Tablica🎀🧸🍼
Pregledi 🤰👩⚕️
14.10- Lejla97
15.10 - Bebika, Daja12
16.10 - Flower, Dunja123
17.10 - Žuži1808
21.10 - Moonika
22.10 - LeJe, Daja12, Mama_ana, Kawa, Drugačija
23.10- Pjegica
24.10 - AriBari
28.10 - Tera
29.10 - Filomena, Rosie0111
30.10- Misko123
31.10 - Cupko
04.11 - Yvonne, Dddd30
05.11 - AriBari, Minnieus, Blackie
07.11- Misko123
08.11. - MandM
18.11 - Anxiety
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
Termini🤱👶
02.03 - Žuži1808
04.03 - Peppa88
17.03 - Tera💙
19.03 - Dunja123
21.03 - Filomena💙, Lejla97
23.03- Misko123❤
25.03 - MandM❤
27.03 - Mimi_21
29.03 - AriBari❤, Dddd30
31.03 - Moonika💙
01.04 - Bebika💙, Bubamara19
03.04 - Toćkica
09.04 - Sashka5, Anxiety💙
12.04- Omerta
13.04 - Mama_ana❤
14.04 - Flower
15.04 - Rosie0111💙
16.04 - Lolita1
17.04 - Tea96
18.04 - Yvonne
23.04 - Daja12
26.04 - Drugačija
22.05 - Cupko
28.04 - LeJe
30.04 - Moina
01.05 - Minnieus
11.05 - Kawa
25.05 - Addna24
Omerta, Drugačija, dodano😊
Drugačija, ma vidjela sam, trudim se aktivno pratiti, ali kako si se tek predstavila, nisam znala dali baš odmah želiš na listu. Najlakše mi je da napišete, Ari dodaj me na listu ili nešto slično pa onda znam😊
Ako još netko želi na listu ili sam propustila dodati, javitee😊
Hvala ❤️🥰🥰
🙋 28
👶22 mjeseca Zadnja menstruacija:20.7.2024.
Termin:26.4.2024.
Cure, vezano da Dunjin odlazak kod doktora, vjerujem da je Dunja odmah shvatila o čemu se radi, jer kad prsne vodenjak odjednom iz tebe isteče tekućine kao da si špinu otvorio, a curenje plodne vode je pomalo, kao da tu i tamo curne tekućine. Tako da mislim da je njenom slučaju bilo sve jasno i ništa se ne bi promjenilo.
Dunja sretno ti i da to što prije prođe, držimo sve fige, a onda ćeš pomalo dalje❤. Vjerujem da si i sama svijesna da je važno da se možda prije daljnjih postupaka ustanovi zašto se to dogodilo, kao i možda ovi prethodni pobačaji, da možda nije nešto i povezano. A tu će ti vjerujem druge cure moći dati više savjeta ako budeš trebala.
Samy, to što si čitala se zove upala plodovih ovoja. O tome sam saznala kad sam u prvoj trudnoći imala upalu mjehura i escherihiju coli, i kad sam dobila upute da moram popiti antibiotik. Zato je jako važno da ako se ustanovi urinoinfekt ili bilo koja druga bakterija blizu ili u rodnici, obavezno intervenira i popije terapija. Ja sam tada pomislila ajme trudna sam,a moram piti antibiotik, ali kad sam saznala do čega to može dovesti odmah sam ga popila.
Cupko da grozno je to što se u javnom zdravstvu imunoprofilaksa ne primjenjuje tijekom trudnoće, no moram priznati da u odnosu na prije 4 god kad sam prvi put bila trudna, baš očita promjena barem kod privatnika, to jest puno više privatnika je to počelo primjenjivati unazad par godina. A vjerujem da će kroz 5-10 godina postati praksa i u hrvatskom javnom zdravstvu. Ja sam nažalost upala tu di jesam i sad se moram izboriti sa situacijom koju imam, ali mantrat ćemo pozitivno!
Za suplemente, ja pijem folnu i željezo na recept, i prenatal od teranove. Planiram sada isto uvesti omegu, imate li preporuku?
