Proljetne bebe 2025. 🦋🍀🐣🌤️🥰🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • cupko
    25. Ožujak 2025. 14:27

rosie0111

Pranje robeperem na 60 sve i u sušilicu, nema peglanja, iako moja stara (stara škola) se zaletila jedan dan i popeglala tetrice, gaze i nešto odjeće 🤣
    Poklon ja sam maloj uzela onu ploču piši-briši za crtanje i kinder čokoladu. Ja ne znam kako će reagirati, ali mislim da ima smisla im uzeti ako ima imalo šanse da bolje prihvate prinovu 😀 a ovi malo veći kikači s 3+, koji se vesele prinovi, vjerojatno nema ni potrebe 😀.
    Pokreti ne mora se micati po cijeli dan, bebe naravno i spavaju u dužim intervalima u stomaku, kao što će i vani. Može ih se naravno probuditi ako je frka 😀. Ja se ne brinem u ovoj trudnoći, samo me jednom zabrinulo jer se dogodila potpuna promjena ritma i intenziteta tj još uvijek se samo migolji i gura, nema više lupanja, ali bila sam u međuvremenu na pregledu i to je sve okej. Ali isto razumijem prvorotke da šize, jer sam i sama bila luda kad je ne bi osjetila neko vrijeme 🤣

Joj ja sam isto stara škola i sve peglam, nadam se da ću se promijeniti kad dođe beba i da neću više trošiti vrijeme na to, ali jednostavno ni muž ni ja ne možemo izaći iz kuće u nečem ako nije popeglano i onda mi je tako i ta bebicinu robu 🙈
    Uh da ja kao prvorotka i pokreti pa i sve ostalo (bolovi i promjene) imam osjećaj da sam grozna i da previše paničarim, a u drugu ruku ne želim da se nešto desi zato jer nisam paničarila i jer sam se uvjeravala da je normalno, a ne znam jel normalno 🤣. Grozno uglavnom nadam se da će u drugoj trudnoći biti bolje.🤣
    Da tako je i moj sad promijenio ritam, ali kako idem u četvrtak na pregled dok god ga bar nekako osjetim ću pričekati četvrtak.

28👩🏽
    30🧔🏽‍♂️
    9.9. + prvi put iz prve 🥰
    28.11. dečko 💙

• točkica1213
    25. Ožujak 2025. 15:07

Pranje robice - svu robicu sam oprala na 60 i ubacila sredstvo za dezinfekciju i antialergijski program. Mi zapravo ništa nismo niti kupili jer smo imali doma jako puno neutralne robice od brace i dobili smo hrpu robice za curice, pa s obzirom da je ta robica stajala sam ju prala na dužem programu. Sušila sam ju kad je bilo baš jako sunce na zraku i sve popeglala. Inače ako stavim u sušilicu onda ne peglam, osim tetrica jer niti ja ih ne mogu gledat onako zgužvane iz sušilice 😂
    Pokreti - ja sam jedan dan u 36 tjednu imala situaciju da se negdje oko 10 sati nisam mogla sjetit da li sam uopće osjetila bebicu, a bila sam budna od 6, onda sam ležala nekih sveukupno dva sata, jela slatko, okretala se s boka na bok i nikako da se bebica razbudi, oko 12h me već lagano krenula hvata panika i otišla sam pod tuš kao da ću oko 13h se javit svojoj gin jer mi je ona jako blizu da provjerimo. Ugl bebica se javila nešto prije 13h i izlupala me dobro😂. Dva dana kasnije imala sam redovni pregled i rekla sam to gin i ona mi je tada rekla da zapravo ne treba previše čekat i da se bebica meni nije javila tada oko 13h trebala sam doć to provjeriti, ali s obzirom da se javila da je sve oke. Tako da ja bi se ravnala po tome da ako se meni beba inače kroz dan javlja ajmo reć svaka 3 sata a odjednom ju uopće ne osjetim po 6-7 sati u komadu ja bi to išla provjeriti za svaki slučaj

