨37 g.👨‍👩‍👧2021👨‍👩‍👧‍👧2025
    RhD senzibilizirana🩸titar: 7tj-1:4➡️11tj-1:8(1:4)➡️Nifty uredan💜➡️14 tj Petrova(1:2)➡️16 tj- 1:8(1:16)➡️18 tj Petrova 1:2(1:8)➡️20 tj - 1:8(1:16)➡️22 tj Petrova 1:2(1:8, 1:4)➡️24 tj - 1:8(1:16)➡️26 tj Petrova - 1:4(1:16, 1:8)➡️27 tj 1:32(1:32)➡️28 tj 1:16(1:64,1:64)➡️30 tj 1:32(1:128, X)

• cupko
    26. Ožujak 2025. 09:55

Hvala curke na odgovorima! Uzeti ću tinkturu, dobila sam pilates loptu pa ću malo isprobavati doma, naškodit ne može 🤣
    Mene baš zanima sutra koliko je mali dobio od zadnjeg puta i kolika će biti beba, ja sam isto 160 cm. Ja sam id zadnjeg pregleda samo pola kile, kilu dobila pa ću vidjeti.
    Tinchilina ja evo ne znam jel mi loše od tlaka ili željeza. Jučer sam bila ok danas opet neka glavobolja, umor i omamljenost. Na kraju sam u ponedjeljak zaboravila zvati doktora za vaditi krv, a kod nas krv vade samo utorkom 🫠 
    Pitat ću sutra ginek što misli svakako.
    Inače kakva je praska, jel ginek do kraja trudnoće još koji puta šalje vaditi cijeli krvnu sliku i to što se vidi na početku trudnoće i onda kad se oggt radi? 

28👩🏽
    30🧔🏽‍♂️
    9.9. + prvi put iz prve 🥰
    28.11. dečko 💙

• cupko
    26. Ožujak 2025. 09:57

Inače Tinchilina stvarno svaka čast, pratit pokrete od oboje meni to izgleda nemoguće 🤣 uvijek sam mislila da bi bilo lijepo imati blizance, ali sad kad vidim koliko mi je stresna ova trudnoća s jednim, ne znam kako bih s dva haha.

28👩🏽
    30🧔🏽‍♂️
    9.9. + prvi put iz prve 🥰
    28.11. dečko 💙

AriBari
    26. Ožujak 2025. 10:38

Cupko jos jednom bi trebala vaditi ako se dobro sjecam, barem je tako kod nase gineko bilo, ona je meni vodila prvu trudnocu😊

👧🏼 35 g.👨37 g.👨‍👩‍👧2021👨‍👩‍👧‍👧2025
    RhD senzibilizirana🩸titar: 7tj-1:4➡️11tj-1:8(1:4)➡️Nifty uredan💜➡️14 tj Petrova(1:2)➡️16 tj- 1:8(1:16)➡️18 tj Petrova 1:2(1:8)➡️20 tj - 1:8(1:16)➡️22 tj Petrova 1:2(1:8, 1:4)➡️24 tj - 1:8(1:16)➡️26 tj Petrova - 1:4(1:16, 1:8)➡️27 tj 1:32(1:32)➡️28 tj 1:16(1:64,1:64)➡️30 tj 1:32(1:128, X)

rosie0111
    26. Ožujak 2025. 10:48

cupko

Hvala curke na odgovorima! Uzeti ću tinkturu, dobila sam pilates loptu pa ću malo isprobavati doma, naškodit ne može 🤣
    Mene baš zanima sutra koliko je mali dobio od zadnjeg puta i kolika će biti beba, ja sam isto 160 cm. Ja sam id zadnjeg pregleda samo pola kile, kilu dobila pa ću vidjeti.
    Tinchilina ja evo ne znam jel mi loše od tlaka ili željeza. Jučer sam bila ok danas opet neka glavobolja, umor i omamljenost. Na kraju sam u ponedjeljak zaboravila zvati doktora za vaditi krv, a kod nas krv vade samo utorkom 🫠
    Pitat ću sutra ginek što misli svakako.
    Inače kakva je praska, jel ginek do kraja trudnoće još koji puta šalje vaditi cijeli krvnu sliku i to što se vidi na početku trudnoće i onda kad se oggt radi?

