Proljetne bebe 2025. 🦋🍀🐣🌤️🥰🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • cupko
    17. Ožujak 2025. 21:22

Tinchilina

Već ste prešle s teme dalje, al samo da pitam, što od svih tih doznaka moram slat i poslodavcu? Nisam bila na kompliakcijama prvi put pa sam čini mi se slala samo kod otvaranja porodiljnog. Jel šaljem doznake i za otvaranje komplikacija i za zatvaranje i za otvaranje porodiljnog?

Mene poslodavac, to jest računovođa traži svaki mjesec doznaku dok sam na komplikacijama dok u hzzou vide doznake u sustavu, ali moram svaki mjesec nositi taj papir da tražim iznos za određeni mjesec za komplikacije 🤣🤦🏽‍♀️

28👩🏽
    30🧔🏽‍♂️
    9.9. ⏸️
    24.9. 5+5t ❤️
    15 t, it's a boy💙

Čokoladica 🍀
    17. Ožujak 2025. 21:28

cupko

Cure jel neka od vas koja pije željezo primjetila da ima tamniju stolicu? Ja sam to danas primjetila.
    Kako biste vi tu bol širenja maternice opisale? Mene evo isto kao i prošli tjedan počelo boljeti ispod grudi, nemam apetita, probava me odjednom i crijeva muče i osjećam tu bol kao pritisak i zatezanje u donjem dijelu trbuha. Identično mi je bilo prošli tjedan i nakon 2 dana kao da ništa nije bilo. Ne znam jel to od želudca, crijeva ili bebe i trudnoće. Dok sjedim i ležim me to ne zateže i inače imam redovnu probavu 🤷🏽‍♀️
    Ja danas počela pakirati torbu za rodilište. Sutra bi mi trebao doći DM prva narudžbe s nekim najosnovnijim potrpštinama potrpštinama za bebu. Nadam se da će mi do vikenda doći komode da počnem drugi tjedan prati i slagati robicu. I isto imamo jaje i kolica od šogorice, moram vidjeti što se da skinuti i oprati.
    Čim me uhvati neka bol me uhvati i panika da neću sve stići makar imam više manje sve doma, samo nije oprano i pripremljeno. 🤣

Nedavno sam pitala isto, da, od zeljeza je tamnija stolica.

👱‍♀️ 36, hipo, hashi, amh 44,5 👨‍🦳 normo
    ~ '22. Missed ab (prir. tr.) 💔
    ~ '23. 2 x IUI ❌️❌️
    ~ 04/24 1. IVF - 13 🥚, 9 opl. - 4 bc, 3❄️, β ❌️
    ~ 05/24 prir. FET - 1 bc, β ❌️
    Histero✅️ Kariogram✅️ Trombofilija✅️
    ~ 09/24 stim. FET - 1 bc, 12dnt β 421, 14dnt β 1170, 6w0d ❤️, Panorama low risk 🩷

• cupko
    17. Ožujak 2025. 21:37

Čokoladica 🍀

cupko

Cure jel neka od vas koja pije željezo primjetila da ima tamniju stolicu? Ja sam to danas primjetila.
    Kako biste vi tu bol širenja maternice opisale? Mene evo isto kao i prošli tjedan počelo boljeti ispod grudi, nemam apetita, probava me odjednom i crijeva muče i osjećam tu bol kao pritisak i zatezanje u donjem dijelu trbuha. Identično mi je bilo prošli tjedan i nakon 2 dana kao da ništa nije bilo. Ne znam jel to od želudca, crijeva ili bebe i trudnoće. Dok sjedim i ležim me to ne zateže i inače imam redovnu probavu 🤷🏽‍♀️
    Ja danas počela pakirati torbu za rodilište. Sutra bi mi trebao doći DM prva narudžbe s nekim najosnovnijim potrpštinama potrpštinama za bebu. Nadam se da će mi do vikenda doći komode da počnem drugi tjedan prati i slagati robicu. I isto imamo jaje i kolica od šogorice, moram vidjeti što se da skinuti i oprati.
    Čim me uhvati neka bol me uhvati i panika da neću sve stići makar imam više manje sve doma, samo nije oprano i pripremljeno. 🤣

Jesi li još neke promjene nakon uzimanja željeza primjetila? Ja sam očekivala samo zatvor, a zapravo mi je i njegova jača aktivnost i ovi bolovi u želucu/crijevima i grčevi krenuli nakon što sam počela piti te tablete. I sad baš čitam na internetu da željezo može izazvati i sve te bolove, a prijateljica koja studira medicinu negdje izvukla da željezo omogućuje povećani protok kisika i da je zato beba aktivnija. 
    Pomalo mi ima sve to smisla, ali baš ću i ginek malo pitati jer ne bih htjela još 10 tjedana svakih par dana imati ovakve probleme i bolove. 

28👩🏽
    30🧔🏽‍♂️
    9.9. ⏸️
    24.9. 5+5t ❤️
    15 t, it's a boy💙

rosie0111
    17. Ožujak 2025. 21:45

anxietylevel100

Cure koje su rodile carskim rezom, cime ste mazale oziljak a da je djelotvorno?
    Mi smo dobro, jos uvijek nije napredovao na težini ali tek mu je 9 dan života tako da nadam se da bude napredovao do iduće kontrole. Hranim ga hippom, svaka 2 i pol sata, nekada popije 60 ml, nekada 40, ali borim se da pojede 60ml. Samo spava i jede, plače samo kada se presvlači. Imao je grčeve jednu noć pa su nam dali probiotske kapi.
    Čime vi mažete svoje bebe, ja sam kupila one standardne kreme Nivea, Becutan, Pavloviceva mast a patronazna sestra kaze da mu kupim Dermedic puter za tijelo, pa nisam bas sigurna. Nije problem kupiti ali ne vidim razlog zašto ako ove za sada dobro prihvata.

