Proljetne bebe 2025. 🦋🍀🐣🌤️🥰🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Babybell
    17. Ožujak 2025. 09:59

Meni kad jako oteknu stopala razlika u vagi bude i preko 1kg, to ispada da zadrzim tako oko litru vode u sebi sto nije malo🫣 najgore mi bude navecer, ujutro su opet moja stara stopala😅 tako da se bas osjecam kao pepeljuga i njene sestre🤣 ja isto planiram uzeti nosiboo, sad je i na popustu

👱🏼‍♀️34.g-05/23 AMH 0,1 pmol/L, FSH 26,1
    dijagnoza: preuranjena menopauza, POI
    MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
    🧔🏻27.g-oligoasthenozoospermia
    1.IVF 10/23-1 folikul, 1js ❌ 2.IVF 12/23-2 folikula, 0js❌ 3.IVF 03/24-1 folikul, 1js❌
    4.IVF 05/24- 1 folikul❌ 5.IVF 06/24- 1 folikul❌
    08/24 ➕ spontana trudnoća, NIFTY✅ curica🩷

Moina
    17. Ožujak 2025. 10:04

Ja sam u prosloj trudnoci toliko bila otecena da kad je to sve otislo nakon poroda da sma bila 12kg laksa a beba imala samo 2.8kg. Znaci tu vecer sam bila 12kg laksa. Napokon sam si vidjela zglobove. Trebalo je piti punooo vode i kretat se, a kad bi lezala morala sam noge imat na jako povisenom.

Omerta
    17. Ožujak 2025. 10:16

samy_lo

Zene kako vi sa energijom ovih dana ?
    Ja sam od utorka po pola dana bila van kuce, isla sam cistiti stan muzevoj tetki koja je bolesna, nazalost zena ima problem sa gomilanjem stvari, i zaista sam krepala, i muz i ja. Za ova 4 dana moja kuca se zapustila, vesa se nagomilalo, i evo ne znam ni.kako da krenem.
    Moram da kupim stvari za torbu za porodiliste koje mi fale, i za bebu jos 2,3 nova bodica i kremu, te stvari za pupak.
    Tako mi je sve postalo mrsko.
    Ocigledno u ovoj trudnoci "gnjezdjenje" je izostalo. Sve cekam kad ce doci, pa da dam maximum od sebe, ali nista.
    Ako budem gledala termin po ZM, onda imam jos 19 dana, a moram i njega pratiti, jer ipak sam viserotkinja.

Koliko god mi je drago sto se blizi, toliko mi i brzo vrijeme leti.

Nas dve se pratimo u stopu.. Ja sam danas 36+2. Čekam na prvi pregled u trudnickih ambulanti na Sv. Duhu. Nisam jos ništa pripremila, iako imam popis.. Planiram u sljedećih par dana. Isto sam viserotkinja i ovako kako se sad osjecam imam osjećaj ko da bi to moglo i ranije krenuti. 

Be the change you wish to see in the world.. 💚

Lejla97
    17. Ožujak 2025. 10:37

Ja sam trebala rodit 20.3 a porodiljni su mi otvorili od 6.2, jer to ide 30-45 dana prije termina ako dobro pamtim.. i odnjela sam papire na hzzo oko 10og jer mi je tako receno dok sam pitala krajem sjecnja dok sam nosila doznake za komplikacije🤷🏼‍♀️

28👱🏻‍♀️ 45🧔🏽‍♂️
    16.07➕❤️

Pjegica.
    17. Ožujak 2025. 11:07

Cao cure nadam se da ste svi dobro, mi smo imali zauzet vikend a pracenje grupe mi bas ide nikako 😅. Na pregledu bilo sve super bebica ima 1700g, a ja sam na 5+ kila. Dokt me zabrinuto pita ako sam na nekoj dijeti 🥲. Iduci pregled 7.4. di ce mi raditi i ctg i tjt nista specijalno se kod nas ne desava. Pokusavam citat onda preskocim jedan dan i nakupi se 10 str. pa me depresija ulovi 🤣. Iduci vikend bi trebala dobiti robicu pa da se mogu u potpunosti pripremati 🫣

