Proljetne bebe 2025. 🦋🍀🐣🌤️🥰🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Yvone
    17. Ožujak 2025. 12:55

Simbalija

Yvoneili druge cure koje znaju, molim vas helpajte, ako prelazimo sa komplikacija na porodiljni što zaokružujemo u zahtjevu za isplatu? Oboje? I što pišemo za koje mjesece tražimo isplatu? Moram to ispuniti, a muči me taj dio..

Meni je čovjek na HZZO- u označio na zahtjevu za porodiljni da popunim samo svoje podatke ( ime, prezime, OIb, adresa…) gore lijevo a u tekstu samo termin poroda i potpis. Ostalo oni valjda dodaju. A zahtjev za komplikacije sam bila predala prije, u veljači. 

Yvone
    17. Ožujak 2025. 13:00

LeJe

Simbalija

Yvoneili druge cure koje znaju, molim vas helpajte, ako prelazimo sa komplikacija na porodiljni što zaokružujemo u zahtjevu za isplatu? Oboje? I što pišemo za koje mjesece tražimo isplatu? Moram to ispuniti, a muči me taj dio..

Meni su na HZZO-u rekli da ispunjavam 2 zahtjeva. Jedan dio mjeseca sam bila na komplikacijama, a jedan dio porodiljni. Idu dva zahtjeva (svaki posebno) i dvije doznake.
    Ako ste isle direktno s komplikacija na porodiljni, jeste li trebale donositi ponovno R1 obrazac, presliku kartice i ostalo kao kod otvaranja komplikacija? Ili je dovoljno samo zahtjev i doznake za porodiljni?

Ja sam u veljači krenula s komplikacijama i otišla sam na HZZO s doznakama, preslikom tekućeg i podacima o 6 zadnjih plaća koje mi je poslodavac dao. Kada mi je krenuo porodiljni odnijela sam doznaku za zatvaranje komplikacija i otvaranje porodiljnog koje sam dobila od ginekologa uz zahtjev. Ostalo ( podaci o plaći i tekući…) imaju u spisu i nisu me tražili da ponovno dostavim.

• točkica1213
    17. Ožujak 2025. 13:01

Simbalija

Yvoneili druge cure koje znaju, molim vas helpajte, ako prelazimo sa komplikacija na porodiljni što zaokružujemo u zahtjevu za isplatu? Oboje? I što pišemo za koje mjesece tražimo isplatum? Moram to ispuniti, a muči me taj dio..

Ja sam ispunila dva zahtjeva isti koji su bili i za komplikacije. Na jednom sam zaokružila komplikacije u trudnoći, a na drugi obvezni rodiljni dopust i dvije doznake koje sam dobila od ginekologa. S obzirom da sam bila na komplikacijama nisam ponovno dostavljala obrazac za plaću i podatke o tekućem računu

3🧒

Yvone
    17. Ožujak 2025. 13:04

točkica1213

Ari idući pregled mi je 20.3 u TA
    Išla sam baš tražiti stare nalaze iz prve trudnoće i sin mi je imao pred kraj manji trbušćić u odnosu na ostale mjere, rođen je mršav, ali sve je bilou redu, pa se nadam da će i sad bit sve oke i da ćemo dogurat do termina🙂
    Papiri za porodiljni - ja sam sredinom veljače imala prijelaz s komplikacija na porodiljni, do 5.3. sam trebala predat papire i evo isplaćen mi je danas dio porodiljnog
    Nosiboo - mame koje ga već koristite, jel možete usporedit s običnim za izvlačenje na usisivač, jel jednako "jak", jer i mi razmišljamo o kupnji Nosiboo-a
    Probadanja u trbuhu - jel ima koja od vas probadanja u trbuhu nakon stajanja duže od 10 tak min ili saginjanja? Ne znam ni kako bi to opisala kao probadanja i zatezanja u trbuhu, možda su i bh kontrakcije, nemam baš iskustva s njima. Ja sam do prije par dana bila baš poletna, sad me stalno nešto štreca u trbuhu i u leđima. Ta neka probadanja u trbuhu osjetim vrlo brzo čim nešto krenem radit, saginjat se. Bebica me ne lupa, nego ju osjetim kako proteže, trbuh mi nije baš velik pa pretpostavljam da i nema baš previše mjesta za vratolomije

Ako je osjećaj zatezanja, i kao da se beba rastegnuta, onda su go BH kontrakcije.