3🧒

• točkica1213
    25. Ožujak 2025. 15:14

Torba za rodilište - ja sam spremila kofer i stoji mi u gepeku u autu, na svakom pregledu je sa mnom, ali ga ne vadim van. Kad idem na pregled, ponesem si u torbici dokumentaciju, punjač za mob, bocu vode i nešto za grickat. To govorim za sad otkad sam u TA na pregledima. S obzirom na tu dijagnozu zastoja mogu me na bilo kojem pregledu ako je loš nalaz ostavit u bolnici, a kroz dan su često gužve po gradu pa mi se neda da se moji vraćaju po kofer.

3🧒

AriBari
    25. Ožujak 2025. 15:51

Peja zao mi je da dozivljavas taj stres al neka je vade van ako joj vise nije dobro unutra. Pa bit ces 36 tj pa to je super, terminska beba😊
    Poklon nisam planirala al s obzitom na maminih 45 dana bolnice, seka je donjela ipak jedan Pepin set.
    Pokreti ja dok osjecam nisam nes brigala, al duze pauze il tako nes bih provjerila. Hoce se to tako promjeniti ako se okrenu.
    Pranje robe 60 stupnjeva + sunce ili susilica ovisno o vremenu. I peglam za sada. Al to cu prestat sogurno s nekih 3 mj.

👧🏼 35 g.👨37 g.👨‍👩‍👧2021👨‍👩‍👧‍👧2025
    RhD senzibilizirana🩸titar: 7tj-1:4➡️11tj-1:8(1:4)➡️Nifty uredan💜➡️14 tj Petrova(1:2)➡️16 tj- 1:8(1:16)➡️18 tj Petrova 1:2(1:8)➡️20 tj - 1:8(1:16)➡️22 tj Petrova 1:2(1:8, 1:4)➡️24 tj - 1:8(1:16)➡️26 tj Petrova - 1:4(1:16, 1:8)➡️27 tj 1:32(1:32)➡️28 tj 1:16(1:64,1:64)➡️30 tj 1:32(1:128, X)

AriBari
    25. Ožujak 2025. 15:52

Cure koje ste rodile di ste i kako ste, jen_dva, littlebaby, anxiety, plavooko itd😊

👧🏼 35 g.👨37 g.👨‍👩‍👧2021👨‍👩‍👧‍👧2025
    RhD senzibilizirana🩸titar: 7tj-1:4➡️11tj-1:8(1:4)➡️Nifty uredan💜➡️14 tj Petrova(1:2)➡️16 tj- 1:8(1:16)➡️18 tj Petrova 1:2(1:8)➡️20 tj - 1:8(1:16)➡️22 tj Petrova 1:2(1:8, 1:4)➡️24 tj - 1:8(1:16)➡️26 tj Petrova - 1:4(1:16, 1:8)➡️27 tj 1:32(1:32)➡️28 tj 1:16(1:64,1:64)➡️30 tj 1:32(1:128, X)

Omerta
    25. Ožujak 2025. 15:53

Robicu za decka sam dobila preko sharing is caring (mom's edition) grupe, posto su kod nas tri cure. Oprala na nekom baby steam programu, u sušilicu isto na neki baby program. Mislila sam eventualno tetre jos dodatno opeglati, ali ni nemamo dasku za peglanje, bacili nedavno, spuzva se skroz trusila.. Mislim da se to dovoljno dobro posusi i dezinficira, čak i ne izađe zguzvano jer ima taj neki program gdje je doslovno spremno za u ormar. Čekam da mi tata donese neku prahistorijsku komodu, koja mi je služila i za cure, a inače je jos od moje sestre, ali u super stanju. Pa ću onda poslozit svu robicu.. Moramo i kinderbet sastavit pa ga moram malo prebrisat, dezinficirat, obuc madrac, stavit posteljinu.. Kofer i manja torba/dm vrecica su složeni.. Pripremila i sjedalicu, na nju ću u neku platnenu baby vrecicu stavit robicu za izlazak iz rodilista. Moram i sebi pripremiti jos robu za izlazak.. Šta jos.. Sigurno sam nešto zaboravila. Ah da, nisam jos bila do ljekarne po njegu za pupak. Ostalo sam sve sto sam mogla naručila preko Glovo iz Dm-a i Bipe.

