Yvoneili druge cure koje znaju, molim vas helpajte, ako prelazimo sa komplikacija na porodiljni što zaokružujemo u zahtjevu za isplatu? Oboje? I što pišemo za koje mjesece tražimo isplatu? Moram to ispuniti, a muči me taj dio..
Meni je čovjek na HZZO- u označio na zahtjevu za porodiljni da popunim samo svoje podatke ( ime, prezime, OIb, adresa…) gore lijevo a u tekstu samo termin poroda i potpis. Ostalo oni valjda dodaju. A zahtjev za komplikacije sam bila predala prije, u veljači.
Yvoneili druge cure koje znaju, molim vas helpajte, ako prelazimo sa komplikacija na porodiljni što zaokružujemo u zahtjevu za isplatu? Oboje? I što pišemo za koje mjesece tražimo isplatu? Moram to ispuniti, a muči me taj dio..
Meni su na HZZO-u rekli da ispunjavam 2 zahtjeva. Jedan dio mjeseca sam bila na komplikacijama, a jedan dio porodiljni. Idu dva zahtjeva (svaki posebno) i dvije doznake.
Ako ste isle direktno s komplikacija na porodiljni, jeste li trebale donositi ponovno R1 obrazac, presliku kartice i ostalo kao kod otvaranja komplikacija? Ili je dovoljno samo zahtjev i doznake za porodiljni?
Ja sam u veljači krenula s komplikacijama i otišla sam na HZZO s doznakama, preslikom tekućeg i podacima o 6 zadnjih plaća koje mi je poslodavac dao. Kada mi je krenuo porodiljni odnijela sam doznaku za zatvaranje komplikacija i otvaranje porodiljnog koje sam dobila od ginekologa uz zahtjev. Ostalo ( podaci o plaći i tekući…) imaju u spisu i nisu me tražili da ponovno dostavim.
Yvoneili druge cure koje znaju, molim vas helpajte, ako prelazimo sa komplikacija na porodiljni što zaokružujemo u zahtjevu za isplatu? Oboje? I što pišemo za koje mjesece tražimo isplatum? Moram to ispuniti, a muči me taj dio..
Ja sam ispunila dva zahtjeva isti koji su bili i za komplikacije. Na jednom sam zaokružila komplikacije u trudnoći, a na drugi obvezni rodiljni dopust i dvije doznake koje sam dobila od ginekologa. S obzirom da sam bila na komplikacijama nisam ponovno dostavljala obrazac za plaću i podatke o tekućem računu
3🧒
Ari idući pregled mi je 20.3 u TA
Išla sam baš tražiti stare nalaze iz prve trudnoće i sin mi je imao pred kraj manji trbušćić u odnosu na ostale mjere, rođen je mršav, ali sve je bilou redu, pa se nadam da će i sad bit sve oke i da ćemo dogurat do termina🙂
Papiri za porodiljni - ja sam sredinom veljače imala prijelaz s komplikacija na porodiljni, do 5.3. sam trebala predat papire i evo isplaćen mi je danas dio porodiljnog
Nosiboo - mame koje ga već koristite, jel možete usporedit s običnim za izvlačenje na usisivač, jel jednako "jak", jer i mi razmišljamo o kupnji Nosiboo-a
Probadanja u trbuhu - jel ima koja od vas probadanja u trbuhu nakon stajanja duže od 10 tak min ili saginjanja? Ne znam ni kako bi to opisala kao probadanja i zatezanja u trbuhu, možda su i bh kontrakcije, nemam baš iskustva s njima. Ja sam do prije par dana bila baš poletna, sad me stalno nešto štreca u trbuhu i u leđima. Ta neka probadanja u trbuhu osjetim vrlo brzo čim nešto krenem radit, saginjat se. Bebica me ne lupa, nego ju osjetim kako proteže, trbuh mi nije baš velik pa pretpostavljam da i nema baš previše mjesta za vratolomije
Ako je osjećaj zatezanja, i kao da se beba rastegnuta, onda su go BH kontrakcije.
Zene kako vi sa energijom ovih dana ?