• samy_lo
    17. Ožujak 2025. 13:07

Omerta

samy_lo

Zene kako vi sa energijom ovih dana ?
    Ja sam od utorka po pola dana bila van kuce, isla sam cistiti stan muzevoj tetki koja je bolesna, nazalost zena ima problem sa gomilanjem stvari, i zaista sam krepala, i muz i ja. Za ova 4 dana moja kuca se zapustila, vesa se nagomilalo, i evo ne znam ni.kako da krenem.
    Moram da kupim stvari za torbu za porodiliste koje mi fale, i za bebu jos 2,3 nova bodica i kremu, te stvari za pupak.
    Tako mi je sve postalo mrsko.
    Ocigledno u ovoj trudnoci "gnjezdjenje" je izostalo. Sve cekam kad ce doci, pa da dam maximum od sebe, ali nista.
    Ako budem gledala termin po ZM, onda imam jos 19 dana, a moram i njega pratiti, jer ipak sam viserotkinja.

Koliko god mi je drago sto se blizi, toliko mi i brzo vrijeme leti.

Nas dve se pratimo u stopu.. Ja sam danas 36+2. Čekam na prvi pregled u trudnickih ambulanti na Sv. Duhu. Nisam jos ništa pripremila, iako imam popis.. Planiram u sljedećih par dana. Isto sam viserotkinja i ovako kako se sad osjecam imam osjećaj ko da bi to moglo i ranije krenuti.

Da, ako uzmem termin po uzv, pratimo se. Ali ja gledam i termin po ZM, da znam ako ce ranije krenuti.
    Ma imam odjecu opranu, i to je to. 
    Narucila iz DM sto mi treba, valjda stigne do srijede, i jos mi preostaje njega pupka, ali to cu po izlasku iz porodilista. 

Torbu trebam spremiti do kraja sedmice, i onda da sam bez brige. 
    Koliko god mi je drago da se blizi, toliko sam i napeta, jer me strah kako ce reagovati najmladja, i koliko ce mi to biti tesko.

• Loane
    17. Ožujak 2025. 13:20

Drugačija1234456

Heej, žene kako stee
    Ja se osjećam super, trtilna kost ponekad boli, počeo je prozirni rastezljivi iscjedak možda ima dva tjedna. Je li se nekoj možda to događa? 😊

I meni je da kreno sluzav i proziran iscjedak.  Imam osjećaj da će svaki čas krenuti, već nekih 5-6 dana.
    I BH kontrakcije baš dosta osjetim, uz to se beba baš proteže dosta

Simbalija
    17. Ožujak 2025. 13:23

Hvala vam cure puno na odgovorima! 

👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
    MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
    Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
    AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
    12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
    ........loading 🌈 due date 28.5.2025.

• samy_lo
    17. Ožujak 2025. 13:40

Tera sretno na pregledu danas, ako nam vec nisi u sali :)

rosie0111
    17. Ožujak 2025. 14:16

točkica1213

Ari idući pregled mi je 20.3 u TA
    Išla sam baš tražiti stare nalaze iz prve trudnoće i sin mi je imao pred kraj manji trbušćić u odnosu na ostale mjere, rođen je mršav, ali sve je bilou redu, pa se nadam da će i sad bit sve oke i da ćemo dogurat do termina🙂
    Papiri za porodiljni - ja sam sredinom veljače imala prijelaz s komplikacija na porodiljni, do 5.3. sam trebala predat papire i evo isplaćen mi je danas dio porodiljnog
    Nosiboo - mame koje ga već koristite, jel možete usporedit s običnim za izvlačenje na usisivač, jel jednako "jak", jer i mi razmišljamo o kupnji Nosiboo-a
    Probadanja u trbuhu - jel ima koja od vas probadanja u trbuhu nakon stajanja duže od 10 tak min ili saginjanja? Ne znam ni kako bi to opisala kao probadanja i zatezanja u trbuhu, možda su i bh kontrakcije, nemam baš iskustva s njima. Ja sam do prije par dana bila baš poletna, sad me stalno nešto štreca u trbuhu i u leđima. Ta neka probadanja u trbuhu osjetim vrlo brzo čim nešto krenem radit, saginjat se. Bebica me ne lupa, nego ju osjetim kako proteže, trbuh mi nije baš velik pa pretpostavljam da i nema baš previše mjesta za vratolomije

Jednako je jak, tj on ima svoj regulator jačine.

• Kokili
    17. Ožujak 2025. 15:35

Pregled rijesen, samo.me doli pregledala jel sve okej i prikopcala na ctg-beba naravno ludovala ko i inace.
    Sljedeci pregled 10.4.
    A nova politika pulske bolnice je javljanje s 40.tt, ne prije 😐

34 ♏👩‍🦰,34♉🧔
    Pokusaji od 10/20
    4.11.2022. Curica ❤
    ⏸ 9.9.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.