Bila sam već dva puta u trudnickoj (Sv.Duh) sa 36+2, 37+2 i sad ću opet u ponedjeljak sa 38+2. Zadnji put su mi radili i bris na streptokok, vadila sam kks, iat.. Bebač je na uzv procijenjen na 3100 sto znaci da dobiva po 250 grama u ovim zadnjim tjednima. Seke su rođene sa 3050, 3090, 3350, a on bi mogao i sa 3500. 

Be the change you wish to see in the world.. 💚

Moina
    25. Ožujak 2025. 16:51

Moj je toliko aktivan da osjetim 100 pokreta u pola sata. Sve me boli koliko me udara. Danas bas jako osjetim, valjda neki polozaj.

Cure koje su rodile a da im je porod sam krenuo, jeste imale neke simptome tak tjedan dva prije?
    Znaci mene probada cervix, smanjio mi se apetit, navukla sam malo vode, pocela sam se tak preznojavat bez razloga i samo mi postane jako jako vruce i gotovo mokra, cim malo stojim me noge bole a prije nisu. Znaci pojma nemam je to tak izgleda ili ne 🤷🏼‍♀️

rosie0111
    25. Ožujak 2025. 17:48

Moina

Moj je toliko aktivan da osjetim 100 pokreta u pola sata. Sve me boli koliko me udara. Danas bas jako osjetim, valjda neki polozaj.

Cure koje su rodile a da im je porod sam krenuo, jeste imale neke simptome tak tjedan dva prije?
    Znaci mene probada cervix, smanjio mi se apetit, navukla sam malo vode, pocela sam se tak preznojavat bez razloga i samo mi postane jako jako vruce i gotovo mokra, cim malo stojim me noge bole a prije nisu. Znaci pojma nemam je to tak izgleda ili ne 🤷🏼‍♀️

Meni ti je tako već tjednima 😅 doduše natečena sam i duže 🤣

mama_ana
    25. Ožujak 2025. 18:10

Moina meni je tako bilo u petak i subotu samo sto nisam bas osjetila bebu. Bas se bila smirila. Na kraju sve prestalo samo od sebe u nedjelju. Cervik mi je skracen sli ne znam na koliko jer nije mjerila, samo je rukom osjetila tijekom vaginalnog pregleda. 

Sto se tice robice, ja isto kao i Rosie. Na 60 stupnjeva i susilica na najjacem stupnju. Nisam nista peglala osim ovih nekih malo osjetljivijih stvari koje se nisu susile u susilici vec na suncu 😊 

Yvone
    25. Ožujak 2025. 20:40

Pokreti - moj se isto već neko vrijeme samo migolji i izboči a vrlo rijetko lupa. Ali ne znam od kad je tako tj. od kojeg tjedna. Ali ne zabrinjavam se jer mi je tak bilo i s prvim i drugim. Mislim da nema vise  mjesta pa je zato tako. Ali mi se prije dva dana kao preselio na drugu stranu. Leđa osjetim kao i do dosad ali noge su sad desno a do sad uvijek lijevo. 
    Simptomi pred porod ja ih nisam mogla detektirati koliko god se osluškivala jer mi je zadnjih tjedan dva sve bilo isto. U drugoj trudnoći mi je ispadao i sluzni čep po malo. Jedno 10 dana pred porod. A oba poroda su krenula odjednom pucanjem vodenjaka bez nekog predznaka.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.