👧🏼 35 g.👨37 g.👨👩👧2021
RhD senzibilizirana🩸titar: 7tj-1:4➡️11tj-1:8(1:4)➡️Nifty uredan💜➡️14 tj Petrova(1:2)➡️16 tj- 1:8(1:16)➡️18 tj Petrova 1:2(1:8)➡️20 tj - 1:8(1:16)➡️22 tj Petrova 1:2(1:8, 1:4)➡️24 tj - 1:8(1:16)➡️26 tj Petrova - 1:4(1:16, 1:8)➡️27 tj 1:32(1:32)➡️28 tj 1:16(1:64,1:64)➡️30 tj 1:32(1:128, X)
Da, da je polako otjecala bilo bi moguce da ima pomoci, ovako u dva mlaza nema pomoci. Ma nisam se bojala, mislim isto mi je, znala sam da moram ići na pobačaj u svakom slučaju, bilo to po noci ili po danu samo sam znala da za bebu ionako ne mogu nista uciniti tako da mi ostaje fokusirati se na one koji su ostali a to smo muz i ja pa sam odlučila napraviti što mi se cinilo najbolje za nase psihičko stanje. Ne tvrdim ja da je moja odluka najpametnija niti bi ikome isto savjetovala, samo meni je tada ona najvise odgovarala i da sam u istoj situaciji odlucila bi isto. Nisu mi rekli zasto, ostavili su dojam da ne znaju. Jedan stariji doktor mi je rekao da bi trebalo sad jos neke pretrage napraviti, ja ga pitala pa jel postoji jos pretraga koje mi nisu napravili do sada, on odgovorio da uvijek postoje dodatne i skuplje pretrage. Uglavnom ja stigla na odjel i mislim da sam vise nego dovoljno gnjavila ovu grupu, da je stvarno vrijeme da pričate o ljepšim stvarima
ab. sp. hbd. 6/22, 11/22, 6/23
Dunja, strašno mi je žao i mislim da nema pravih riječi za utjehu.😭
3🧒
Suplementi - ja sam prvo pila folnu 2mj, sad sam na Novalacu.Ne znam tko je spomenuo da pije kalcij, ide li to na recept ili se može kupiti ovako? Ja vrlo slabo konzumiran mliječne proizvode, možda bi ga trebala uzimat
3🧒
Ja sam si naručila tekuću vegansku omegu i prenatale od Viridian. Jos mi je ostalo nešto folata pa kad to zavrsim počet ću suplementirati ovo drugo.Dunja, ja sam tek došla na temu pa nisam bas upoznata sa tvojim slučajem, osim sto vidim da si vec imala spontane. Ni meni bas nije najjasnije zasto nisi u roku ODMAH otišla na hitnu.. Kažeš zbog straha.. Što kažu doktori da li je bilo ikakve šanse za spas djeteta? Razumijem ako ti je sva voda odjednom istekla, vjerojatno se tu onda nema sto puno učiniti.. Druga stvar kada pomalo otjece.. Možda u tom slučaju ima nade, čak se voda zna i sama obnoviti. Kako god bilo, jako mi je žao, što opet prolazis kroz tako nešto u tim već navodno sigurnijim tjednima.
Nema šanse za spas djeteta kad iscuri plodna voda tako rano. Sigurno je zbog svega što je prošla to i znala i znala je kako to igleda očito.
Dunja ne gnjavis nikoga, zato smo tu. Prozivljavamo skupa i dobro i lose. Ja vjerujem da si prepoznala o cemu je rijec jer znam da je izmedu tog dvoje jako velika razlika, a na kraju samo je tvoja odluka kako cete ti i tvoj muz to proci. Znam glupo pitanje, ali kako si sada? Je li taj postupak gotov? Naravno ako želiš odgovoriti.