Kod moje se redovno vadi 2x u toku trudnoće. Na početku i oko 20 i nekog tjedna sam ponovo kks i ogtt 

• Loane
    26. Ožujak 2025. 10:51

Curke koje ste pitale za Vinogradsku i određenog doktora u TA.
    Bila sam u ponedjeljak i dobila sam doktora kojeg sam tražila. 
    U pon sam bila 38+3 i radili bi mi samo ctg, no međutim prvo na ctg-u sestra nije mogla namjestiti  očitavanje otkucaja, pa sam išla na pregled, onda aparat za UZV nije radio, pa me, kad je aparat proradio i kad je stavio sondu na trbuh, dr. pitao jel beba bila okrenuta glavom dolje di sam ja rekla daaaa, pa nemojte reći da više nije, a kaže on ne znam, čekam da mi sliku učita 😩
    Od svega toga sam imala tlak 150/90.
    Beba je okrenuta dolje, plodne vode je bilo dovoljno i posteljica straga pa sam se umirila i išla ponovno na ctg pa je očitalo sve i nakon toga je tlak bio normalan. 
    Vaginalno me nisu pregledavali, naručili su me idući pon na pregled+ UZV, u prvoj  trudnoći nisu naglašavali posebno termin za UZV pa tak da ne znam po čemu će sad to biti drugačije

Simbalija
    26. Ožujak 2025. 11:41

Čupko moja prakticara da se vadi na početku, oko 18tt i sad sam neki dan vadila jer imam pregled u utorak. Željezo mi je malo palo, ali još se drži iznad granice. 
    Što se tiče ubrzavanja poroda, u prvoj sam pila čaj od lista maline i jela sam datulje, završila sam na indukciji, ali sam se stvarno brzo otvorila, ali zbog toga i popucala. Tako da vjerujem da bi bilo drugačije sa mojim trudovima.. sad sam uzela od biljkoljupke tinkturu od maline i isto ću jesti datulje i koji ananas pa ćemo vidjeti. Idem i na vježbe za trudnice pa ako si nešto olakšam u tom procesu bit ću zadovoljna, a ako bude kao prošli put, što je tu je, mora izaći. 

Za pokrete sam dobila uputu da najmanje triput na dan pratim, poslije velikih obroka, doručka, ručka, večere. Moja lupka stalno, ponekad je i dosta bolno kad me šutne pod rebro, ali bitno da je njoj udobno. 

👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
    MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
    Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
    AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
    12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
    ........loading 🌈 due date 28.5.2025.

Pixi
    26. Ožujak 2025. 12:23

Simbalija

Čupko moja prakticara da se vadi na početku, oko 18tt i sad sam neki dan vadila jer imam pregled u utorak. Željezo mi je malo palo, ali još se drži iznad granice.
    Što se tiče ubrzavanja poroda, u prvoj sam pila čaj od lista maline i jela sam datulje, završila sam na indukciji, ali sam se stvarno brzo otvorila, ali zbog toga i popucala. Tako da vjerujem da bi bilo drugačije sa mojim trudovima.. sad sam uzela od biljkoljupke tinkturu od maline i isto ću jesti datulje i koji ananas pa ćemo vidjeti. Idem i na vježbe za trudnice pa ako si nešto olakšam u tom procesu bit ću zadovoljna, a ako bude kao prošli put, što je tu je, mora izaći.

Za pokrete sam dobila uputu da najmanje triput na dan pratim, poslije velikih obroka, doručka, ručka, večere. Moja lupka stalno, ponekad je i dosta bolno kad me šutne pod rebro, ali bitno da je njoj udobno.

Hej Simbalija, javljam se sa ljetnica.
    I ja sam naručila tinkturu lista maline od Biljkoljupke, čitala sam ful pozitivna iskustva čak i za prvorotke, pa vjerujem da ne može odmoci. 😊

Moj ginekolog je isto rekao da od 28 tj pocnem mjeriti pokrete tri puta dnevno, iza doručka, ručka i večere. 

Jesam dobro popratila da si ti iz Rijeke?

👩🏻‍🦰35, 👩🏻‍💻42
    pokušavamo od 8/22
    1.ICSI 2mj/24: 9 js, ET-2 trodnevna, 1❄️, Beta ❌
    FET 5mj/24 1-bc, Beta❌
    2. ICSI 10/24 18js, ET-2bc, 5 ❄️, 10dnt β 204, 12dnt β 462.8, stiže curica 💓

• PikyB
    26. Ožujak 2025. 12:43

Bila sam na pregledu i sve je ok. Okrenuo se glavom dolje sve mjere su kako treba. Ono sto sam skuzila tek kad sam dosla doma je da su mu prosli put skoro sve mjere bile za 7-10 dana vece a ovaj put su 4 dana vece. Mislite li da je to ok? ili ako je veci da stalno treba biti u tim mjerama? Malo se brinem zbog infarkta posteljice koji sam imala prosli put pa sve nalaze usporedujem kao luda.. :S

2019 ❤️baby girl
    2022 Missed ab. 21 tj 😔
    2024 ➕ dolazi baby boy 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.