Što će mu te sve kreme? 🤔 Ja nisam mazala svoju malu s ničim, nit sam koristila vlažne maramice niti gel za tuširanje. Neću niti maloga, nema potrebe, ako nema crvenilo, osip i sl. 🤷

• Loane
    17. Ožujak 2025. 21:48

Čokoladica 🍀

Dok ja dodem na red, vi cete sve rodit 🤣
    Cure koje ste u vinogradskoj, molim vas info kako ste se narucivale za TA. Onaj glavni mail narucivanje.vinogradska ili ima neki poseban broj ili mail?
    I jeste li se uspile narucit kod odredenog dr.

Probala sam preko online naručivanja, nisam dobila nikakav odgovor, pa preko centralnog, onda su mi rekli da su proslijedili mail na ginekologiju, ali da ih zovem ako nema odgovora, očito im nešto šteka. Zvala sam na 01/3787-343 i tražila određenog doktora

Čokoladica 🍀
    17. Ožujak 2025. 21:49

cupko

Čokoladica 🍀

cupko

Jesi li još neke promjene nakon uzimanja željeza primjetila? Ja sam očekivala samo zatvor, a zapravo mi je i njegova jača aktivnost i ovi bolovi u želucu/crijevima i grčevi krenuli nakon što sam počela piti te tablete. I sad baš čitam na internetu da željezo može izazvati i sve te bolove, a prijateljica koja studira medicinu negdje izvukla da željezo omogućuje povećani protok kisika i da je zato beba aktivnija.
    Pomalo mi ima sve to smisla, ali baš ću i ginek malo pitati jer ne bih htjela još 10 tjedana svakih par dana imati ovakve probleme i bolove.

Pa nisam primjetila nista drugo. Mislim da mene probava muci od prije jos. A mislim da ti se aktivnost i treba pojacavati sad u ovim tjednima. Svakako pitaj doktora sljedeći put. 

~ '23. 2 x IUI ❌️❌️
    ~ 09/24 stim. FET - 1 bc, 12dnt β 421, 14dnt β 1170, 6w0d ❤️, Panorama low risk 🩷

Čokoladica 🍀
    17. Ožujak 2025. 21:52

Cupko, ovisi i koje zeljezo uzimas. Znam da neki znaju imat nuspojave. Meni je dr dao kendural c, jer kao nema te nuspojave.

~ '23. 2 x IUI ❌️❌️

• cupko
    17. Ožujak 2025. 22:06

Čokoladica 🍀

Cupko, ovisi i koje zeljezo uzimas. Znam da neki znaju imat nuspojave. Meni je dr dao kendural c, jer kao nema te nuspojave.

Tardyferon pijem. I baš čitam u uputama da su nuspojave i predoziranje simptomi baš ovo što mene muči. Iritacija probavnog sustava, bolovi u gornjem dijelu trbuha, mučnina, proljev. 
    Baš ću sutra pozvati ginekologicu jer ako mogu dobiti neke druge tablete i ako se i ona složi da je od toga nema mi smisla trpjeti ovo svakih par dana i brinuti se. 

28👩🏽
    30🧔🏽‍♂️
    9.9. ⏸️
    24.9. 5+5t ❤️
    15 t, it's a boy💙

Čokoladica 🍀
    17. Ožujak 2025. 22:12

Loane

Čokoladica 🍀

Dok ja dodem na red, vi cete sve rodit 🤣
    Cure koje ste u vinogradskoj, molim vas info kako ste se narucivale za TA. Onaj glavni mail narucivanje.vinogradska ili ima neki poseban broj ili mail?
    I jeste li se uspile narucit kod odredenog dr.

Probala sam preko online naručivanja, nisam dobila nikakav odgovor, pa preko centralnog, onda su mi rekli da su proslijedili mail na ginekologiju, ali da ih zovem ako nema odgovora, očito im nešto šteka. Zvala sam na 01/3787-343 i tražila određenog doktora

E super, hvala ti 😊

Cupko, ako ti je to sve pocelo nakon sta si krenila sa zeljezom, lako je moguce da je do toga. Najbolje ti lijepo zovi dr pa provjeri sa njom. 🤞

~ '23. 2 x IUI ❌️❌️

Yvone
    17. Ožujak 2025. 22:24

Čestitke na dobrim pregledima Kokili i Pjegica!
    Tera koma koliko dugo si bila u TA. Nadam se da će porod što prije krenuti da odahneš. Anxiety neznam za ožiljak. A što se tiče krema, ako nema nikakvih osipa ne vidim razloga zašto ne bi nastavila koristiti nešto od tog što imaš. Super da ste dobro! 
    Ari ići ću kod dr. Grgića privat pa se nadam nastaviti kod njega u TA. Tako mi je frendica i bila je prezadovoljna. Jesi imala kakav kontakt s njim, ako jesi kakav je tvoj dojam?
    Tinchilina ja sam svaku doznaku koju sam dobila osim HZZO-u poslala i poslodavcu.
    Cupko ja pijem Kendural C, i ok mi je. Stolica mi je skroz tamna ali to je normalno. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.