👧🏼 35 g.👨37 g.👨👩👧2021
RhD senzibilizirana🩸titar: 7tj-1:4➡️11tj-1:8(1:4)➡️Nifty uredan💜➡️14 tj Petrova(1:2)➡️16 tj- 1:8(1:16)➡️18 tj Petrova 1:2(1:8)➡️20 tj - 1:8(1:16)➡️22 tj Petrova 1:2(1:8, 1:4)➡️24 tj - 1:8(1:16)➡️26 tj Petrova - 1:4(1:16, 1:8)➡️27 tj 1:32(1:32)➡️28 tj 1:16(1:64,1:64)➡️30 tj 1:32(1:128, X)
Dunja ne gnjavis nikoga i nadam se da ti bar na momente pomogne nasa podrska i da znas da si nam u mislima. Neizmjerno mi je zao. Stvarno se od srca nadam da ces uspjeti doznati razlog nakon detaljnijih pretraga 🩷
Ako vas ne zamaram rado cu vam odgovoriti. Btw Ari moram reći da mi bas dode zao sto te necu upoznati u zivo, totalno se cool cinis. Da, nisam nikad ovako daleko dosla s tridbocnom, mislim da nikad prije nisam ni imala plodnu vodu, al bas to sto kazete tolko je jasno da nemre biti jasnije, koda te netko zalije kantom vodom. Uglavnom kad sam došla i doktor me pokusavao uvjeriti kako teško da je to plodna voda, puno vjerojatnije urin (dobar zakljucak iz stoga bi bio da se to jako rijetko dogada). Ultrazvukom su potvrdili da nema plodne, makar su vec i pregledom vidjeli pupčanu vrpcu. Zaprimili su me i izvadili krv (nisam pitala za koje pretrage) i rekli kako se pobačaj neće moći sam dovršiti te će po primitku nalaza odlučiti hoce li mi te tablete dati piti ili vaginalno. Nakon par sati došli su s odlukom da ide vaginalno. Na mene su te tablete djelovale puno uspješnije nego su oni očekivali, koliko sam shvatila bila su spremni na to da uopće neće djelovati i imali razvijenu shemu nakon koliko se opet daje. Rekli su mi da imam strpljenja, da to nece djelovati za pola sata, da moze biti i za tri dana, ja ih pitala hocu li biti do rođendana (to je 02.11.) doma, rekli su da hocu. Nakon sat vremena počeli lagani bolovi, nakon dva sata poceli jaki bolovi. Rekla mi je prije doktorica da mogu tražiti nešto protiv bolova kada pocnu, ali ja bas nisam htjela dok su izdrživi jer znam da analgetici usporavaju pobačaj iz prethodnih iskustva a zelim cim prije ici kući. Trazila sam na kraju i dobila injekciju, 10 min prije nego sto je bilo gotovo. Uglavnom ti trudovi trajali pola sata, onda su vidjeli da je rukica vani i tiskala sa dok nije beba izasla, oni su je spakirali i odnijeli na patologiju. Rekli su mi da malo pričekam posteljicu i onda su mi objasnili da u ovakvim vecim trudnocama ne postoji sansa da se organizam sam ocisti i da ce mi napraviti nesto slicno kiretazi a da je anesteziolog na putu da ne uspava. Uglavnom kad sam se probudila, imala sam kompresu, cini mi se dosta duboko po onom koliko im je trebalo da je izvuku. Kad sam se skroz razbudila, preselili su me na odjel, daju mi antibiotike za svaki slučaj iako i oni smatraju da nisu potrebni i ostavili su mi tablete protiv bolova za noć ako će mi trebati, trenutno me nista ne boli. Rekli su da se jos ne smijem sama dizati, iako se stvarno ne osjecam slabo.
Dobro sam sada, stvarno se nemam na sto pozaliti, najgore je prošlo, i stvarno sam imala sreće što su te tablete prodjelovale tako brzo, jer je ovo bila najlaksa moguća opcija kako završiti pobačaj. Veselim se sto cu uskoro ici doma svom muzu, ovo nam je prva noc razdvojenosti. Možda još nisam svjesna u potpunosti situacije pa se zato zafrkavam sa sestrama umjesto da pokazujem neku drugu emociju (ipak mi je humor najdraža obrambena reakcija), ali nekako vidim dobro u ovome svemu, uspjela sam doci do 18og tjedna trudnoće, prije nikad nisam uspjela dalje od 10og (iako sam pogrešno protumačila da odlazak tako daleko vjerojatno znaci da idem do kraja), saznala sam da postoje neke posebne skupe pretrage (iako i dalje ne znam koje su to), dobila sam iskustvo trudova u puno kraćem obliku, čisto da si potvrdim odluku da tražim epiduralnu. I upoznala sam, jer sam vam se usudila javiti kada sam mislila da sam stigla u sigurnu zonu trudnoce
Sortiraj odgovore
Najstariji