Yvone
    17. Ožujak 2025. 11:24

Curke u terminu sretno !!! Neka bebice dođu što lakše i ljepše! 
    Porodiljni ja sam od 04.03. i kako sam bila cca 3 tjedna na  komplikacijama 05.03 sam podignula 2 doznake- jednu za zatvaranje komplikacija a drugu za otvaranje porodiljnog i tako predala s ispunjenim zahtjevom.
    Aspiratori za nos, ja sam koristila samo na “ običnim usisavačima “ali mislim da se može na svaki koji ima takav utor. Sad imam štapni pa na njega ne ide, odnosno na njegov utor. 
    Pitale ste me za tlak. Imam borbu s tim jer se ja dosta bojim obzirom da sam svjesna opasnosti. Evo sinoć opet od stresa mi se popne pa ne mogu niti spavati od tog straha. Danas sam digla sve na noge. Ginić mi je podignuo dozu, jer mi ova ne drži. Imam problem samo navečer i  rano ujutro mi zna biti preko 130 sistolički. U četvrtak sam se naručila u privatnu polikliniku gdje radi doktor sa visokorizične Sv. Duh, nek mi pogleda sve sto misli da treba i da mogu kod njega nastaviti u TA, pa ću biti puno mirnija.
    Oteknuća- ja nemam vidljiva tipa gležnjevi, mrvicu  mi se vidi trag od čarapa. Ali mislim da ipak zadržavam nešto vode jer sam si nekada u licu “ deblja” 😊

• točkica1213
    17. Ožujak 2025. 11:57

Ari idući pregled mi je 20.3 u TA
    Išla sam baš tražiti stare nalaze iz prve trudnoće i sin mi je imao pred kraj manji trbušćić u odnosu na ostale mjere, rođen je mršav, ali sve je bilo u redu, pa se nadam da će i sad bit sve oke i da ćemo dogurat do termina🙂
    Papiri za porodiljni - ja sam sredinom veljače imala prijelaz s komplikacija na porodiljni, do 5.3. sam trebala predat papire i evo isplaćen mi je danas dio porodiljnog
    Nosiboo - mame koje ga već koristite, jel možete usporedit s običnim za izvlačenje na usisivač, jel jednako "jak", jer i mi razmišljamo o kupnji Nosiboo-a
    Probadanja u trbuhu - jel ima koja od vas probadanja u trbuhu nakon stajanja duže od 10 tak min ili saginjanja? Ne znam ni kako bi to opisala kao probadanja i zatezanja u trbuhu, možda su i bh kontrakcije, nemam baš iskustva s njima. Ja sam do prije par dana bila baš poletna, sad me stalno nešto štreca u trbuhu i u leđima. Ta neka probadanja u trbuhu osjetim vrlo brzo čim nešto krenem radit, saginjat se. Bebica me ne lupa, nego ju osjetim kako proteže, trbuh mi nije baš velik pa pretpostavljam da i nema baš previše mjesta za vratolomije

3🧒

• Samka
    17. Ožujak 2025. 11:58

Tera javi nam se kako je proslo.Nadamo se da ce danas tvoja beba doci 🥰🩵

Samka

Simbalija
    17. Ožujak 2025. 12:34

Yvone ili druge cure koje znaju, molim vas helpajte, ako prelazimo sa komplikacija na porodiljni što zaokružujemo u zahtjevu za isplatu? Oboje? I što pišemo za koje mjesece tražimo isplatu? Moram to ispuniti, a muči me taj dio.. 

👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
    MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
    Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
    AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
    12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
    ........loading 🌈 due date 28.5.2025.

• LeJe
    17. Ožujak 2025. 12:48

Simbalija

Yvoneili druge cure koje znaju, molim vas helpajte, ako prelazimo sa komplikacija na porodiljni što zaokružujemo u zahtjevu za isplatu? Oboje? I što pišemo za koje mjesece tražimo isplatu? Moram to ispuniti, a muči me taj dio..

Meni su na HZZO-u rekli da ispunjavam 2 zahtjeva. Jedan dio mjeseca sam bila na komplikacijama, a jedan dio porodiljni. Idu dva zahtjeva (svaki posebno) i dvije doznake.
    Ako ste isle direktno s komplikacija na porodiljni, jeste li trebale donositi ponovno R1 obrazac, presliku kartice i ostalo kao kod otvaranja komplikacija? Ili je dovoljno samo zahtjev i doznake za porodiljni? 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.