Pozdrav drage mame,
Čitam vam kroz cijelu svoju trudnoću, trenutno sam u 30 tt s terminom 01.04 🥰
Ovo mi je prva trudnoća i dojiti ću pa me zanima trebam li kupovati ručne/električne izdajalice? Neki govore da je dobro imat ih u bolnici za slučaj da kolostrum ne krene odmah pa da mogu krenuti s izdajanjem.
Prošla sam tečaj dojenja uživo i prolazim još jedan online da budem spremna za sve, ali me zanimaju iskustva iz prve ruke kako je kod vas to funkcioniralo.
Moje malo cudo je svaki dan na centrifugi. Bude mirna ako sam ja aktivnija ali prvi tren kad ja legnem odmorit ona poludi 🫣 sve se bojim kako ce to izgledat kad dode, valjda nece biti jedna od onih ubrzanih beba koje prohodaju vec sa 9mj 🫠
Inace da kod nas u Ri je bilo obavezno u rodiliste doc s jajetom u ruci, ne znam je li to od rodilista do rodilista ili je to sad tako obavezno. Zato oni koji kupuju sjedalicu obicnu od 0+ moraju od nekoga posuditi jaje iz tog istog razloga 🤷🏼♀️
Nista te ne moze dovoljno pripremiti kao iskustvo iz prve ruke 🤣. Kolostrum odmah krene prakticki jos i prije se to stvori prije poroda, ali znaju nam ovi u bolnici isprat mozak i govorit da nemamo mlijeka pa nasopaju bebe s formulom pa ga ne mozes ni dojit jer je sito i tu vec krecu komplikacije oko dojenja. Mozda ti bude trebala izdajalica mozda ce ti to sve krenut lako odmah da nece trebat uopce, znaju u bolnici isto imat izdajalice pa se moze i posuditi, a sad savjetovat ti sta je bolje rucna ili elekrticna isto ovisi o tebi i to ces tek znat kad se probas izdajat, svatko ima drugacije iskustvo. Ako imas od koga posuditi ja bi ti savjetovala radije to pa kasnije kupi ono sta ti je vise pasalo, evo stvarno ne znam sta ti rec 😅
Cure, jel koja ima kao menstrualne bolove?
Mene evo danas od jutra kad legnem tj mirujem bas dosta boli dole kao da trebam dobit. Do sad nikad nisam imala problema s tim, na pregledu sam bila prije 10 dana , zatvorena sam skoro 5 cm jedino je posteljica skoro do usca, nikakva krvarenja iscjedci itd.. malca osjetim kao i svaki dan poprilicno i on je jako nisko dole.
Bas ne znam kaj da radim ak me nastavi boliti dal da odem na hitnu il ne 😬
2021.🩷
02/24. 💔
2025. 🌈💙⏳
Mene evo danas od jutra kad legnem tj mirujem bas dosta boli dole kao da trebam dobit. Do sad nikad nisam imala problema s tim, na pregledu sam bila prije 10 dana , zatvorena sam skoro 5 cm jedino je posteljica skoro do usca, nikakva krvarenja iscjedci itd.. malca osjetim kao i svaki dan poprilicno i on je jako nisko dole.
Ja sam sinoc isto pisala, i pitala da li ima ko slicno iskustvo, medjutim niko nije nista mi napisao.
S tim da ja osjetim i pritisak na debelo crijevo, koje me nekad tjera u wc, ali vecinom ne.
Javila sam se svom doktoru na viber, pa je napisao da uzmem Roidakal i duohaston tablete, oa cu otici do doktora opste da mi ih propise, da ne bi morala u grad ici.
Mene je tako boljelo jucer u vise navrata. Bas kao da cu dobit. Sutra imam pregled pa cu vidjeti sta ce doktorica reci.
Ja u čuda vjerujem. Posebno onda kada napravim sve u mojoj moći da se ona i dogode
Bas ne znam kaj da radim ak me nastavi boliti dal da odem na hitnu il ne 😬Mene je tako boljelo jucer u vise navrata. Bas kao da cu dobit. Sutra imam pregled pa cu vidjeti sta ce doktorica reci.
Uzimas li magnezij? Meni su davno rekli da magnezij opusta te misice i da uzimam.
Sortiraj odgovore
Najstariji