Ja sam od utorka po pola dana bila van kuce, isla sam cistiti stan muzevoj tetki koja je bolesna, nazalost zena ima problem sa gomilanjem stvari, i zaista sam krepala, i muz i ja. Za ova 4 dana moja kuca se zapustila, vesa se nagomilalo, i evo ne znam ni.kako da krenem.
Moram da kupim stvari za torbu za porodiliste koje mi fale, i za bebu jos 2,3 nova bodica i kremu, te stvari za pupak.
Tako mi je sve postalo mrsko.
Ocigledno u ovoj trudnoci "gnjezdjenje" je izostalo. Sve cekam kad ce doci, pa da dam maximum od sebe, ali nista.
Ako budem gledala termin po ZM, onda imam jos 19 dana, a moram i njega pratiti, jer ipak sam viserotkinja.
Koliko god mi je drago sto se blizi, toliko mi i brzo vrijeme leti.
Nas dve se pratimo u stopu.. Ja sam danas 36+2. Čekam na prvi pregled u trudnickih ambulanti na Sv. Duhu. Nisam jos ništa pripremila, iako imam popis.. Planiram u sljedećih par dana. Isto sam viserotkinja i ovako kako se sad osjecam imam osjećaj ko da bi to moglo i ranije krenuti.
Da, ako uzmem termin po uzv, pratimo se. Ali ja gledam i termin po ZM, da znam ako ce ranije krenuti.
Ma imam odjecu opranu, i to je to.
Narucila iz DM sto mi treba, valjda stigne do srijede, i jos mi preostaje njega pupka, ali to cu po izlasku iz porodilista.
Torbu trebam spremiti do kraja sedmice, i onda da sam bez brige.
Koliko god mi je drago da se blizi, toliko sam i napeta, jer me strah kako ce reagovati najmladja, i koliko ce mi to biti tesko.
Heej, žene kako stee
Ja se osjećam super, trtilna kost ponekad boli, počeo je prozirni rastezljivi iscjedak možda ima dva tjedna. Je li se nekoj možda to događa? 😊
I meni je da kreno sluzav i proziran iscjedak. Imam osjećaj da će svaki čas krenuti, već nekih 5-6 dana.
I BH kontrakcije baš dosta osjetim, uz to se beba baš proteže dosta
Hvala vam cure puno na odgovorima!
👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
........loading 🌈 due date 28.5.2025.
Ari idući pregled mi je 20.3 u TA
Išla sam baš tražiti stare nalaze iz prve trudnoće i sin mi je imao pred kraj manji trbušćić u odnosu na ostale mjere, rođen je mršav, ali sve je bilou redu, pa se nadam da će i sad bit sve oke i da ćemo dogurat do termina🙂
Papiri za porodiljni - ja sam sredinom veljače imala prijelaz s komplikacija na porodiljni, do 5.3. sam trebala predat papire i evo isplaćen mi je danas dio porodiljnog
Nosiboo - mame koje ga već koristite, jel možete usporedit s običnim za izvlačenje na usisivač, jel jednako "jak", jer i mi razmišljamo o kupnji Nosiboo-a
Probadanja u trbuhu - jel ima koja od vas probadanja u trbuhu nakon stajanja duže od 10 tak min ili saginjanja? Ne znam ni kako bi to opisala kao probadanja i zatezanja u trbuhu, možda su i bh kontrakcije, nemam baš iskustva s njima. Ja sam do prije par dana bila baš poletna, sad me stalno nešto štreca u trbuhu i u leđima. Ta neka probadanja u trbuhu osjetim vrlo brzo čim nešto krenem radit, saginjat se. Bebica me ne lupa, nego ju osjetim kako proteže, trbuh mi nije baš velik pa pretpostavljam da i nema baš previše mjesta za vratolomije
Jednako je jak, tj on ima svoj regulator jačine.
Pregled rijesen, samo.me doli pregledala jel sve okej i prikopcala na ctg-beba naravno ludovala ko i inace.
Sljedeci pregled 10.4.
A nova politika pulske bolnice je javljanje s 40.tt, ne prije 😐
34 ♏👩🦰,34♉🧔
Pokusaji od 10/20
4.11.2022. Curica ❤
⏸ 9.9.
Sortiraj odgovore
Najstariji